Menu
Amerika

Dag 3 Las Vegas – Los Angeles

Onderdeel van onze roadtrip De schitterende trip naar Yellowstone en Wyoming (CA,NV,ID,MT,WY,UT,AZ)

Vandaag de laatste dag in Vegas voordat we echt aan onze roadtrip beginnen. We starten de dag met een wandeling naar New York – New York. Daar zit een restaurant waar we bij een eerdere vakantie al eens een diner hebben gehad. De naam wisten we niet meer helemaal, maar dat blijkt America te zijn. Het is een eenvoudig restaurant, maar ze hebben er een heerlijk ontbijtje. Simpel Amerikaans gewoon scrambled eggs met bacon en toast.

Na het heerlijke ontbijt steken we de weg over en gaan we door naar de M&M winkel aan de overkant van de strip. Daar zijn we nog nooit geweest. Het zijn vier verdiepingen met alles van M&M. Het lijkt erg gericht op kinderen, gezien het aantal kinderen wat er rondloopt, maar het is super leuk om te zien. Zeker de gigantische aantallen gekleurde M&M buizen die er staan.

Een deur verder zit de Coca Cola winkel, die is wat meer aan ons besteed. Daar hebben ze allerlei prullaria van Coca Cola. Het ziet er allemaal erg mooi uit. Zeker de historische borden, zijn erg mooi. We nemen een traditionele magneet mee die we weer op de koelkast kunnen plakken als souvenir.

Vanuit de Coca Cola winkel steken we de straat weer over op weg naar de Aria. Daar genieten we nog even van de schitterende kamer die we hebben en pakken we de koffer weer in. Om 19:20 vertrekt onze vlucht met Alaska Airlines naar Los Angeles.

We bestellen een Uber en die laat even op zich wachten. In de app kun je mooi zien waar de chauffeur is, maar die maakt een aantal extra ere-rondjes. Het blijkt dat er aan de achterkant van de Aria wat afgesloten is, waardoor het wat moeilijker is om er te komen. Maar we hebben gelukkig voldoende tijd en zijn dus ruim op tijd op de luchthaven. Een vriendelijke dame checkt ons in voor de korte vlucht naar Los Angeles en intussen horen we het liedje ‘The Gambler” van Kenny Rogers op de speakers wat we vrolijk meezingen. Altijd leuk zo’n luchthaven 😉

De rij voor de security is gelukkig niet zo lang, maar we zullen blij zijn als we TSA-Pre hebben zodat we altijd snel er doorheen kunnen. We komen terecht in Terminal 3 bij de E gates waar we normaal gesproken ook vertrekken als we met British Airways vliegen. Nu zien we eigenlijk pas dat de E gates van Terminal 3 gewoon één lange rechte gang is met een hele rij aan gates. Deze keer hebben we gate 14 in plaats van gate 1 waar normaal British Airways van vertrekt en zitten we dus helemaal aan de andere kant van de terminal als waar we normaal vandaan vertrekken.

Het vliegtuig van Alaska is prima. We hebben een goedkoop first class ticket kunnen boeken en ze hebben echt lekker brede stoelen in een 2-2 opstelling. Het enige probleem is dat een medereiziger een open flesje water in zijn handbagage had zitten en het langzaam boven de broek van Patrick begint te druppelen. Dat houdt vervolgens ook niet meer op omdat de man van het flesje er pas heel laat achter komt… Gelukkig is er nog een andere stoel in de rij ervoor vrij en kan Patrick daar gaan zitten. De vlucht is supersnel en 35 minuten later staan we aan de grond op LAX in Terminal 6.

Onze koffers zijn gelukkig ook meegekomen en die pikken op van de band. Dan is het buiten wachten op het busje van het Hilton wat na een minuut of 10 verschijnt. Gelukkig is het in Los Angeles niet zo warm als in Las Vegas. Het inchecken in het Hilton LAX ging weer makkelijk en we krijgen een upgrade naar een bedroom suite. Daardoor hebben we een aparte woonkamer en slaapkamer voor vannacht. Heel erg fijn natuurlijk, maar niet echt nodig voor zo’n korte stop als we nu maken.

Van de vorige keer weten we nog dat er een Denny’s zit op 4 minuten loopafstand. Hoewel het al laat is met 21:30 gaan we er toch nog even naar toe voor wat avondeten en we zijn niet de enige. Uiteindelijk vallen we om 23:30 uitgeput in bed. Eigenlijk veel te laat als we morgen om 7:00 de auto op willen halen voor de rit naar Tonopah, maar ja zo’n vakantie is hard werken 😉

Onderdeel van onze roadtrip De schitterende trip naar Yellowstone en Wyoming (CA,NV,ID,MT,WY,UT,AZ)

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter