Dag 3 Ottawa – North Bay

0 reacties

Onderdeel van onze roadtrip Herfstkleuren in Canada

Vandaag op pad naar het Algonquin Park! Dat park zou het allermooiste moeten zijn voor de fall foliage en de herfstkleuren. We kijken er zeer naar uit en zijn benieuwd wat de dag ons gaat brengen. De route van vandaag ziet er als volgt uit:

Eerst een super lekker ontbijtje in het Hampton Inn. We kunnen niet zelf aan het buffet, maar er staat een dame die voor ons het brood in de toaster doet en wij kunnen zelf drinken, melk en beleg pakken. Zoals altijd overheerlijk. We zorgen dat we vroeg op pad zijn. Vanwege het tijdsverschil al om 5:00 wakker zodat we ook om 7:00 in de auto zitten op weg naar het park.

De eerste stop van de dag is Eganville. Dat zou een heel mooi dorpje moeten zijn, maar wij vinden het niet heel veel bijzonders. Na een keer op en neer gelopen te zijn en de lokale subway te hebben bezocht rijden we door over de 60 naar Algonquin.

Onze eerste stop is het houthakkers museum met een rondje wat je kan lopen in het bos met uitleg over het houthakken/logging wat ze al meer dan 100 jaar in het park doen. Het is echt heel erg mooi gemaakt en het rondje is zeer de moeite waard. Er zijn diverse cabin’s gebouwd en zelfs in het meer hebben ze een Log Dam en Chute gemaakt.

Zeer indrukwekkend om te zien hoe ze het hout vroeger door de rivier naar beneden lieten gaan. Met paarden, sneeuw werktuigen werd het hout naar de rivier vervoert. Daar ging het dan stroomafwaarts door naar beneden. Echt heel erg leuk gemaakt en super om te zien.

We rijden door het park in en wat is het allemaal ontzettend overweldigend mooi in al die herfstkleuren. Volgens de legenda is het park 100% in fall colours en zijn pas 10% van de blaadjes gevallen. Dat zien wij ook. Schitterende kleuren van rood, geel en groen. Het lijkt wel op een schilderij van Bob Ross ‘the joy of painting’. 

De volgende hike wordt de Spruce Bog Boardwalk, oftewel het Sparrenmoeras. Het is een aangelegde route van knuppelbruggen (hé die hebben we in de Peel ook ;-)) die dwars door het moeras heen lopen. De kleuren en de natuur zijn geweldig!

Volgende stop is het Visitor Center. Daar heb je ook een uitkijkpunt waar je een schitterend overzicht hebt over de bossen van het park. Zover je kan kijken schitterende herfstkleuren.

We rijden nog verder en stoppen nog even bij Tea Lake dam. Daar is een echte stroomversnelling die er indrukwekkend uit ziet. Hier niet in het water vallen want dan kom je echt pas een stuk verder weer naar boven….

Omdat de dag al op zijn einde loopt moeten we helaas het park alweer verlaten en gaan we op pad naar North Bay. Daar komen we in een Hampton Inn aan waar de covid maatregelen wel erg streng worden nageleefd. Er is zelfs geen restaurant voor het ontbijt in de ochtend. Wij hebben het idee dat ze proberen om op kosten te besparen en daarom veel dingen op de covid maatregelen schuiven die ze daarom maar niet hoeven te doen.

Eten doen we bij de lokale Boston Pizza. Dat is ook een keten die meer heeft dan alleen Pizza. Het is een familierestaurant en omdat het op loopafstand is kan Patrick er voor de eerste keer in jaren weer een Blue Moon (in Canada noemen ze die Belgian Moon) drinken! Een 21oz Boston glas wat ijskoud is. Super genieten! Daarna terug naar het hotel en lekker slapen.

You may also like

Laat een opmerking achter