Dag 4 Las Vegas – Prescott

0 reacties

Vandaag de eerste dag van de roadtrip! We rijden van Las Vegas naar Prescott en komen langs een schitterende superbloom bij Oatman op Route 66.

De ochtend begint weer vroeg, maar toch iets later dan gepland. Normaal gesproken dan worden we erg vroeg wakker, maar het was gisteravond iets later geworden en dat Tempur matrasje slaapt toch echt lekker 😉

Om 9:00 zitten we bij de North Valet. Zoals altijd reizen we licht (*kuch*)… De eerste dagen in Vegas iets teveel ingeslagen waardoor we een extra tas hebben om mee te reizen. Die laten we de komende dagen maar in de auto liggen want er zit toch niks in wat we nodig hebben.

Her eerste stuk rijden we richting Primm waar we bij een eerste stop wat koffie gaan halen. Dat hadden we willen doen in de Aria, maar omdat we laat waren stond daar alweer de gebruikelijke rij van een kwartier bij de Starbucks. Gelukkig hebben ze bij het tankstation in Primm echte truckerskoffie. Bij de auto aangekomen probeer ik de beker open te maken waardoor helaas de halve inhoud van de beker koffie over mijn shirt heen vliegt. Gelukkig hebben we een koffer met kleren bij dus ik kan gelijk een nieuw shirt aan terwijl Fenny binnen het shirt uitspoelt. We hangen het maar te drogen over de koffer in de kofferbak. Maar de zon schijnt en we hebben gelukkig meer dan genoeg shirts gekocht! Komt die extra tas misschien toch nog goed van pas 😉

On the road again, vandaag fantastische 1e dag van onze korte road-trip gehad. Het is voor de tijd van het jaar nog redelijk fris maar de zon schijnt en de lucht is blauw, weer echt genieten. https://t.co/COr30aJE3G

Na Primm is op een twintig minuten rijden de eerste stop in Nipton. Daar stoppen we wel vaker als we een dagtripje maken vanuit Vegas. Een super leuk plekje met een paar huizen en een RV Park waar het altijd erg rustig is midden in de woestijn.

De eerste stops, binnen een uur of 4 van Vegas, zijn allemaal heel erg bekend terrein omdat we vaak dagtrips maken vanuit daar. Uiteraard dus ook weer een stop in Nipton. Nipton is pas geleden verkocht voor een paar miljoen, dus benieuwd of er veel zal veranderen. https://t.co/ddaw0p9xrZ
Belangrijkste gebouwen in Nipton zijn de (gesloten) trading post, het café en hotel. https://t.co/tNX5D9EuXD
Nipton ligt aan het spoor, maar verder niets in de omgeving https://t.co/imL9chQf83

Superbloom in Oatman aan Route 66

Vanuit Nipton rijden we via Laughlin naar Oatman. We slaan dit keer iets voor Laughlin af en pakken de Needles Highway om bij Fort Mohave de Colorado rivier over te steken. Via de oude route 66 rijden we zo door naar Oatman.

Vervolgens via de mooie route langs de Colorado rivier en de historische Route 66 naar Oatman, een oud westernstadje dat we helaas in de afgelopen 15 jaar steeds meer. hebben zien veranderen in een echte tourist trap. https://t.co/ZTxS79F2TT

Voordat we bij Oatman zijn zien we de eerste bloemen al in de woestijn staan. Dat is een heel apart gezicht want normaal gesproken is het hier erg droog en dor. Vanwege alle regen die er is geweest in de afgelopen maanden en weken is er echter sprake van een superbloom bij Oatman. Zo’n superbloom is een vrij zeldzaam fenomeen omdat er verschillende dingen tegelijk moeten gebeuren voordat deze plantengroei mogelijk is in de woestijn.

Deze keer hadden we echter een speciale reden om er heen te gaan, in de omgeving van Oatman is het op dit moment een ‘superbloom’. Eens in de zoveel jaar, alleen als alle omstandigheden optimaal zijn geweest zijn er een paar weken in het voorjaar veel veldbloemen. https://t.co/9inFdQeyg6
Midden in de woestijn en bergen ineens prachtige bloemen. We hebben zo’n mazzel dat het dit jaar superbloom is en nog wel net nu wij er zijn. https://t.co/BAiNX2ozPk

We genieten volop van alle mooie bloemen die hier op de meest onverwachte plekken groeien. Als we net door Oatman zijn gereden komen de mooiste velden in zicht. Ze zien er allemaal schitterend uit. We parkeren de auto en kunnen zo de heuvel op lopen midden tussen de California Poppy’s en andere bloemen. We zijn vorig jaar in April 2022 al eens eerder op pad geweest om te kijken naar de California Poppy’s, maar tijdens deze superbloom bij Oatman zijn wel heel erg mooi.

Veel paars, geel, oranje en wit https://t.co/6abjVHb35b
https://t.co/Uuy4iyXgWX

Na Oatman rijden we door over Route 66 en komen we over de Sitgreaves Pass. Volgens een dame die we daar spreken is de laatste keer dat zij zo’n superbloom zag 32 jaar geleden. We mogen ons dus gelukkig prijzen dat we dit hebben kunnen zien.

De weg is nog origineel Route 66 door de bergen https://t.co/G4ISXue9e6

Oatman zelf staat bekend om zijn ezeltjes die hier overal in de vrije natuur rondlopen en op de weg naar beneden komen we zowaar nog wat ezeltjes tegen die op de weg staan.

Wildlife ;) https://t.co/ueX15XrGvT

Na de weg van 191 bochten komen we aan het einde van de weg bij Cool Springs Station. Vanaf daar is de route weer wat rechter en rijden we richting Kingman.

https://t.co/qVciXJk3Vz
https://t.co/ymDRwa8uqd

Door richting Prescott Valley

In Kingman pakken we het laatste stukje van de Route 66. Vervolgens rijden we een stukje over de I-40 waar we stoppen voor een tankstop bij Love’s. De benzine is in California een stuk duurder dan in Arizona, dus vandaar dat we tanken in Arizona. Dan zuidwaarts over highway 93 waar we even stoppen bij de Burro Creek Campground.

Langzaam maakte de bloemen plaats voor de cactussen, de overgang van de Mojave desert naar de Sonoran desert https://t.co/6nDoQar8aS

De omgeving is aan het veranderen omdat we van de Mojave woestijn nu naar de Sonoran desert rijden. In de Sonoran Desert komen we veel meer Saguaro cactussen tegen en geen Joshua Trees meer.

https://t.co/RZL01tjPLv
https://t.co/eYX31fFdWR

Vervolgens rijden we via de 97 (een weg die we nog nooit gereden hebben) westwaarts richting Kirkland en Skull Valley. Dat is echt een rural gebied met heel veel Amerikaanse farms. Leuk om doorheen te rijden.

Altijd mooi die vervallen oude gebouwen, deze was zelfs nog in gebruik en open https://t.co/EWOzX7arWx
https://t.co/tkHxuoXo7I

Het laatste stukje rijden we van Skull Valley naar Prescott Valley. Als we bijna bij het dorpje zijn stoppen we nog even om te genieten van een mooie scenic overlook.

Het was al rond half zeven toen we in Prescott Valley aankwamen maar nog steeds licht en blauwe lucht. https://t.co/E4lnQ47kCo

Het is al rond 18:30 als we aankomen bij ons hotel het Hampton Inn & Suites in Prescott Valley. We hebben een upgrade naar een suite, dus een lekker grote kamer! Eten doen we bij de Denny’s. Die ligt vlakbij en we zijn daar binnen 5 minuten. Na het eten wandelen we nog een rondje en zien we een Baskin Robbin’s vlakbij ons hotel. Als we er dan toch zijn, dan pikken we maar meteen een ijsje mee.

Om 20:00 zijn we terug op de kamer en als we de TV aanzetten zien we opeens de Amerikaanse versie van “Boer zoekt vrouw!”. Geen idee dat dit programma ook aan Amerika is verkocht, maar wel super leuk om cowboys in plaats van een Nederlandse boer te zien die op zoek is naar een vrouw.

Op de kamer in het Hampton Inn. En wat is er op tv: de Amerikaanse versie van Boer zoekt vrouw ?? https://t.co/uMblOC13GP

Het bed is heerlijk en moe maar voldaan vallen we in slaap na een super leuke dag met een heleboel indrukken. Morgen weer een leuke dag als we op pad gaan naar Sedona en Globe.

You may also like

Laat een opmerking achter