Dag 4 North Bay – Barrie

0 reacties

Onderdeel van onze roadtrip Herfstkleuren in Canada

Change of plans! We waren van plan vandaag langs Georgian Bay naar het zuiden te rijden, maar we gaan terug naar Algonquin! Gisteren hebben we een route die we graag wilden hiken niet kunnen doen en het park was zo ongelooflijk mooi dat we terug naar Algonquin gaan. Opnieuw een dagpas voor de auto gekocht (dat kon makkelijk online) en op pad. De route van vandaag zag er als volgt uit:

We konden geen ontbijtbuffet krijgen, dus hebben we een meeneemzak meegenomen en wat losse items van het ontbijt. Natuurlijk wel de koffie die elke ochtend sowieso in de auto meegaat gehaald en ontbijt in de auto terwijl we op pad zijn. De 11 naar het zuiden is prachtig in de ochtend. Mist die over de bossen hangt in alle vroegte en de kleuren die nog gedempt zijn.

We stoppen bij Erika’s Bakery in Dwight (die was gisteren al gesloten toen we er langs kwamen) en nemen haar beroemde koeken mee. Ze zijn erg lekker 🙂

Van daaruit naar het park en door naar het Hardwood Lookout Trail. Die is blauw gekleurd wat zoveel wil zeggen als dat hij pittig is. Het is een erg leuke wandeling. Hij gaat veel omhoog en omlaag en recht door alle fall foliage heen. Het laatste stukje naar de lookout is een forse klim langs allerlei wortels en boomstronken. Maar eenmaal boven aangekomen is het de moeite waard. De lookout is prachtig! We kijken over een schitterend meer met allemaal herfstkleuren er omheen.Daarna nog een klein stukje dalen en we komen weer bij de auto. 

Van daaruit nog door naar wat volgende stops want het park is echt schitterend. Na een korte stop bij Source Lake waar het echt super stil was zijn we omgekeerd om het park weer uit te rijden. Als laatste stop nog een schitterend panorama van Tea Lake. Echt helemaal geweldig om zoveel kleurenpracht te zien.

Via highway 35 en 177 via een scenic route naar Barry. Onderweg natuurlijk de mooiste kleurenpracht.

In Barrie een super Hampton! Leuke suite en als klap op de vuurpijl hebben ze een Red Lobster in Barrie. Heerlijk vis gegeten en een leuke serveerster met Nederlandse roots. Weer een topdag. Lekker slapen en morgen weer op pad naar de Bruce Peninsula.

You may also like

Laat een opmerking achter