Menu
Amerika

Dag 14 Price – Kanab

Onderdeel van onze roadtrip De schitterende trip naar Yellowstone en Wyoming (CA,NV,ID,MT,WY,UT,AZ)

Vannacht heerlijk geslapen in het Holiday Inn Express in Price. Zonder wekker om 6:30 wakker geworden en meteen in de douche gesprongen. Daarna een ontbijtje wat natuurlijk gratis is bij de HIE. De TV staat onvoorstelbaar hard in de eetruimte met een aflevering van kleine huis op de prairie. Zo te zien is er niemand die echt aan het kijken is dus ik informeer een keer of iemand kijkt en zet meteen dat ding zachter. Niks zo erg als herrie aan je kop ‘s morgens 😉 We eten een lekker ontbijtje met bagels, geroosterd brood, melk en kwark. We willen op tijd vertrekken want vandaag staat een redelijk lange rit op de planning naar Bryce Canyon over Highway 12 – A Journey Through Time Scenic Byway. We vertrekken dan ook om 9:00 voor deze mooie route waarvan we een deel al eens eerder hebben gedaan.

Het eerste stuk gaat over de 10 en is super mooi. We maken een stop bij de Clawson UFO landing site, waar een kunstenaar van alles in elkaar gezet heeft. Het ziet er mooi uit, maar praktisch lijkt het niet echt.

We vervolgen onze weg over de 72 waar we weer de hoogte in gaan en over een summit van 8975 feet bereiken. Met schitterende viewpoints over de omgeving.

We stoppen in Torrey voor een lunch bij de subway. Torrey is een bekend plek want we hebben hier ook al een keer overnacht. Er is verder weinig te doen en de Best Western waar we toen sliepen heet ook al niet meer zo.. Bij Torrey start ook de bekende Scenic Byway 12 die door de Grand Staircase Escalante gaat. Dat is echt een hele mooie weg en op een klein stukje vrij smal waar je aan beide kanten naar beneden kan kijken in de omgeving met alle lagen van de rotsen

Aan bijna het einde van de 12 ligt Bryce Canyon National Park. We zijn hier al een paar keer geweest en zelfs een keer in de winter, maar het blijft echt een super mooi park. We komen aan om 15:30 en rijden meteen door naar de top naar Rainbow Point. Het blijft een schitterend uitzicht wat je daar hebt. Er drijven verschillende thunderstorms rond wat overigens best wel gebruikelijk is want we hebben hier al eens vaker in de regen gestaan. Dit keer is het zonnig en valt de regen lokaal in de vallei zoals we op afstand kunnen zien.

We rijden de route naar beneden en stoppen bij alle stop punten om te genieten van het uitzicht. Als laatste stoppen we bij inspiration point. Dat is echt een van de allermooiste punten omdat je heel erg breed kan kijken en echt de hoodoos ziet waar Bryce beroemd om is.

Het loopt tegen 17:30 en we hebben onze overnachting geboekt in Kanab. Een anderhalf uur van Bryce af. We besluiten om nog even te tanken als we Bryce verlaten en dan in één keer door te rijden naar het Hampton Inn in Kanab. Het is een mooie route en we komen rond 19:30 aan in Kanab. Omdat het al laat is besluiten we snel een broodje fish filet bij mcDonalds te pakken en daarna in te checken bij het Hampton Inn. Heerlijk om weer bij een Hampton te slapen waar alles zo vertrouwd is. De roadtrip is alweer bijna ten einde, morgen nog de route naar Las Vegas.

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter