Dag 9 West Yellowstone – Cody

0 reacties

Onderdeel van onze roadtrip De schitterende trip naar Yellowstone en Wyoming (CA,NV,ID,MT,WY,UT,AZ)

Vandaag de tweede dag in Yellowstone. We worden mooi op tijd om 6:00 wakker in het Best Western Desert Inn. De prijzen in West Yellowstone voor de hotels zijn schreeuwend duur. Dat heeft natuurlijk alles te maken met het de ligging, want je ligt echt vlak bij de ingang van het park. Wij hadden op zich niet zo’n hoge verwachtingen van het hotel, maar de douche is geheel tegen de verwachting in prima en we komen dan ook fris aan het ontbijt.

Het is niet de meest gezellige ontbijtplek, maar het ontbijt valt zeker niet tegen en is van alle noodzakelijke levensbehoeften voorzien. Je merkt dat we hier een omgeving zitten waar nogal eens wat sneeuw valt. Veel bordjes in het hotel hebben wel een verwijzing naar ice, snow of slippery. Gelukkig hebben wij daar in de zomer helemaal geen last vast en we stappen dan ook fris en fruitig met een vers bekertje koffie in de auto om Yellowstone Park binnen te rijden. De ligging van het hotel is perfect want we zitten letterlijk één bocht van de ingang van het park af. Enige nadeel, na die bocht staan we ook gelijk stil. Dit keer staat er wel een rijtje en moeten we zo’n 10 minuten aansluiten in de rij voordat we het park binnen kunnen rijden. 

Yellowstone – Zuid Loop

Nadat we gisteren de noord-loop gereden te hebben, gaan we vandaag voor de zuid-loop. De planning is om vandaag eindelijk eens de Grand Prismatic Spring te zien. We zijn daar al eerder aan voorbij gekomen, maar door de enorme rijen om te parkeren was het ons nog niet gelukt om die te zien. Aan gezien we nu vroeg in het park zijn hebben we er goede hoop op dat we er dit keer wel kunnen stoppen.

We starten bij de Firehole waterval als eerste stopje van de dag.

Hij ligt niet te ver van de weg en is makkelijk te bereiken. Omdat we al vroeg bij de waterval zijn is het er nog niet erg druk. De waterval ligt en in de Firehole rivier en is niet heel erg groot, maar het is een leuke stop zo op de vroege ochtend.

Grand Prismatic Spring

Na de stop bij de waterval rijden we door naar de Grand Prismatic Spring die we dus nog nooit hebben gezien omdat hij zo populair is. Dat blijkt deze keer ook zo te zijn, want hoewel we vrij op tijd zijn (iets voor 10:00 uur) staat er al een aardig rij auto’s te wachten op een parkeerplek. Wij besluiten deze keer aan te sluiten omdat we het toch echt wel een keer willen zien. De rij is gelukkig niet al te lang en na een kwartiertje zijn we erdoor en hebben we een plekje gevonden om te parkeren. Dat we even in de rij moesten staan was zeker niet voor niks, want het is echt een super mooie spring met volop kleur en stoom.

Wat een grandioze dag weer vandaag, we zijn de hele dag in Yellowstone geweest, wat is het toch een geweldig gebied, onbeschrijfelijk. Zo hebben we allerlei verschillende bronnen en geisers bekeken, de een nog kleurrijker dan de andere. https://t.co/mAuIIlI16o
https://t.co/cy2vMokWJV

Er loopt een boardwalk langs de spring en je kunt met een forse wandeling ook nog op een hoger gelegen punt komen. Wij besluiten om eerst de boardwalk eens te doen. Het is er wel super druk en we moeten dan ook af en toe aansluiten in de rij. Hoewel er veel mensen zijn, doet het weinig af aan de indrukwekkende krater en de schitterende kleuren die we zien. De weg naar boven die pakken we maar niet omdat we nog veel willen zien en we schatten in dat het best wel een aardige klim is die ons flink wat tijd zou kosten.

https://t.co/PE5N0ZTF4K
Biscuit Basin

Wij besluiten om door te rijden en onze volgende stop is het Biscuit Basin. Die kennen we nog van de vorige keer en hier ligt wat ik zelf de allermooiste spring vindt van Yellowstone, de Sapphire Pool.

De Sapphire Pool lijkt heel diep heeft super helder water en fel blauw. Heel rrg mooi om te zien. Het Biscuit Basin is een mooie hike met plankenbrug waar we meer dan een km overheen lopen waarbij we onderweg stil staan bij allerlei verschillende geysers.

https://t.co/B2pWD5Ldcq

Omdat we vlak bij Old Faithful zijn besluiten we om daar te kijken of we iets kunnen krijgen voor de lunch. Toevallig pakken we een eerdere afslag en blijkt er een naast bezinepomp een General Store met restaurant te zijn. Daar is het niet echt druk en kunnen we meteen terecht om wat lekker te eten.

Als we ons eten bijna op hebben gaat plotseling het brandalarm af. Gelukkig ontstaat er geen blinde paniek, maar iedereen moet naar buiten en wij nemen ons eten dan ook maar mee naar buiten. We lopen met bord en al richting de auto en besluiten er maar een soort van tailgate picknick van te maken. Op zich heerlijk om zo alles buiten op te eten.

Het alarm blijft loeien en het ziet er niet echt naar uit dat we nog naar binnen gaan kunnen. Schijnbaar moet de brandweer langskomen, maar aangezien we hier midden in het park zijn kan dat nog wel even duren. Ik ga maar netjes de bordjes terug brengen, maar betalen gaat dus niet… We moet door dus dan zien we het maar als een gecompte maaltijd. Hij was in elk geval erg lekker 🙂 

https://t.co/Fycmxz9s3K
Lake Yellowstone en de buffels in Hayden Valley

Na de lunch rijden we door naar Lake Yellowstone. Onderweg zijn er niet veel plekken om te stoppen, maar we kruisen wel twee keer de Continental Divide. De Continental Divide is een bergkam in Noord- en Midden-Amerika die fungeert als waterscheiding. Dat wil zeggen dat hij de stroomgebieden van de verschillende rivieren op het continent die uitkomen in de Grote Oceaan scheidt van die van de rivieren die uitkomen in de Atlantische Oceaan.

Verder op onze route langs het meer stoppen we op verschillende plekken. Het meer geeft een prachtig uitzicht over de bergen en de vlaktes. 

Behalve al die kleurrijke poelen en bronnen ook genoten van alle andere vergezichten https://t.co/sw35rgzH7U

Wat we nog niet echt veel gezien hebben vandaag zijn bizons! We besluiten dan ook als laatste om nog een stukje naar het noorden de rijden op de loop. We hebben het idee hebben dat die vorige keer voornamelijk in de Hayden Valley rondliepen. Onze gok blijkt juist te zijn! Er loopt een complete kudde rond en langs de weg staan verschillende bizons behoorlijk dichtbij.

En uiteraard ook niet te vergeten het wildlife, zoals de buffels, wat een enorme beesten zijn dat https://t.co/u7CXdYzDU6
https://t.co/DdHR2eSbUw
https://t.co/GiRW3GTnYw

Nadat we alle bizons hebben gezien gefotografeerd keren we om en rijden we richting Cody. Op de weg naar Cody nog in het park komen er ineens twee bizons voor onze auto langs lopen. Dat is een hele onverwachte verrassing! Zo ga je er voor op pad voor de bizons en zo staan ze ineens voor je neus als je ze niet verwacht. Echt een super mooie afsluiter van een schitterend park!

Cody

De route over de 14 naar Cody is erg mooi. We komen zelfs nog een bizon buiten het park tegen. De laatste stop is de Buffalo Bill dam waar het water met geweld doorheen gaat. Het loopt al tegen zessen en helaas is de visitor center net gesloten. Maar hoewel we niet meer in het visitor center terecht kunnen blijft het uitzicht vanaf de dam blijft adembenemend. Letterlijk want het is super hoog en dat voel je in je maag. 

Het was weer een fantastische dag, Yellowstone is zo mooi, we komen hier zeker nog weer eens terug. Maar morgen gaan we verder met de road-trip, en rijden we van Cody naar Buffalo. https://t.co/JrXRdm2A6f
In Cody naar de Buffalo Bill dam geweest. Afgelopen december hebben we een stuk of vijf dammen bezocht, dus nu gaan we gewoon door. Deze was echt zo hoog, bijna eng om over de rand te kijken. Toen hij gebouwd werd in 1910 was het de hoogste dam ter wereld. https://t.co/uDpi4esD9C

Net na de dam staat ons Hampton Inn voor deze nacht al. Vanwege onze Hilton status krijgen we een mooie upgrade naar een suite en slapen vanavond weer in een hele mooie kamer. We zijn allebei super moe en hebben niet echt puf meer om nu nog op pad te gaan en in een restaurant te gaan eten. Een snelle check op google maps laat zien dat er een Little Ceasars in de buurt zit. Dus maar snel een pizza halen bij Little Ceasars die we lekker op de kamer opeten. Heel fijn dat die Hampton Inn’s gewoon een magnetron op de kamer hebben. Het was een dag met heel veel indrukken, schitterende natuurlijk en flinke wandelingen. Moe maar voldaan vallen we lekker in slaap na weer een indrukwekkende dag, zodat we morgen weer uitgerust op weg kunnen naar Buffalo!

You may also like

Laat een opmerking achter