Dag 10 Cody – Buffalo

0 reacties

Onderdeel van onze roadtrip De schitterende trip naar Yellowstone en Wyoming (CA,NV,ID,MT,WY,UT,AZ)

Na heerlijk te hebben geslapen in het Hampton Inn in Cody staat vandaag de route naar Buffalo op het programma. We hebben niet echt heel veel vooronderzoek gedaan naar de route, maar we weten dat er een meerdere Scenic Drives (Medicine Wheel Passage, Bighorn Scenic Byway) zijn die over de 14 naar Sheridan gaan. Die besluiten we te gaan rijden en dan zien we wel wat we onderweg tegenkomen. Maar eerst natuurlijk een lekker ontbijtje. Dit keer doen we het rustig aan met het ontbijt en roosteren we alleen wat brood. Elke dag zo’n uitgebreid ontbijtje met wafels wordt een beetje teveel van het goede als je zo’n lange roadtrip maakt. De broeken beginnen al wat strakker te zitten ;-).

Buffalo Bill in Cody

Met de traditionele verse koffie van het Hampton Inn stappen we weer in de QX80 voor de volgende etappe van onze route. We stoppen eerst even in de main street van Cody. Daar zijn we gisteren niet geweest omdat we redelijk moe waren na alle inspanningen op die dag. De Main Street van Cody ziet er echt prachtig uit. Cody is een echt western stadje en de cowboyhoeden en verwijzingen naar Buffalo Bill zijn niet van de lucht. Je kan zien dat die gast hier is geweest want werkelijk bijna alles heeft hier wel iets met Buffalo Bill te maken, zonder dat het echt super toeristisch is.

Cody is een superleuk western stadje, met heel mooie oude gebouwen en winkeltjes met typische cowboy-dingen https://t.co/G38U2m3J6k
Wyoming staat bekend als de cowboy-staat, je komt er een hoop zo tegen op straat https://t.co/KbNVpTPg0T
Wel beetje akelig om te zien hoe enthousiast ze ook de verkoop van wapens adverteren https://t.co/BxpEx2ylZZ

Na Cody rijden we door op de 14 naar Powell en Lovell. Beide zijn kleine stadjes met een paar honderd inwoners, maar super authentiek en er hangt echt een western sfeer. Toerisme lijkt hier ver weg, maar farming is er des te meer. Onderweg komen we volop tekenen tegen dat we hier echt in Trump Country zijn. De mooiste was nog wel de auto die als Trump Train 2024 was uitgerust. Wij denken dat hij hier geen campagne hoeft te voeren want mensen in deze staat stemt echt wel op hem.

Trump is nog altijd heel populair in Wyoming, ook daar wordt alvast reclame gemaakt voor de verkiezingen van 2024 https://t.co/MHosDyTccM
Bighorn Canyon National Recreation Area

Na Powell komen we het Bighorn Canyon National Recreation Area – Cal Taggart Visitor Center tegen en daar besluiten we binnen te gaan. We wisten eerlijk gezegd niet dat het er was (zoals gezegd we waren niet zo goed voorbereid op deze dag), maar krijgen een kaart mee en binnen is het super interessant met allerlei info over de omgeving. Volgens de vriendelijke park ranger is er een mooie overlook met de naam Devil’s Canyon Overlook. Hoewel het iets van de route af is besluiten we daar gewapend met de nieuwe kaart naar toe te gaan.

De natuur is ook weer zo prachtig, onder meer dit hoge uitkijkpunt op de Devils canyon https://t.co/ObA2mgtlWS

We rijden goed en wel de 37 noord op en komen al snel tegen wat wegwerkzaamheden, waar we echt een kwartier staan te wachten op de pilot car. Er is een groot stuk weg één baans omdat de andere helft geasfalteerd wordt en dat hele stuk moeten we achter de pilot car aan. Ik blijf maar een beetje verder achter de pilot car hangen want de steenslag is niet van de lucht.

