Menu
Amerika

Dag 15 Kanab – Las Vegas

Vandaag is het helaas alweer laatste dag van onze roadtrip. We gaan vandaag op pad naar Las Vegas, maar hebben besloten om eerst nog een keer bij de North Rim van de Grand Canyon langs te gaan. In 2010 en in 2019 zijn we er al eens geweest maar de North Rim is wat moeilijker aan te reizen dan de South Rim wat eigenlijk onze favoriete kant van de Grand Canyon is.

We starten natuurlijk met weer een heerlijk ontbijtje bij het Hampton Inn nadat we lekker hebben geslapen. De Hampton Inns blijven toch onze favoriet. Het is niet echt vroeg (het is al 9:30 als we vertrekken) omdat het van Kanab naar de North Rim van de Grand Canyon maar 1,5 uur rijden is en we krijgen vandaag nog een uur terug omdat we van de tijdzone in Utah -8 CET naar die van Las Vegas -9 CET rijden.

Grand Canyon North Rim

Het eerste stuk rijden we over de 89a en dat is de Vermillion Cliffs Scenic Highway die uiteindelijk eindigt in Bitter Springs. Dit is een schitterende weg langs de cliffs, maar wij slaan halverwege bij Jacob Lake af over de 67 richting de ingang van de Grand Canyon North Rim. Na de afslag is het nog een uurtje rijden voordat je bij die ingang bent. Een weg door bossen en verschillende grasvlaktes.

Aangekomen bij de North Rim lopen we eerst langs de cabins om bij het Bright Angel point trail te komen. Dat is maar een kleine kilometer, maar je merkt meteen dat je hier echt op hoogte zit. Naar beneden gaan is niet zo’n probleem, maar omhoog is het best stijl en je bent echt snel buiten adem op deze hoogte. Wij zijn niet de enige die regelmatig wat pauzes inlassen op de terugweg omhoog naar de lodge. 

In de lodge zijn de uitzichten uit het raam schitterend. We wandelen nog even door naar de andere kant van de lodge en genieten van de schitterende uitzichten die de Grand Canyon te bieden heeft. Na een uurtje aan de rand van de Grand Canyon North Rim te hebben doorgebracht gaan we weer terug naar de auto op pad naar Las Vegas!

Op naar Las Vegas!

Op de weg terug rijden we langs Fredonia en op de grens van Utah en Arizona maken een stop in Hildale om nog even wat te eten. Onderweg zien we dat er 2 flinke files staan op de I15, dus we rijden een kleine stukje om bij St George en Mesquite waar we op beide plekken even de I15 af gaan om zo een uur te winnen waar we anders in de file zouden staan.

Iets voor 18:00 uur komen we aan bij de Mirage en dat is perfect! De eerste nacht krijgen we een upgrade naar de two bedroom penthouse suite en die ziet er geweldig uit! We hebben niet zoveel aan twee slaapkamers, maar het is in elk geval wel heel erg gaaf! We hebben een bubbelbad, wet-bar en alle ruimte die je kan wensen.

Een heel mooi einde van een geweldige roadtrip. Nu eerst nog maar eens een paar dagen genieten in Vegas! Dat doen we eerst dagen in de Mirage en daarna nog 4 dagen in de Tower Suites van de Wynn.

Na 6 dagen in de Mirage gaan we nog 4 dagen door naar de Tower Suites in de Wynn.

Een geweldige roadtrip met meer dan 6000km sluiten we op deze manier heerlijk af!

Onderdeel van onze roadtrip De schitterende trip naar Yellowstone en Wyoming (CA,NV,ID,MT,WY,UT,AZ)

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter