Düsseldorf – Hong Kong – Macau

0 reacties

Vandaag vliegen we vanaf onze favoriete luchthaven in Düsseldorf! Voor ons makkelijk en vrij snel (iets minder dan een uur met de auto) te bereiken en omdat het niet al te groot is makkelijk door de douane en niet teveel lange wachttijden. We parkeren meestal in Parkhaus P4 omdat we dan snel met de SkyTrain mee kunnen. P4 ligt aan de goede kant van de weg zodat je meteen met de lift naar boven kan om in te stappen.

We vliegen eerst van Düsseldorf naar London Heathrow met British Airways. We stoppen eerst even in de Hugo Juckers lounge die zoals gewoonlijk niet heel erg speciaal is. Maar er is gratis drinken en de koffie smaakt er goed. Zodra het bijna tijd is voor onze vlucht gaan we naar de (niet schengen) boarding waar 2 extra hokjes zijn voor de paspoort controle. Zodra we daar doorheen zijn gaan we op pad naar Heathrow. De connectie is vrij snel en er staat een grote A380 van BA op ons te wachten. Dit is de eerste keer dat we in dit type toestel zitten en we hebben een plekje op het upper-deck uitgezocht.

Het is een vrij lange vlucht dus slapen we aardig wat bij in het vliegtuig. Omdat we tegen de klok in vliegen is het een korte nacht als we landen in Hong Kong. Daar moeten we op zoek naar de ferry naar Macau. Als het goed is zou je die air-side kunnen pakken en zouden de koffers automatisch mee moeten komen. Het zal ons benieuwen of dat ook zo is…

Maar het lukt ons om de ferry te vinden en we boarden vrij vlot.

Op de boot is het prima te doen. We hebben een iets hogere klasse geboekt en er zijn vrij weinig mensen in deze klasse. We krijgen zelfs wat snacks en drinken gratis en de deining op de golven valt alles mee.

We logeren in het Four Seasons in Macau en vooraf hebben we een transfer naar het hotel geboekt. Dat leek ons wel makkelijk op een plek waar we vermoeid aankomen en iedereen alleen maar chinees spreekt. De vraag was of we de Mercedes of de Rolls Royce wilde hebben…. Euh, die Merc is prima 😉

Hij stond netjes op ons te wachten en zodra we van de boot af kwamen werden we opgewacht door een hele aardige dame die met ons meeliep naar de auto. Soepel door het verkeer checken we in bij het Four Seasons. Kets kapot van de vermoeidheid is er nog een hele aardige dame die ons alles uitlegt van het hotel, maar wat zijn we blij als ze weg is en we heerlijk kunnen gaan slapen na een reis van meer dan 24 uur.

You may also like

Laat een opmerking achter