De schitterende trip naar Yellowstone en Wyoming (CA,NV,ID,MT,WY,UT,AZ)

0 reacties

Voor het eerst na de coronapandemie gaan we weer een keer een echte lange roadtrip maken! We starten met een paar dagen in Las Vegas om vervolgens de auto op te gaan halen in Los Angeles voor een roadtrip van 12 dagen die ons door 7 verschillende staten voert.

We komen bekende dingen tegen, maar bezoeken ook dorpjes steden en gebieden die we nog nooit hebben gezien, voornamelijk in Wyoming en Utah. In totaal hebben we iets meer dan 6000km voor de boeg. De route ziet er als volgt uit:

Korte beschrijving van onze roadtrip

We starten in Los Angeles om van daaruit door Death Valley naar Tonopah te rijden. De volgende dag gaan we vanuit Tonopah door naar Ely via de Extraterrestrial Highway.

Vanuit Ely brengen we een bezoek aan het Great Basin National Park en rijden we door naar West Wendover met een bezoek aan de Bonneville Salt Flats. Van daaruit gaan we door naar Rexburg in Idaho voor een bezoek aan het Craters of the Moon National Park.

Na Craters of the Moon gaan we van Rexburg naar West Yellowstone voor een bezoek van twee dagen aan Yellowstone. De eerste nacht slapen we in West Yellowstone en de tweede nacht in Cody aan de oostkant van Yellowstone.

Na Yellowstone rijden we een paar dagen rond in Wyoming (wat een schitterende staat is). De rijden van Cody naar Buffalo, vervolgens naar Riverton en via de Flaming Gorge naar Evanston en dan via de Mirror Lake Scenic Byway naar Price in Utah.

In Utah komen we in meer bekend gebied en pakken we de Scenic Byway 12 van Torrey naar Bryce Canyon en overnachten we in Kanab. Op de laatste dag van onze roadtrip brengen we nog een bezoek aan de North Rim van de Grand Canyon en eindigen we onze roadtrip in Las Vegas waar we nog een dag of 10 zullen verblijven.

Zoals altijd hebben we van elke dag weer een flink aantal twitter berichten gemaakt. De verslagen per dag en de berichten kun je hieronder vinden.

You may also like

Laat een opmerking achter