Dag 11 Buffalo – Riverton

0 reacties

Onderdeel van onze roadtrip De schitterende trip naar Yellowstone en Wyoming (CA,NV,ID,MT,WY,UT,AZ)

Vandaag de route van Buffalo naar Riverton. Het is in totaal maar een kleine 4 uur rijden dus we doen het rustig aan vandaag. We hebben een heerlijke suite in het Hampton Inn gekregen dus daar genieten we extra lang van.

Opstaan doen we pas om 7:00 uur ipv 6:00 uur. Wel eens lekker om een dagje een beetje uit te slapen. Daarbij nemen we ook nog uitgebreid de tijd voor het ontbijt, waardoor het al 10:00 is voordat we in de auto zitten. Natuurlijk niet zonder eerst nog even een gratis koffie te hebben getapt bij het Hampton Inn voor de eerste kilometers in de auto.

Vandaag eerst maar eens beginnen met het schoonmaken van de autoruit. Een klusje wat we elke dag moeten herhalen. https://t.co/bt6o2pWd2L

Eerst nog even de auto voltanken en de raam wassen, wat een dagelijks ritueel is. We hebben nog helemaal niks van Buffalo gezien, dus we stoppen nog even in de Main Street van Buffalo. Het is een leuk dorpje, maar echt groot is het niet.

Voordat we echt op pad gaan eerst nog even in de Main Street van Buffalo waar we overnacht hebben stoppen om wat foto’s te maken. https://t.co/TN2I6kuewD
Cloud Peak Scenic Byway

Vanuit Buffalo gaan we op pad richting Ten Sleep. Het is een dorpje waar ongeveer 300 mensen wonen, dus echt groot is het niet. De naam Ten Sleep (tienmaal slapen) verwijst naar het feit dat indianen deze plek gebruikten als overnachtingsplaats. Ze lag op tien nachten slapen van Fort LaramieYellowstone National Park en een indianenagentschap in de staat Montana.

We rijden over de 16 een Scenic Byway met de naam Cloud Peak Skyway. Een hele mooie route met schitterende vergezichten tussen de bergen die ons over de Powder River Pass op 9666 feet (bijna 3 kilometer) hoogte voert.

Wat opvalt zijn de hekken die er overal langs deze weg staan. Deze hekken zijn bedoeld om de sneeuw die hier in de winter heel hoog opgestapeld ligt een beetje tegen te houden, zodat het niet over de weg waait.

We rijden eerst over een scenic byway over de powder river pass op bijna 3km hoogte. Echt schitterende vergezichten. https://t.co/PDkjfpW9wP

Na de Powder River Pass komen we door Ten Sleep. Zoals we al dachten is het echt een super klein dorpje. Veel meer dan een paar straten is het niet. We stoppen even bij het tankstation voor een koel flesje drinken en rijden snel door richting Worland.

In Worland is wat meer te doen. We zitten in dinosaurusland en dat merken we in Worland! Er is een groot museum waar een enorme mammoet voor de deur staat. We gaan er niet naar binnen, maar de mammoet buiten maakt in elk geval flinke indruk.

Vroeger liepen in dit gebied dinosauriërs en mammoeten rond. Je ziet er ook nog diverse musea over. https://t.co/7O7upGxFPl
Thermopolis

Vanuit Worland rijden we over de 20 naar het zuiden naar Thermopolis. Thermopolis is bekend van een van de grootste minerale heetwaterbronnen ter wereld. Op een afstandje zien we de stoom al omhoog komen. Het is zeg maar een een kleine Yellowstone spring waarvan ze het water in een tweetal kleine zwembaden laten lopen. Het lijkt ons echter meer een beetje een verlopen kuuroord waar niet al teveel energie meer ingestoken wordt.

We maken er een wandeling over de plankenroute die ze door de spring aangelegd hebben. Dat is op zich een mooie route, maar als je net uit Yellowstone terugkomt is het niet al te indrukwekkend. We stoppen ook nog even bij het badhuis waar je gratis het zwembad in kan springen met het warme water van de bronnen. Dat laten we maar passeren want het ziet er niet echt uitnodigend uit, hoe enthousiast de jongedame achter de balie ook is.

Onze tweede stop is Thermopolis. Bekend van de warmwaterbronnen. Wij vonden het naar een beetje een achterhaald kuuroord, maar de warmwater bron is er nog steeds. https://t.co/xnsFDIoAOs
Boyson State Park – Wind River Canyon Scenic Byway

Het laatste stukje van de route gaat van Thermopolis naar Boyson State Park over weer een scenic byway de Wind River Canyon Scenic Byway. En die is echt prachtig! We rijden hem eerst richting het zuiden terwijl er een ongelofelijke onweersbui vlak naast ons hangt. Af en toe krijgen we een lichtflits en een vlaag regen mee.

Het laatste stukje van de trip was weer een scenic byway door een schitterende vallei met riviertje en spoorweg. https://t.co/9yqIxsiJ3K

Als we aan het einde van de route zijn klaart het op en begint de zon te schijnen. We besluiten om de route terug naar het noorden te rijden en hem gewoon nog een keer te doen, maar nu in de zon. Hij is namelijk te mooi om niet te doen en we hebben de tijd. Deze keer ziet de Wind River Scenic Byway er zo mogelijk nog mooier uit en we zijn blij dat we de route een tweede keer doen.

https://t.co/DksJ6oOEEH
Riverton

Onze slaapplek zou het Wind River Hotel en Casino zijn, maar als we aankomen zien we dat mondmaskers verplicht zijn en lijkt de locatie ons niet zo best. We gaan naar binnen om te kijken of we nog kunnen annuleren en dat blijkt te kunnen. De vriendelijke Indiaanse dame heeft er geen probleem mee als we staande aan de balie annuleren. We hoeven ook niks te betalen dus dat is fijn.

Probleem is natuurlijk wel dat we op zoek moeten naar een nieuwe slaapplek. Gelukkig is er in Riverton ook een Hampton Inn en daar zijn nog kamers beschikbaar. Via booking.com kunnen we ook nog gebruik maken van een super lage rate, dus we maken snel een boeking en 5 minuten later checken we daar in!

Bij binnenkomst zien we al dat het druk is in de lounge. Het blijkt dat ze toevallig ook nog gratis chicken wraps met bier en wijn hebben. We kunnen dus gelijk aanschuiven om gratis mee te eten. Nadat we de chicken en beef wraps hebben opgegeten lopen we buiten nog een rondje om het eten te laten zakken. Om 19:30 liggen we op bed en kunnen we de route van morgen gaan voorbereiden. Het is weer een hele mooie dag geweest en morgen op naar Evanston!

You may also like

Laat een opmerking achter