Dag 6 Port Elgin – Windsor

0 reacties

Onderdeel van onze roadtrip Herfstkleuren in Canada

Vandaag zijn we gestart in Port Elgin. Een heel erg mooi dorpje aan Lake Huron. De route van vandaag zag er als volgt uit:

Gisteren hebben we een hele mooie zonsondergang op de main beach gezien en vandaag gaan we in de ochtend terug. Het is erg heel erg rustig en de stilte is erg mooi. Heel erg indrukwekkend om zo in de vroege morgen Lake Huron te zien. Het lijkt net de zee en dat kan ook bijna niet anders. Lake Huron is op het breedste punt ongeveer 300km breed.

We rijden vanuit Port Elgin door naar Goderich wat ze zelf noemen ‘Canada’s prettiest town’. Stoppen doen we aan het begin van de boardwalk en we lopen hier een stukje langs Lake Huron. Nadat we terug komen van de boardwalk stappen we in de auto en is deze muziek op de radio…

Het is erg echt geweldig. Een super relaxte sfeer, geen drukte en maar een paar mensen die van het uitzicht genieten. Er zitten een aantal Canadese ganzen die er ook even lijken uit te rusten. 

Als tweede stop gaan we naar de vuurtoren van Goderich. Dat plekje is zo mogelijk nog mooier. We staan nu boven op een heuvel. Daar staan gewoon huizen waar we voor kunnen parkeren en vervolgens hebben we een prachtig uitzicht over het meer. Hier gaan we maar even zitten om te genieten van het uitzicht. Ook de vuurtoren ziet er schitterend uit.

Vanuit Goderich rijden we door naar Grand Bend. Dat dorpje spreekt ons niet zo aan. Het is er zeer toeristisch (lijkt een beetje Scheveningen), maar helemaal niet druk omdat we buiten het seizoen zijn. De indruk die we krijgen is een beetje dezelfde als we gisteren bij Tobermory hadden. Nee geef ons maar dorpjes zoals Port Elgin of Goderich, die zijn een stuk authentieker.

Met alle stops (vooral die in Goderich) zijn we flink wat tijd kwijt geraakt, dus we rijden de laatste 2 uur in één keer door naar Windsor om in te checken bij Ceasars. Het ligt tegen de rivier aan bij Detroit en we hebben een schitterend uitzicht op Detroit. Na het inchecken lopen we direct bij de boulevard naar de rivier. Aan de overkant van de rivier ligt downtown Detroit.

Heel erg vreemd dat het zo dicht bij de USA is, maar dat we daar nog niet in mogen.

We pikken ook nog een geweldige zonsondergang mee met de brug tussen Canada en de USA op de achtergrond.

Daarna eerst lekker wat eten in het café van de sportsbook met een Belgian Moon (zoals ze hier de Blue Moon noemen) en dan naar bed. Morgen weer een mooie rit voor de boeg naar de Niagara Falls.

You may also like

Laat een opmerking achter