Menu
Amerika

Dag 8 Rexburg – West Yellowstone

Onderdeel van onze roadtrip De schitterende trip naar Yellowstone en Wyoming (CA,NV,ID,MT,WY,UT,AZ)

Vandaag gaat de route naar Yellowstone National Park. We staan vroeg op om 6:00 uur en pakken een lekker ontbijtje in het Hampton Inn met de gebruikelijke wafel. Dan snel in de auto op weg naar Yellowstone want we hebben nog een 80 mijl te gaan voordat we bij de ingang zijn en we willen niet zo graag in de file staan.

We hebben overigens geluk dat het park weer helemaal open is want een paar weken geleden regende het er zo hard dat er complete stukken weg zijn weggespoeld. De noordingang bij Gardiner is nog dicht, maar de noord loop is inmiddels weer open. Aangezien wij vanuit West Yellowstone binnenkomen hebben we gelukkig geen last van de afsluiting en we besluiten om vandaag de noord loop maar meteen te rijden.

Aangekomen bij Yellowstone staat er gelukkig geen file en kunnen we na het tonen van onze annual pass meteen doorrijden. Als eerste stoppen we bij Terrace Spring waar we ons verwonderen over de bubbels in het water en de rode kleuren van de poel die we hier zien.

De tweede stop is het Norris Geyser Basin. Hier lopen we de porcelain trail. Een route van houten looppaden dwars door het Basin met overal geysers en pruttelende aarde. Het ziet er allemaal schitterend en buitenaards uit. 

Na de flinke wandeling gaan we door voor de volgende stop de Mammoth Hot Springs. Daar lopen we de upper loop en zijn we ook een flink stuk onderweg. Het ziet er allemaal heel mooi uit, zeker de watervallen boven.

We zijn dan op de helft van de loop aangekomen en het wordt tijd om richting West Yellowstone te gaan. We rijden verder op de oostkant van de loop en komen her en der nog wat wildlife tegen in de vorm van een bizon of hert. Helaas geen beer meer gezien op deze trip. Misschien zien we die morgen nog…

Eerst maar eens inchecken in het Best Western Desert Inn in West Yellowstone. De prijzen in dit dorp zijn gigantisch, maar goed er is dan ook verder weinig om ergens te slapen. Bij binnenkomst ziet het er allemaal niet al te frivool uit, maar de kamer is prima en alles wat we nodig hebben zit erin.

Eten doen we bij Bullwinkles een stukje verderop in de straat. Ook niet goedkoop, maar het zit er stamvol en het eten is erg lekker. Op tijd naar bed maar weer want morgen is het weer vroeg dag!

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter