Menu
Amerika / Canada / Roadtrips

Foto berenjacht in Canada en de USA

In augustus zijn we naar Canada en Amerika geweest. Hier hebben we een hele mooie route gereden van in totaal 6500km.

De route zag er als volgt uit:

 • Las Vegas
 • Seattle
 • Vancouver
 • Kamloops
 • Golden
 • Jasper
 • Canmore
 • Waterton
 • Helena
 • Gardiner
 • Idaho Falls
 • West Wendover
 • Las Vegas

07-07-2012 Düsseldorf – Las Vegas

We zijn vandaag gevlogen vanaf onze favoriete vertrek luchthaven Düsseldorf airport, via Heathrow naar Las Vegas. Het was een prima vlucht zonder noemenswaardige problemen. We zijn om 19:00 geland in Vegas en direct door naar het hotel.
Voor de overnachting hadden we een kamer in de Mirage uitgezocht. Vanwege eerdere bezoeken hadden we hier een prima aanbieding gekregen en dat kwam dus goed uit.

Nog even wat eten bij de California Pizza Kitchen en de volgende morgen weer vroeg door naar Seattle voor de eerste dag van de roadtrip.

08-07-2012 Las Vegas – Seattle

Vandaag weer vroeg uit de veren en door naar Seattle. We hebben een vroege vlucht om 7:55 naar Seattle op deze zondag. Het is in elk geval heel erg druk op de luchthaven. Wij zijn er om 6:00 uur en er staan al flinke rijen van wachtende mensen. Volgens onze taxi chauffeur komt dit vanwege de fight night die er gisteren is geweest (UFC) heeft plaatsgevonden.

In elk geval duurt het even voordat we door de incheck heen zijn. Na het inchecken even lekker een broodje gegeten op de domestic terminal (zien we die ook eens ipv de internationale) en vervolgens door naar Seattle.

In Seattle aangekomen moeten we eerst de huurauto op gaan halen bij National.

We hebben bij National gereserveerd via usareisen.de omdat zij maar $250,- voor de one-way rekenen. De auto wordt uiteindelijk in Las Vegas achtergelaten, dus het is vandaar dat dit aardig wat in de kosten scheelt. Omdat ik specifiek een Jeep Grand Cherokee wil en die niet in de rij staat moeten we even wachten. Ik vraag een jongeman of er misschien eentje staat die nog gewassen moet worden en na een minuut of 10 komt er een fris gewassen grijze Grand Cherokee voorgereden. Das mooi, we kunnen vooruit!

Vervolgens gaan we op zoek naar het graf van Jimi Hendrix. Dat ligt hier in Seattle.
Fenny is al haar hele leven groot fan van Jimi Hendrix en heeft zelfs het eindexamen muziek over Jimi gedaan. Het ligt op een mooie locatie met veel groen. Er is een hele mooi plek ingericht. Het is er helemaal niet druk en het is ook heel mooi bijgehouden allemaal. Een bijzondere ervaring om het graf te zien.

Nadat we het graf hebben gezien gaan we op zoek naar ons hotel. We hebben het Hampton Inn Seattle-North/Lynnwood. Dit ligt een beetje aan de noord kant van Seattle. We hebben hiervoor gekozen om we morgen aan de noord kant weer Seattle uit moeten richting Vancouver. Daarnaast ligt het ook nog vlak bij de Boeing fabriek in Everett.

Nadat we de koffers bij het hotel hebben achtergelaten zijn we op pad gegaan naar de Boeing fabriek.

Het is een zeer indrukwekkende toer die we krijgen. We gaan de hallen in waarin de Boeings staan die op dat moment worden gemaakt.
Die hallen zijn het grootste overdekte gebouw ter wereld. Ze zijn zo groot dat zich in het begin wolken vormden in de hal. Dat hebben ze inmiddels wel onder controle. Het is een erg indrukwekkend gezicht.

Nadat we de tour bij de Boeing fabriek hebben gedaan, gaan we nog op weg naar Downtown. Daar staat nl de landmark van Seattle, The Needle. Daar willen we natuurlijk ook een keer op zijn geweest als we toch in Seattle zijn.

Het uitzicht vanaf de toren is schitterend. We lopen een rondje en gaan dan weer op pad terug naar ons hotel. We zijn inmiddels bekaf en toe aan slaap. Morgen gaan we de grens over naar Canada!

09-07-2012 Seattle – Vancouver

Vandaag gaan we grens over naar Canada. Eerst rijden we via een mooie route langs de kust naar het noorden om bij Vancouver de grens over te gaan.

Nadat we de grens zijn overgestoken gaan we eerst het hotel opzoeken om de koffers te droppen. We willen nl graag ’s middags met de whale watching mee op de boot om te gaan kijken naar orca’s.

Vanuit het hotel vlug naar de Seabreeze Adventures om met de 14:00 sailing mee te kunnen. We hadden niet gereserveerd omdat we niet wisten of we op tijd zouden zijn, maar het was geen enkel probleem. Een aardige mevrouw hielp ons voortreffelijk. We zijn nog even wezen eten bij de Subway. Ik kon een jas lenen en Fenny kwam erachter dat ze haar jasje was vergeten bij de Subway. Omdat we al bezig waren met de boot in orde maken ging de eigenaar van Seabreeze even de jas ophalen, wat een service!

We hebben bewust niet gekozen voor een Zodiac (die botst teveel), maar een meer stabiele boot. De boot ging nog wel flink op en neer, maar het was prima te doen. Een hele mooie boottocht naar het zuiden op zoek naar de orca’s. We kwamen langs hele mooie eilanden waar schijnbaar Tom Cruise ook nog een optrekje heeft. Uiteindelijk na 1,5 uur varen hebben we de orca’s gevonden (ze zaten ver weg). Een hele mooie ervaring om die beesten zo vlak bij de kust te zien.

Na een half uurtje zijn we weer terug gevaren naar de haven. Van daar uit de auto terug gepakt naar het River Rock hotel. Het hotel was schitterend. Er was een heel mooi casino met daarbij de gebruikelijke restaurants. We hebben gekozen voor wat fastfood omdat we op tijd naar bed wilden. We waren allebei redelijk verbrand op de boot en erg moe na een inspannende dag.

10-07-2012 Vancouver – Kamloops

Vandaag gaan we dwars door Vancouver en via Whistler naar Kamloops. Het is redelijk druk in Vancouver en het duurt even voordat we er doorheen zijn. We komen eerst nog midden in downtown uit omdat we een afslag hebben gemist. Is ook wel aardig sightseeing in de stad. We gaan uiteindelijk toch in het noorden door Stanley Park over de brug de stad uit.

Vervolgens pakken we de Sea to Sky Highway naar Whistler. Whistler zelf is een mooi plaatsje, maar dan vooral voor Canadezen. Het zal er ongetwijfels erg druk zijn in de winter. Wij krijgen er vooral een beetje een Valkenburg gevoel bij (Iedereen moet erheen, maar niemand weet waarom).

De route is heel erg mooi en gaat door allerlei natuurgebieden, meren en mooie bergen. Uiteindelijk komen we aan bij het Hampton Inn in Kamloops.

11-07-2012 Kamloops – Golden

12-07-2012 Golden – Jasper

13-07-2012 Jasper – Canmore

14-07-2012 Canmore – Waterton

15-07-2012 Waterton – Helena

16-07-2012 Helena – Gardiner

17-07-2012 Gardiner – Idaho Falls

18-07-2012 Idaho Falls – West Wendover

19-07-2012 West Wendover – Las Vegas

20-07-2012 .. 28-07-2012 Las Vegas

28-07-2012 Las Vegas – Düsseldorf

Nog geen reacties

  Laat een reactie achter