Menu
Amerika

Dag 12 Riverton – Evanston

Onderdeel van onze roadtrip De schitterende trip naar Yellowstone en Wyoming (CA,NV,ID,MT,WY,UT,AZ)

De dag gestart in Buffalo in het Hampton Inn. We werden iets later (een uurtje) wakker dan gepland, dus we slapen goed op deze roadtrip. Daardoor moest we bij het ontbijt wel even wat meer vaart maken om op tijd weg te zijn. Vandaag gaat de trip nl naar Flaming Gorge in Utah. 

Eerst rijden we via de 28 een hele mooie route door Wyoming en stoppen we even bij de Red Canyon Scenic overlook. Wat is Wyoming toch mooi. Onderweg komen we nog een Solar Challenge tegen en halen we verschillende auto’s op zonne energie in.

Wij zijn even gestopt in Rock Springs om bij de lokale Walmart nog even wat inkopen te doen. We hadden geen bananen meer en die heb je echt wel nodig op een roadtrip 🙂

Vervolgens over de 191 Flaming Gorge-Uintas National Scenic Byway. Wat een schitterende route is dat. We zijn 11 jaar geleden al een keer in de flaming gorge geweest, maar toen hadden we de route aan de andere kant (de 44 en 530). Dit keer rijden we de 191 en die is eveneens schitterend. We komen na een aantal viewpoints aan de bij Flaming Gorge Dam. We zijn over de dam gereden en even gestopt bij het visitor center. 

Daarna het stukje van de 44 doorgereden om bij het tweede visitor center van Red Canyon. In het visitor center heb je echt een geweldig uitzicht uit het raam op het meer. Het valt op dat het meer ietsje lager staat dan 11 jaar geleden. De park ranger verzekert me echter dat er nog voldoende water in zit omdat het meer op sommige plaatsen wel 60 meter diep is.

Na het kopen van een traditionele magneet rijden we de route verder en stoppen we nog op een aantal schitterende viewpoints en pakken we de 414 naar Fort Bridger om het laatste stukje op de 80 naar Evanston te gaan.

In Evanston zijn niet zoveel restaurants, maar er zit een super lekker japanner met de naam Ichiban. We eten er heerlijke sushi en een katsu chicken. Eens een keer geen Amerikaanse maaltijd, maar lekker sushi. Morgen de route naar Price.

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter