Menu
Amerika

Dag 13 Evanston – Price

Vandaag rijden we van Evanston naar Price. Het is een korte rit van iets meer dan 4 uur over twee scenic byways. In de planning hebben we deze korte rit opgenomen zodat we onderweg een wasje kunnen doen. We zijn inmiddels bijna twee weken onderweg en het zou fijn zijn als er weer wat schonen spullen in de koffer terecht komen. Het Holiday Inn Express in Price heeft een self service laundry en daar kunnen we gebruiken van maken zodat we de rest van de vakantie weer wat meer schone kleren hebben.

Omdat Fenny niet helemaal lekker is ga ik alleen naar het ontbijt. Het eerste echte ontbijt van kampioenen! Voor mij is dat een geroosterde boterham met banaan en suiker. Dit was de eerste keer deze vakantie dat er bananen liggen in het restaurant bij het ontbijt. Daar heb ik dus maar meteen gebruik van gemaakt. Gelukkig ben ik niet alleen bij het ontbijt want er zijn diverse dames die normaal gesproken de kamers schoonmaken en die hebben net even pauze. Klinkt in elk geval gezellig al dat Spaanstalige om je heen 🙂

Mirror Lake Scenic Byway

We starten de dag met eerst even tanken en de ramen schoonmaken bij de Flying J. Daar is de benzine 30 cent goedkoper dan bij Shell en Chevron die letterlijk 20 meter verderop zitten. Niet verwonderlijk dat wij dus kiezen voor de Flying J. Met schone ramen en een volle tank gaan we weer op pad. 

Het is een beetje regenachtig weer omdat het vrij warm is geweest de afgelopen dagen en er nu een koude luchtstroom uit het noorden op deze warme lucht botst zijn er verschillende flashflood warnings vanwege de onweersbuien. We komen gelukkig geen flashfloods tegen en blijft het beperkt tot af en toe wat druppels en daarna weer zon.

Als eerste rijden we de Mirror Lake Scenic Byway. Het is de lokale weg 150 en het lijkt erop dat er vooral lokale mensen uit Utah op deze weg zitten. We stoppen op verschillende plekken en uiteindelijk bij Mirror Lake. Daar zijn aardig wat mensen aan het vissen en kayakken.

Het is er heerlijk rustig en de berglucht hier doet echt goed. De pass waar we overheen gaan is 10759 voet en biedt hele mooie view points en aan het einde van de 150 komen we uiteindelijk in het dorpje Kamas.

Dinosaur Diamond Prehistoric Highway

We rijden verder over de 35 richting Duchesne. Dat is zo’n beetje het grootste dorp wat ze hier in de omgeving hebben. Van daaruit rijden we verder over de 191 die we gisteren ook hebben gereden bij de flaming gorge. Die wordt ook wel de Dinosaur Diamond Prehistoric Highway genoemd vanwege alle dorpen die eraan liggen waar iets van dinosauriërs te vinden is. 

De route is schitterend en eindigt in Helper. En super mooi dorpje waar nog een hele oude main street is te vinden en waar ze allerlei oude gebouwen in ere herstellen. Fenny maakt er verschillende foto’s omdat het er zo mooi is.

Vanuit Helper is het maar 10 minuten naar Price en ons hotel het Holiday Inn Express. Het hotel heeft een beetje een Ikea achtige inrichting. We stellen samen vast dat onze Hampton Inns toch iets beter zijn dan de Holiday Inn Express en besluiten dan ook om voortaan maar weer gewoon onze vertrouwde Hamptons te doen. Te beginnen morgen in Kanab 🙂

Gelukkig doen de wasmachine en droger het prima in het hotel en hebben we binnen anderhalf uur onze was weer schoon! Tegenover het hotel zit een Dairy Queen (DQ) waar we snel iets te eten pakken zodat we vlug weer terug kunnen naar het hotel. We moeten de was nog opvouwen zodat die morgen weer fris ingepakt in de koffer kan worden. Helaas morgen alweer de één na laatste etappe via Price naar Kanab.

Onderdeel van onze roadtrip De schitterende trip naar Yellowstone en Wyoming (CA,NV,ID,MT,WY,UT,AZ)

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter