Menu
Amerika

Dag 9 West Yellowstone – Cody

Onderdeel van onze roadtrip De schitterende trip naar Yellowstone en Wyoming (CA,NV,ID,MT,WY,UT,AZ)

Vandaag de tweede dag in Yellowstone. We worden mooi op tijd om 6:00 wakker in het Best Western Desert Inn. De douche is geheel tegen de verwachting in prima en we komen dan ook fris aan het ontbijt. Dat valt ook zeker niet tegen en is van alle noodzakelijke levensbehoeften voorzien. We stappen dan ook fris en fruitig met een vers bekertje koffie in de auto om Yellowstone Park binnen te rijden. We zitten letterlijk 1 bocht van de ingang van het park af, maar na die bocht staan we ook gelijk stil. Dit keer staat er wel een rijtje en moeten we zo’n 10 minuten aansluiten in de rij voordat we binnen zijn. 

Na gisteren de noordloop gereden te hebben, gaan we vandaag voor de zuidloop. We starten bij de firehole waterval als eerste stopje van de dag. Een mooie waterval die in de firehole rivier ligt.

We rijden vervolgens door naar de Grand Prismatic Springs omdat we die nog nooit gezien hebben en die schijnen populair te zijn. Dat blijkt ook ze te zijn, want hoewel we vrij op tijd zijn (iets voor 10:00 uur) staat er al een aardig rij auto’s te wachten op een parkeerplek. Wij besluiten ook maar aan de te sluiten omdat we toch een keer de springs willen zien. Na een kwartiertje zijn we erdoor en hebben we een plekje. Dat wachten was niet voor niks, het is echt een super mooie spring met volop kleur en stoom.

De volgende stop is het biscuit basin. Dat kennen we nog van de vorige keer en hier ligt wat ik de mooiste spring vindt van Yellowstone, de Sapphire Pool. De Sapphire Pool lijkt heel diep heeft super helder water en fel blauw. Erg mooi om te zien. Biscuit Basin is een mooie hike met plankenbrug waar we meer dan een km overheen lopen met allerlei verschillende geysers.

Rechts de Sapphire Pool volgens ons één van de mooiste in Yellowstone

Omdat we vlak bij Old Faithful zijn besluiten we om daar te kijken of we iets kunnen krijgen voor de lunch. Toevallig pakken we een eerdere afslag en komen we bij een West Yellowstone in een General Store met restaurant terecht. Als we ons eten bijna op hebben gaat plotseling het brandalarm af. Iedereen moet naar buiten en wij nemen ons eten dan ook maar mee naar buiten. Na het daar buiten te hebben opgegeten in een soort picnic omgeving kunnen we nog steeds niet terug naar binnen. Betalen gaat dus niet, maar we moeten door, dus dan maar een soort van gecompte maaltijd. 

Het tweede deel van de trip rijden we naar Lake Yellowstone. We kruisen daar twee keer de continental divide. Daarnaast stoppen we op verschillende plekken naast het meer en wat ziet dat er allemaal mooi uit. 

Als laatste besluiten we nog een stukje omhoog te rijden op de loop omdat we nog weinig bizons hebben gezien en we het idee hebben dat die vorige keer voornamelijk in de Hayden Valley rondliepen. Dat blijkt een juiste gok te zijn er loopt een complete kudde rond en langs de weg staan verschillende bizons behoorlijk dichtbij.

Nadat we alle bizons hebben gezien gefotografeerd rijden we richting Cody. Op de weg naar Cody nog in het park komen er ineens twee bizons voor onze auto langs lopen. Zo ga je er voor op pad en zo staan ze ineens voor je neus als je ze niet verwacht. 

De route over de 14 naar Cody is erg mooi. We komen zelfs nog een bizon buiten het park tegen. De laatste stop is de buffalo bill dam waar het water met geweld doorheen gaat. Helaas is de visitor center net gesloten en kunnen we daar niet meer terecht, maar het uitzicht vanaf de dam blijft adembenemend. Letterlijk want het is super hoog en dat voel je in je maag. 

Net na de dam staat ons Hampton Inn voor deze nacht al. We krijgen een upgrade en slapen vanavond weer in een hele mooie kamer. We zijn allebei super moe, dus gaan snel nog een pizza halen bij Little Ceasars die we op de kamer opeten. Moe maar voldaan na weer een indrukwekkende dag.

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter