Menu
Amerika

Dag 11 Buffalo – Riverton

Onderdeel van onze roadtrip De schitterende trip naar Yellowstone en Wyoming (CA,NV,ID,MT,WY,UT,AZ)

Vandaag de route van Buffalo naar Riverton. In totaal maar een kleine 4 uur rijden dus we doen het rustig aan vandaag. We staan wat later op om 7:00 uur ipv 6:00 uur en nemen de tijd bij het ontbijt. Het is dan ook pas 10:00 als we in de auto zitten.

We beginnen over de 16 met een scenic byway de Cloud Peak Skyway. Een hele mooie route met schitterende vergezichten tussen de bergen die ons over de Powder River Pass 9666 feet op bijna 3 kilometer hoogte voert. De route brengt ons in Worland waar we een pitstop maken.

Vervolgens rijden we door naar Thermopolis. Daar hebben ze echte hot springs. Zeg een een kleine yellowstone spring waarvan ze het water in een tweetal kleine zwembaden laten lopen. Het lijkt ons meer een beetje een verlopen kuuroord waar niet al teveel energie meer ingestoken wordt. We maken er een wandeling over de plankenroute die ze door de spring aangelegd hebben. Dat is op zich een mooie route, maar als je net uit Yellowstone terugkomt is het niet al te indrukwekkend. We stoppen ook nog even bij het badhuis waar je gratis het zwembad in kan springen met het warme water van de bronnen. We laten het even passeren want het ziet er niet echt uitnodigend uit, hoe enthousiast de jongedame achter de balie ook was.

Het laatste stukje van de route gaat van Thermopolis naar Boyson State Park over weer een scenic byway de Wind River Canyon Scenic Byway. En die is echt prachtig. We rijden hem eerst heen terwijl er een ongelofelijke onweersbui vlak naast ons hangt. We krijgen af en toe een lichtflits en een vlaag regen mee. Als we aan het einde van de route zijn klaart het op en besluiten we om de route terug te rijden en hem nog een keer te doen, maar nu in de zon. Hij is nl te mooi om niet te doen en we hebben de tijd. Deze keer ziet het er nog mooier uit en we zijn blij dat we de route een tweede keer doen.

Onze slaapplek zou het Wind River Hotel en Casino zijn, maar als we aankomen zien we dat mondmaskers verplicht zijn en lijkt de locatie ons niet zo best. We gaan naar binnen om te kijken of we nog kunnen annuleren en dat blijkt te kunnen. We hoeven ook niks te betalen dus dat is fijn. In Riverton is ook een Hampton Inn en daar zijn nog kamer beschikbaar. We maken snel een boeking en 5 minuten later checken we daar in. Toevallig hebben ze ook nog gratis chicken wraps en beer en wijn, dus we konden gelijk aanschuiven om gratis mee te eten. We lopen buiten nog een rondje om het eten te laten zakken en om 19:30 liggen we op bed. Weer een hele mooie dag geweest en morgen op naar Evanston!

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter