Menu
Amerika

Dag 13 Evanston – Price

Onderdeel van onze roadtrip De schitterende trip naar Yellowstone en Wyoming (CA,NV,ID,MT,WY,UT,AZ)

Vandaag gaan we van Evanston naar Price. Een korte rit van iets meer dan 4 uur over twee scenic byways. We hebben vandaag een korte rit omdat we gepland hebben om vandaag een was te doen. Het Holiday Inn Express in Price heeft een self service laundry en daar zouden we graag gebruik van maken zodat we de rest van de vakantie weer wat meer schone kleren hebben.

Omdat Fenny niet helemaal lekker is ga ik alleen naar het ontbijt. Het eerste echt ontbijt van kampioenen zoals ik meestal een boterham met banaan en suiker noem. Dit was de eerste keer dat ze bananen hadden liggen in een restaurant bij het ontbijt. Daar heb ik dus maar meteen gebruik van gemaakt.

We starten de dag met eerst even tanken en de raam schoonmaken bij de Flying J. Daar is de benzine 30 cent goedkoper dan bij Shell en Chevron die letterlijk 20 meter verderop zitten. Niet verwonderlijk dat wij dus kiezen voor de Flying J. Met schone ramen en een volle tank gaan we weer op pad. 

Het is een beetje regenachtig weer omdat het vrij warm is geweest de afgelopen dagen (en de komende dagen wordt) en er nu een koude luchtstroom uit het noorden op deze warme lucht botst zijn er verschillende flashflood warnings vanwege de onweersbuien. We komen ze gelukkig vandaag niet tegen en buiten af een toe wat druppels en daarna weer zon valt het allemaal wel mee.

Als eerste rijden we de Mirror Lake Scenic Byway. Het is de lokale weg 150 en het lijkt erop dat er alleen maar mensen uit Utah op deze weg zitten. We stoppen op verschillende plekken en uiteindelijk bij Mirror Lake. Daar zijn aardig wat mensen aan het vissen en kayakken. Het is er heerlijk rustig en de berglucht hier doet echt goed. De pass waar we overheen gaan is 10759 voet en we komen uiteindelijk uit in het dorpje Kamas.

We rijden verder over de 35 richting Duchesne. Dat is zo’n beetje het grootste dorp wat ze hier in de omgeving hebben. Van daaruit rijden we verder over de 191 die we gisteren ook hebben gereden bij de flaming gorge. Die wordt ook wel de Dinosaur Diamond Prehistoric Highway genoemd vanwege alle dorpen die eraan liggen waar iets van dinosauriërs te vinden is. 

De route is schitterend en eindigt in Helper. En super mooi dorpje waar nog een hele oude main street is te vinden en waar ze allerlei oude gebouwen en overige zaken in ere herstellen. Fenny maakt er verschillende foto’s omdat het er zo mooi is.

Vanuit Helper is het maar 10 minuten naar Price en ons hotel het Holiday Inn Express. Het lijkt een beetje een ikea achtig hotel qua inrichting. We besluiten dat onze Hampton Inns toch iets beter zijn dan de HIE en besluiten dan ook om voortaan maar weer gewoon onze vertrouwde Hamptons te doen. Te beginnen morgen in Kanab 🙂 Gelukkig doen de wasmachine en droger het prima en hebben we binnen anderhalf uur onze was weer schoon. Eten doen we even snel bij de DQ die tegenover zit zodat we snel terug naar het hotel kunnen om de was op te vouwen zodat die morgen weer ingepakt kan worden. Morgen de een na laatste etappe via Bryce naar Kanab.

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter