Menu
Amerika

Dag 10 Cody – Buffalo

Onderdeel van onze roadtrip De lange trip naar Yellowstone en Wyoming (CA,NV,ID,MT,WY,UT,AZ)

Na heerlijk te hebben geslapen in het Hampton Inn in Cody staat vandaag de route naar Buffalo op het programma. We hebben niet echt heel veel vooronderzoek gedaan naar de route, maar we weten dat er een scenic drive over de 14 is die naar Sheridan gaat. Die besluiten we te gaan rijden en dan zien we wel wat we onderweg tegenkomen. Maar eerst natuurlijk een lekker ontbijtje. Dit keer doen we het rustig aan met het ontbijt en roosteren we alleen wat brood. Elke dag zo’n uitgebreid ontbijtje met wafels is een beetje teveel van het goede.

Met een verse koffie stappen we weer in de QX80 voor de volgende etappe van onze route. We stoppen eerst even in de main street van Cody. Daar zijn we gisteren niet geweest en het ziet er prachtig uit. Het is een echt western stadje en de cowboyhoeden en verwijzingen naar Buffalo Bill zijn niet van de lucht. Je kan zien dat die gast hier is geweest want werkelijk bijna alles heeft hier wel iets met Buffalo Bill te maken, zonder dat het echt super toeristisch is.

Na Cody rijden we door op de 14 naar Powell en Lovell. Beide zijn kleine stadjes met een paar honderd inwoners, maar super authentiek en er hangt echt een western sfeer. Toerisme lijkt hier ver weg, maar farming des te meer. 

Na Powell komen we het Bighorn Canyon National Recreation Area – Cal Taggart Visitor Center tegen en daar besluiten we binnen te gaan. We wisten eerlijk gezegd niet dat het er was, maar krijgen een kaart mee en binnen is het super interessant met allerlei info over de omgeving. Er is een mooie overlook volgens de kaart met de naam Devil’s Canyon Overlook. Hoewel het iets van de route af is besluiten we daar naar toe te gaan.

We rijden goed en wel de 37 noord op en komen al snel tegen wat wegwerkzaamheden, waar we echt een kwartier staan te wachten op de pilot car. Er is een groot stuk weg één baans omdat de andere helft geasfalteerd wordt en dat hele stuk moeten we achter de pilot car aan.

Maar het is de moeite waard want we zijn de pilot car nog niet voorbij of we zien 3 wilde mustangs die in dit gebied leven. Heel erg mooi om die wilde paarden te zien. We rijden nog een stukje door en komen dan bij de Devil’s Canyon overlook. Die is werkelijk waar schitterend. We zijn er helemaal alleen en het is er helemaal stil. Je hoort alleen af en toe de roofvogels die hoog in de lucht vliegen. Het lijkt een beetje op Goosenecks State Park. De rivier die zo door een mooie canyon heen stroomt. Na volop fotos te hebben gemaakt gaan we verder. Weer terug langs de pilot card en oost op de 14.

Daar komen we op de Bighorn Scenic Byway die echt super mooi is. We kijken uit over verschillende overlooks langs groene velden en heel diep het Bighorn Basin in. Deze scenic byway is echt heel mooi. We rijden hem ook nog een klein stukje naar het zuiden richting Shell en draaien weer om zodra we de bochtige stukken gehad hebben om hem weer terug omhoog te rijden. Tijdens deze rit komen we ook nog schapen en een grote moose tegen. Zo hebben we ongeveer alle wildlife wel weer gehad vandaag.

Het is al 16:00 in de middag en we moeten nog een stukje naar buffalo, dus we besluiten om het laatste stukje over de I90 te rijden. Zelf die interstate is een hele mooie route.

Nadat we zijn ingecheckt in ons Hampton Inn eten we nog wat bij een lokale mexicaan Albertano’s. Er is niet zoveel aanbod aan restaurants in Buffalo en Albertano’s is niet de meest gezellige, maar het smaakt overheerlijk en hij is niet te duur.

Moe maar voldaan terug naar ons hotel om heerlijk uit te rusten en op tijd te gaan slapen. Morgen de route naar Riverton!

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter