Menu
Amerika

Dag 15 Kanab – Las Vegas

Onderdeel van onze roadtrip De schitterende trip naar Yellowstone en Wyoming (CA,NV,ID,MT,WY,UT,AZ)

Vandaag is de laatste dag van onze roadtrip. We gaan vandaag op pad naar Las Vegas, maar hebben besloten om eerst nog een keer bij de North Rim van de Grand Canyon langs te gaan. Het is al enige tijd geleden dat we daar zijn geweest en de North Rim is wat moeilijker aan te reizen dan de South Rim wat eigenlijk onze favoriete kant van de canyon is.

Allereerst weer een heerlijk ontbijt bij het Hampton Inn nadat we lekker hebben geslapen. Hamptons blijven toch onze favoriet. We zijn niet echt vroeg (9:30) omdat het van Kanab naar de North Rim van de Grand Canyon maar 1,5 uur rijden is en we krijgen nog een uur terug omdat we van de tijdzone in Utah -8 CET naar die van Las Vegas -9 CET rijden.

Het eerste stuk over de 89a is de Vermillion Cliffs Scenic Highway die uiteindelijk eindigt in Bitter Springs. Het is een schitterende weg langs de cliffs, maar wij slaan halverwege bij Jacob Lake af over de 67 richting de ingang van de North Rim. Het is dan nog een uurtje rijden voordat je bij die ingang bent. Een weg door bossen en verschillende grasvlaktes.

Aangekomen bij de North Rim lopen we eerst langs de cabins om bij het Bright Angel point trail te komen. Dat is maar een kleine kilometer, maar je merkt meteen dat je hier echt op hoogte zit. Naar beneden is niet zo’n probleem, maar omhoog is best stijl en je bent snel buiten adem op deze hoogte. Wij zijn niet de enige die regelmatig wat pauzes inlassen op de terugweg omhoog naar de lodge. 

In de lodge zijn de uitzichten uit het raam schitterend. We wandelen nog even door naar de andere kant van de lodge en genieten van de schitterende uitzichten. Na een uurtje aan de rand van de Grand Canyon te hebben doorgebracht gaan we weer terug naar de auto op pad naar Las Vegas!

Onderweg zien we dat er 2 flinke files staan op de I15, dus we rijden een kleine stukje om bij St George en Mesquite waar we op beide plekken even de I15 af gaan om zo een uur te winnen waar we anders in de file zouden staan.

Iets voor 18:00 uur komen we aan bij de Mirage en dat is perfect! We krijgen voor de eerste nacht een upgrade naar de two bedroom penthouse suite en die ziet er geweldig uit. We hebben niet zoveel aan twee slaapkamers, maar het is in elk geval wel heel erg gaaf! We hebben een bubbelbad, wet-bar en alle ruimte die je kan wensen.

Een heel mooi einde van een geweldige roadtrip. Nu eerst nog maar eens een paar dagen genieten in Vegas! Dat doen we eerst dagen in de Mirage en daarna nog 4 dagen in de Tower Suites van de Wynn.

Na 6 dagen in de Mirage gaan we nog 4 dagen door naar de Tower Suites in de Wynn.

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter