Menu
Amerika

Dag 4 Los Angeles – Tonopah

Onderdeel van onze roadtrip De schitterende trip naar Yellowstone en Wyoming (CA,NV,ID,MT,WY,UT,AZ)

Vandaag de eerste echte dag van de roadtrip! Vandaag gaan we vanuit Los Angeles via Death Valley naar Tonopah. We worden pas om 7:30 wakker dus dat is aan de late kant. Omdat we pas laat in bed lagen was het te verwachten dat we iets later wakker zouden zijn en een wekker zetten daar doen we niet aan. We zijn tenslotte op vakantie. Gelukkig kunnen we tegelijk douchen omdat we 2 badkamers hebben, dus dat scheelt weer wat tijd. Komt die upgrade toch nog van pas 🙂

Onze auto ophalen bij de Hertz balie op Hilton LAX

Om 8:30 staan we beneden aan de Hertz balie om de auto (een Full Size SUV) op te halen. Helaas is die er nog niet omdat we 10:00 op het formulier hadden staan (wat het originele plan was). Vorige keer hadden we 7:00 op het formulier staan en toen was er ook geen Full Size SUV, dus we zijn niet helemaal zeker of het daar aan ligt…

Omdat we dit al een beetje in hadden gecalculeerd gaan we eerst maar eens een ontbijtje pakken in het restaurant. Als Hilton Diamond hebben we tenslotte een breakfast credit van $36,- dus dat kunnen we meteen opmaken. Als we om 9:30 terugkomen aan de balie is de auto inmiddels gearriveerd. Het is een Infinity QX80! Een heerlijke auto die we de vorige twee trips ook al hebben gehad. Deze is ook nog voorzien van een kentekenplaat uit Texas 🙂 Voordat alle papierwerk is afgehandeld en we beneden in de garage alle koffers hebben ingeladen is het 10:30. Maar goed, we kunnen op pad via Death Valley naar Tonopah! Met een rijtijd van bijna 7 uur zullen we nog vaart moeten maken om op tijd aan te komen.

Op weg naar Ridgecrest

Als eerste moeten we natuurlijk Los Angeles uit zien te komen. Het verkeer in Los Angeles is eigenlijk altijd een drama. Het is super druk op de weg, de wegen zijn soms 8 banen breed en mensen uit LA rijden te hard en letten niet echt op ander verkeer. We zitten vlakbij de 405 en die rijden we op naar het noorden. Het eerste stuk is redelijk druk en we staan op sommige plekken nog even stil. Gelukkig wordt het naarmate we verder naar het noorden gaan wat rustiger en kunnen we door blijven rijden. Via de 405 slaan we af richting de 14 op weg naar Ridgecrest. We komen bij het dorpje Mojave nog langs een airplane graveyard waar nog aardig wat vliegtuigen van KLM staan.

Onze eerste stop is bij de Wallmart in Ridgecrest. Daar kunnen we de eerste boodschappen inslaan die we nodig hebben op de roadtrip en natuurlijk een lekker lunchbroodje scoren. Naast de etenswaren nemen we een bus Wet Ones mee. Die dingen zijn echt super makkelijk om even snel je handen af te doen als je geen water bij de hand hebt. Zeker op een roadtrip waar je constant in en uit de auto gaat en niet overal terecht kan is dat super handig. En natuurlijk nemen we bananen want dat zijn echt lifesavers en die kun je nooit te weinig hebben!

Op weg naar Trona en Death Valley

Vanuit Ridgecrest gaan we door naar Death Valley om via Death Valley naar Tonopah te rijden en passeren we het dorpje Trona. Dat is een bijna uitgestorven dorpje waar voorheen aan zoutwinning werd gedaan. Van daaruit door naar de Mesquite Sand Dunes in Death Valley waar zowat een zandstorm aan de gang is.

Laatste etappe van Death Vally naar Tonopah

Nadat we buiten de auto zo ongeveer gezandstraald zijn rijden we door naar Beatty om aan te leggen voor een laatste stop. We rijden deze route vaker, maar dan komen we altijd vanuit de andere kant. Het is nl een mooie dagtrip om vanaf Vegas via Beatty naar Death Valley te rijden. In Beatty is een Chevron waar we stoppen. In deze Chevron is een enorme snoepwinkel waarvan ze claimen dat het de grootste snoepwinkel van Nevada is. Gezien de omvang zou dat best wel eens kunnen kloppen. 

De laatste 1,5 uur van de trip gaan we op weg van Beatty naar Tonopah. Onderweg passeren we het dorpje Goldfield waar een aantal auto’s door een kunstenaar zijn ingegraven. Ze noemen het ‘International Car Forest of the Last Church‘ . Helaas is het een onverharde route erdoorheen die er niet al te best uitziet, dus we rijden er maar niet doorheen met de auto. Vanaf een afstandje ziet het er ook aardig uit.

Het is een lange dag geworden als we rond 19:00 aankomen in Tonopah. Aangekomen in Tonopah gaan we op zoek naar ons Comfort Inn hotel. Normaal gesproken niet ons merk, maar in de wijde omgeving het enige hotel wat enigszins iets van kwaliteit lijkt te zijn. De andere opties zijn het Clown motel wat reclame maakt als ‘America’s Scariest Motel’ en het Mizpah hotel waarvan beide aangeven dat ze ‘haunted’ zijn. Wij slapen graag rustig, dus doe ons het Comfort Inn maar. We gaan ‘s avonds wel lekker eten in het Pitmann Cafe wat ligt in het Mizpah hotel. Dat hotel ziet er trouwens best aardig uit met al die oude aankleding. Je kan zien dat ze er echt iets van hebben gemaakt.

Het eten is vrij traditioneel met een Chicken Fried Chicken (geen typefout) en mashed potatoes. Fenny heeft wat fried fish want het lijkt erop dat ze hier alles in het frietvet gooien :-). Na het avondeten vlug terug naar ons hotel omdat we op tijd willen slapen. Morgen weer op tijd op voor de trip naar Ely.

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter