Dag 2 Los Angeles – Las Vegas

0 reacties

Vandaag rijden we van Los Angeles naar Las Vegas. Zoals gebruikelijk worden we met onze jetlag om 5:00 wakker en slapen we ook niet meer verder. Op zich geen enkel probleem want we kunnen maar beter vroeg opstaan. Het enige probleem is dat we de auto bij Hertz in Hilton LAX pas om 10:00 gehuurd hebben. We hopen dus maar dat de auto wat vroeger klaar staat. De Hertz balie in het Hilton LAX is pas open om 7:00 uur, dus we hebben nog even de tijd.

In het Hilton LAX krijgen we vanwege onze diamond status $36,- aan food en beverage credit. We besluiten om dat dan maar op te maken aan het ontbijt. Beneden in de lobby is een prima restaurant waar we al eerder hebben ontbeten op eerdere trips in April 2022 en Juli 2022. We eten er heerlijk. Fenny pakt de eerste omelet van deze vakantie en ik pak zelf een breakfast burrito met koffie en een diet coke.

Hertz in Hilton LAX

Na het ontbijt op hoop van zegen naar de balie van Hertz in Hilton LAX. De auto is pas vanaf 10:00 gereserveerd, maar ze hebben zowaar een auto klaar staan! In eerste instantie krijgen we een Ford Expedition aangeboden. Omdat we van eerdere trips al wat wijzer zijn geworden informeer ik eerst even of het de Max edition is. Die is nl heel erg lang en groot en daar blijven de koffers in op en neer schuiven. Navraag leer dat het inderdaad een Max uitvoering is. Net als de moed ons weer in de schoenen zakt geeft de dame aan dat ze ook nog een Infinity QX80 hebben staan! Woehoe! Die willen we wel, want dat is echt een super fijne auto. Een premium SUV met alles erop en eraan. We kunnen hem direct om 7:30 meenemen. Als service rijden ze hem ook nog voor bij de valet. Echt super blij als we de grijze QX80 aan zien komen rijden. Hij heeft al wat mijlen op de teller, maar wat is het een lekkere auto 🙂 Prima daar kunnen we meteen mee op pad!

Vanochtend de huurauto opgehaald en op pad gegaan. De auto is net als de afgelopen 2 keer weer een Infinity QX80, Patrick helemaal blij https://t.co/V7zVVq8XiR
Hoewel het met boven de 20 graden echt heerlijk weer is, waren er in de verte ook al bergen met sneeuw te zien. Maar wat is het heerlijk zo in de zon en een strakblauwe lucht! Fenny helemaal blij ;) https://t.co/qscDBvDzkw

We rijden via de 105/605/210 Los Angeles uit en gaan via de I-15 naar het noorden. Onze eerste stop is Mormon Rock. Je ziet daar het gesteente wat door de Andres breuk omhoog gedrukt is. Het is wachten op ’the big one’ zoals ze hem hier noemen, maar gelukkig is die er vandaag nog niet.

Eerste stop was Mormon rock: gesteente op de Andreasbreuk die door het schuiven van de aard platen omhoog gedrukt zijn. Het wachten hier is op die ene grote aardbeving maar gelukkig vandaag nog niet. Iedereen blij :) https://t.co/TQwlkhu1zs

Via Victorville rijden we een stukje over Route 66 en stoppen we bij het Route 66 museum. Dat is helaas niet open en het ziet er ook een beetje verlopen uit. Gezien de hoeveelheid zwervers die er rondhangen heeft het plaatsje wel een betere tijden gezien. Zeker in deze buurt…

Een heel stukje Route66 gereden, is helaas niet echt heel veel nog van te zien maar toch gaaf. https://t.co/oq1GJ1tAOy
In Victorville wilden we even bij een rote66 museum binnenlopen, maar was helaas gesloten. Waren wel paar muurschilderingen. https://t.co/bCYcKvQmjN

We vervolgens onze weg van Victorville naar Barstow. Daar stoppen we bij het Route 66 Mother Road Museum en het Harvey House. Het Route 66 museum is net als in Victorville gesloten, maar er is wel een heel mooi station aanwezig waar een Amtrak trein klaar staat voor vertrek. Verder staan er een aantal schitterende treinen en is het een super leuke stop.

Ook in Barstow stond er een hoop in het teken van deze historische weg https://t.co/msKB8xaqCp
En ook hier was het route66- museum gesloten 🤪 tot 3 januari. https://t.co/lFCi703Lmz
Wel nog enkele mooie murals https://t.co/kSFYDHfT2C
Behalve via route66 kun je ook naar Barstow met de trein https://t.co/ROMIJB1Ike
Echt een prachtig station! https://t.co/7hoMHhGwLq
Binnen in het station https://t.co/WheRut9eKL
Buiten stonden nog wat oude treinen die niet meer in gebruik zijn https://t.co/dM49YGqS0P

We rijden door op weg naar Baker en komen vervolgens langs een ouderwetse drive inn bioscoop. Hij is niet open, maar zo te zien is hij nog altijd volop in gebruik.

Een ouderwetse drive-inn bioscoop, helemaal jaren 50 https://t.co/VjE5h7IvZh

Een ander hoogtepunt op weg naar Baker is Peggy Sue’s 50s diner. Een originele diner uit 1954 die super authentiek is.

Peggy Sue’s diner is ook zo’n jaren 50 icoon https://t.co/tW99wC8Oxs
Echt die typische kleurtjes, gaaf om te zien https://t.co/xrrtIFsfjg
Ook binnen helemaal in stijl https://t.co/RTWOhN0xFT
Zelfs de mondkapjes zijn in dezelfde roze stijl https://t.co/4ObC5W0HV2
En uiteraard mag Betty Boop niet ontbreken! https://t.co/L11JRsEh0R

Verder noordwaarts op de I-15 komen we al weer wat meer in de buurt van Las Vegas. We maken nog een stop in Baker om te kijken naar de grootste thermometer ter wereld en ze hebben er schijnbaar de beste Alien Fresh Jerky. We zijn wel eens eerder in Baker geweest, maar het is toch echt wel flink veranderd. De Alien Fresh Jerky is zowat een compleet ruimteschip geworden. Wel erg leuk om te zien!

In Baker nog even gekeken op de werelds grootste thermometer hoe warm het was https://t.co/KVNNXEG43x
Ook in Baker de fresh alien jerky, schijnt buitenaards lekker te zijn https://t.co/5wZMKowee1

Rond 15:00 in de middag komen we aan bij het Bellagio! Een vertrouwd hotel waar we al eens eerder hebben geslapen. We zijn al eerder mobiel ingecheckt, dus we gaan meteen op zoek naar de kamer. We kennen er de weg, dus lopen meteen door naar de liften en gaan naar d e 29ste verdieping waar onze kamer is. Daar aangekomen staan we wat vreemd te kijken, want ons kamernummer komt helemaal niet voor op deze verdieping. Dan bedenken we ons dat het best eens zou kunnen zijn dat we in de Spa toren liggen. We hebben een aantal gratis ‘comp-nights’ gekregen en daarbij de duurste kamer die gratis was gepakt. Dat blijkt dus een kamer op de Suite floor de de Spa toren te zijn. Daar staan we dan als twee ervaren reizigers verdwaald op een verdieping in het Bellagio.

De komende 2 nachten slapen we in het Bellagio, met uitzicht op de fonteinen! https://t.co/BxATVfUPUL

Het is een aardige lange trek van de hoofdtoren naar de Spa toren, maar daar aangekomen hebben we snel onze kamer gevonden. Een super mooie kamer op een suite floor waar we de komende nachten gratis verblijven. Er zijn slechtere plekken om te slapen 😉

Omdat we honger hebben frissen we ons snel op en pakken we de auto naar ons favoriete sushi restaurant, Naked-Fish Sushi en Grill. Het is een stukje rijden, maar ze hebben er echt de allerlekkerste sushi die we ooit hebben gehad. Dit is de eerste keer deze trip dat we hier naartoe gaan, maar zeker niet de laatste! Na de sushi rijden we terug naar de Bellagio en vallen we moe maar voldaan op bed. Nog een aantal kerstliedjes luisteren met de fonteinen en dan lekker slapen om morgen weer op tijd op pad te gaan.

You may also like

Laat een opmerking achter