Dag 14 Price – Kanab

0 reacties

Vannacht hebben we heerlijk geslapen in het Holiday Inn Express in Price. Zonder wekker worden we om 6:30 wakker en we springen meteen in de douche. Daarna een ontbijtje wat natuurlijk gratis is bij het HIE. De TV staat onvoorstelbaar hard in de eetruimte met een aflevering van het kleine huis op de prairie. Zo te zien is er niemand die echt aan het kijken is dus ik informeer een keer of iemand kijkt en zet meteen dat ding zachter. Niks zo erg als herrie aan je kop ‘s morgens 😉 We eten een lekker ontbijtje met bagels, geroosterd brood, melk en kwark. We willen op tijd vertrekken want vandaag staat een redelijk lange rit op de planning naar Bryce Canyon over Highway 12 – A Journey Through Time Scenic Byway. We vertrekken dan ook om 9:00 voor deze mooie route (Google Maps) waarvan we een deel al eens eerder hebben gedaan.

Vanochtend weer vroeg op pad en gelukkig was de bewolking van gisteren volledig verdwenen. Strakblauwe luchten, stralend zonnetje, precies waar ik altijd zo blij van wordt https://t.co/cJEibWPyql

Het eerste stuk gaat over de 10 en is super mooi. We maken een stop bij de Clawson UFO landing site, waar een kunstenaar van alles in elkaar gezet heeft. Het ziet er mooi uit, maar praktisch lijkt het niet echt.

Eerste stopje was een vaag kunst-project met een UFO landings- en crash site. Of zoiets ;) https://t.co/BD13V3fLCJ

We vervolgen onze weg over de 72 richting Torrey waar we weer de hoogte in gaan en een summit van 8975 feet bij de San Rafael swell view area bereiken. Met schitterende viewpoints over de omgeving.

We reden weer een prachtig route hoog door de bergen met schitterende vergezichten. https://t.co/8mkVfQsJfA
Wat lager in de bergen was veel boeren gebied, met koeien die gewoon los langs de weg lopen https://t.co/bQ6J0QHjFD
Hogerop was het vooral genieten van de spectaculaire uitzichten. We reden hier de beroemde ‘Devils highway’ van het noorden naar zuiden. https://t.co/M8MUFY3n0P
Highway 12 – A Journey Through Time Scenic Byway

We stoppen in Torrey voor een lunch bij de subway. Torrey is een bekend plek want we hebben hier ook al een keer overnacht. Er is verder weinig te doen en de Best Western waar we toen sliepen heet ook al niet meer zo.. Bij Torrey start ook de bekende All American Road Highway 12 die door de Grand Staircase Escalante gaat. Dat is echt een hele mooie weg en op een klein stukje vrij smal waar je aan beide kanten naar beneden kan kijken in de omgeving met alle lagen van de rotsen.

https://t.co/xCEWt4tNgC
Bryce Canyon National Park

Bijna aan het einde van de 12 ligt Bryce Canyon National Park. We zijn hier al een paar keer geweest en zelfs een keer in de winter, want het blijft echt een super mooi park. We komen aan om 15:30 en rijden meteen door naar de top naar Rainbow Point. Het blijft een schitterend uitzicht wat je daar hebt. Er drijven verschillende thunderstorms rond wat overigens best wel gebruikelijk is want we hebben hier al eens vaker in de regen gestaan. Dit keer is het zonnig en valt de regen lokaal in de vallei zoals we op afstand kunnen zien.

Uiteindelijk als laatste stop vandaag het Bryce Canyon nationaal park weer eens bezocht. Zo mooi, krijgen er geen genoeg van https://t.co/yLRwNri5aa

We rijden de route naar beneden en stoppen bij alle stop punten om te genieten van het uitzicht.

Die kraai zat er laatste keer dat we er waren ook al, hij zal het er naar zijn zin hebben https://t.co/Aq205NLyDE

Als laatste stoppen we bij inspiration point. Dat is echt een van de allermooiste punten omdat je heel erg breed kan kijken en echt de hoodoos ziet waar Bryce beroemd om is.

Het liep al tegen zessen en de schaduwen werden al langer toen we het park weer verlieten. Wat een geweldige dag was het weer! https://t.co/ozHlZCoTX0
Kanab

Het loopt tegen 17:30 en we hebben onze overnachting geboekt in het Hampton Inn in Kanab. Dat ligt op zo’n anderhalf uur rijden van Bryce Canyon National Park. We besluiten om nog even te tanken als we Bryce verlaten en dan in één keer door te rijden naar Kanab. Het is een schitterende route en we komen rond 19:30 aan in Kanab. Omdat het al zo laat is besluiten we snel een broodje fish filet bij mcDonalds te pakken en daarna in te checken bij het Hampton Inn.

Heerlijk om weer bij een Hampton te slapen waar alles zo vertrouwd is 🙂 De roadtrip is alweer bijna ten einde, morgen de laatste dag met de North Rim van de Grand Canyon en dan naar Las Vegas.

Onderdeel van onze roadtrip De schitterende trip naar Yellowstone en Wyoming (CA,NV,ID,MT,WY,UT,AZ)

You may also like

Laat een opmerking achter