Dag 4 El Cajon – Blythe

0 reacties

Onderdeel van onze roadtrip California Poppy (CA,AZ,NV)

Vandaag de route van El Cajon naar Blythe door het Anza Borrego Desert State Park. Hierbij rijden we vanaf het Sycuan Hotel en Casino in El Cajon via het Anza Borrego Desert State Park naar de Salton Sea naar Blythe. We rijden de volgende route:

Via Anza Borrego Desert State Park naar de Salton Sea

Natuurlijk zijn we zoals altijd weer veel te vroeg wakker vanwege de jetlag. We besluiten echter toch maar lekker te blijven liggen want we willen graag ontbijten in hetzelfde restaurant als waar we gisteravond gegeten hebben. Het Viewpoint heeft een heerlijk, alleen zijn ze pas om 8:00 open. Er staan al een paar mensen te wachten voordat het restaurant open gaat, dus we zijn niet de enige met dit idee.

Nadat we heerlijk hebben ontbeten pikken we de Jeep op bij de valet en gaan we op pad via het Anza Borrego Desert State Park naar de Salton Sea. We rijden het eerst een stukje over I8 om vervolgens de 79 naar het noorden te pakken. Dat blijkt geen verkeerde keuze te zijn want het is een hele mooie route. Vervolgens gaan we op de 78 oost op weg naar het plaatsje Borrego Springs en rijden we het park in.

Vandaag weer zo’n fantastische dag gehad, echt geweldig. Waar gisteren de dag in het teken stond van oceaan, steden en grote drukte, was het vandaag juist bergen en woestijnen en verlaten wegen https://t.co/247aL4hLxe
Hoewel de echte bloeiperiode op zijn eind loopt staat er toch nog van alles in bloei. https://t.co/AGe5NFcKxj
Weer een nieuw state-park bezocht, dit park stond al heel lang op het verlanglijstje maar ligt zo afgelegen dat het nooit eerder in de routes paste. Zo blij dat we het nu toch lukte, het was echt prachtig, had veel weg van Death Valley https://t.co/wT6k86uwpp
IJzeren beelden in het Anza Borrego Desert State Park

In het park vinden we een flink aantal ijzeren beelden. Die staan op verschillende plekken naast de weg door het park verspreid. Van springende paarden tot een volledige draak die onder de weg door lijkt te gaan. We stoppen bij het visitor center om even te kijken naar de verschillende planten en exposities die ze hebben staan. De temperatuur is alleen nu al 34 graden, dus lekker wandelen schiet er nu even bij in. Het dorpje Borrego Springs lijkt zich vooral te richten op de mensen die met een RV aanwezig zijn. Dat valt op als de lokale supermarkt nog even bezoeken. We slaan wat proviand in bestaande uit muffins en de onvermijdelijke bananen en gaan op pad voor de tweede etappe van onze route, door naar de Salton Sea.

In het park veel ijzeren beelden van allerlei dieren. Hier van twee springende paarden. https://t.co/CKw76Go7me
Er was zelfs een ijzeren draak die onder de grond uit kwam. Super leuk gemaakt! https://t.co/N1omzUMNCY
In het park waren ook wandelroutes met bordjes bij de verschillende planten. Het was alleen nu al 34 graden. Hoe zal dat in de zomer zijn 🤔😅 https://t.co/ksHqTNm3Yn
De Salton Sea

Vanuit het Anzo Borrego Desert State Park rijden we naar de Salton Sea. We zijn al vaker bij de Salton Sea geweest. De eerste keer was in 2015 tijdens onze roadtrip rondom nieuwjaar. Het is een hele aparte plek. De Salton Sea is een meer wat toevallig tot stand is gekomen, een ongelukje zeg maar. Op youtube staat een hele mooie documentaire (duurt een uur dus je moet er even voor gaan zitten ;-)) over het gebied en hoe het tot stand is gekomen.

Lang verhaal kort, het meer wordt steeds minder gezond door allerlei restwater met bestrijdingsmiddelen dat van de boerderijen er omheen afkomstig is. Omdat er geen nieuw water in komt (er zit geen doorstroming in) wordt het ook steeds droger. Dat maken we aan de lijve mee als we er rijden. Er is echt een forse zandstorm aan het woeden. Je moet in elk geval je zonnebril ophouden om te voorkomen dat je ogen gezandstraald worden.

Daarna door een zandstorm naar de Salton Sea. Omdat het meer aan het opdrogen is zijn er steeds meer zandstormen. Waaien deed het vandaag genoeg 🎏 De auto zat aardig onder. https://t.co/qpvpkbkKDN
De Salton Sea is aardig aan het opdrogen. Het witte gedeelte was tot voor kort nog water… https://t.co/RbAnaWx98i
De Imperial Sand Dunes

Het laatste stuk brengt ons via de 78 noord naar Blythe. We passeren de Imperial Sand Dunes. Hier staan aardig wat RV’s en wordt flink gecrost met buggy’s. Amerikanen uit deze regio lijken er echt een hobby in te hebben om met die dingen door het zand heen te crossen. Hier in het zuiden zijn we vlak bij het plaatsje Yuma waar we eind december nog zijn geweest. Daar troffen we toen ook al van die duinen aan waar ze flink aan het crossen waren. Schijnbaar het nummer één tijdverdrijf hier in het zuiden van Amerika.

Via de Imperial Sand Dunes naar onze eindbestemming Blythe. Het leek wel alsof we in de Sahara stonden. https://t.co/xmXmY728nZ

Aan het einde van de dag komen we aan in het Hampton Inn & Suites in Blythe. Het hotel is een echt reizigers hotel en ligt pal aan de I10. Gelukkig liggen wij een beetje van de weg af en horen we er weinig van. Een blik op de kaart laat zien dat er zelfs in deze uithoek weer een Denny’s in de buurt zit! Komt dat even goed uit, dan hebben we in elk geval iets lekker te eten. In de Denny’s stikt het van de wegwerkers die allemaal hier in het dorpje overnachten om de volgende morgen weer vroeg aan het werk te gaan. Na een heerlijke maaltijd gooien we de tank nog even vol bij het lokale benzinestation, kopen een blik Coors Light en gaan dan lekker slapen voor de route van morgen die ons naar Las Vegas brengt!

Onderdeel van onze roadtrip California Poppy (CA,AZ,NV)

You may also like

Laat een opmerking achter