Maar het is de moeite waard want we zijn de pilot car nog niet voorbij of we zien drie wilde mustangs die in dit gebied leven. Heel erg mooi om die wilde paarden te zien. Ze zijn beschermd als “living symbols of the historic and pioneer spirit of the West”.

In dit gebied leven nog zo’n 150 wilde mustangs, we hadden het geluk er een aantal te zien https://t.co/oeFM0lxSVC
Devils Canyon overlook

We rijden nog een stukje door en komen dan bij de Devil’s Canyon overlook. Die is werkelijk waar schitterend. We zijn er helemaal alleen en het is er helemaal stil. Je hoort alleen af en toe de roofvogels die hoog in de lucht vliegen. Het lijkt een beetje op Goosenecks State Park. De rivier die zo door een mooie canyon heen stroomt. Na volop foto’s te hebben gemaakt rijden we verder. Weer terug langs de pilot card en oost op de 14.

Devils Canyon overlook
Devils Canyon overlook
Medicine Wheel Passage en Bighorn Scenic Byway

Op de 14 rijden we eerst verder naar het oosten. Het eerste stuk is de Medicine Wheel Passage. Een werkelijk schitterende weg met heel veel mooie uitzichten.

Wanneer we aankomen bij Burgess Junction besluiten we om de weg een stukje zuid te gaan rijden. Dat is wel een stukje om, want we moeten daarna weer over dezelfde weg terug, maar het is zo’n mooie route dat we hier in de buurt nog wat meer willen zien. De weg naar het zuiden is een onderdeel van de Bighorn Scenic Byway. We kijken uit over verschillende overlooks langs groene velden en heel diep het Bighorn Basin in. De Bighorn Scenic Byway is echt heel mooi. We rijden naar het zuiden richting Shell en zodra we de bochtige stukken hebben gehad een beetje uit de bergen rijden draaien we weer om zodat we terug naar het noorden rijden. De Bighorn Scenic Byway gaat nl vanaf Burgess Junction verder naar het oosten naar Dayton. Tijdens deze rit komen we ook nog schapen en een grote moose tegen. Zo hebben we ongeveer alle wildlife wel weer gehad vandaag.

We kwamen steeds hoger en hoger, tot weer boven de 3000 meter hoogte, met vergezichten naar de diepte beneden en nog wat resten sneeuw op de top https://t.co/az3tw6EMwo
https://t.co/0Q6d0XSzLt
Wat betreft wildlife kwamen we verder nog de nodige schapen tegen https://t.co/EjrZQWe6il
En een eland met groot gewei die rustig tussen de paarse bloemetjes stond te grazen https://t.co/xQvRVEQJPV
Buffalo

Het is al 16:00 in de middag en we moeten nog een stukje naar Buffalo, dus we besluiten om het laatste stukje over de de interstate I90 te rijden. Zelfs die interstate van Sheridan naar Buffalo is een hele mooie route. En een voordeel het schiet lekker op met de kilometer maken. We beginnen ook alweer honger te krijgen, dus dat komt goed uit.

Nadat we zijn ingecheckt in ons Hampton Inn gaan we online op zoek naar een leuk restaurantje. Aan ketens hebben echt helemaal niks, dus we moeten uitwijken naar iets lokaals. In de buurt zit een lokale Mexicaan met de naam Albertano’s. Het blijkt dat Albertano’s niet de meest gezellige Mexicaan ooit is, maar het smaakt werkelijk overheerlijk en hij is niet te duur. Prima aan het einde van de dag van een roadtrip!

Uiteindelijk aangekomen in Buffalo waar we bij de plaatselijke Mexicaan hebben gegeten. Het was weer een topdag met zoveel prachtige natuur. Wyoming is absoluut een van onze favoriete staten. Morgen weer verder! https://t.co/gtCBe96Kaz

Moe maar voldaan rijden we na het eten terug naar ons hotel om heerlijk uit te rusten en op tijd te gaan slapen. Morgen de route naar Riverton!

You may also like

Laat een opmerking achter