Menu
Amerika

Dag 5 Blythe – Las Vegas

Onderdeel van onze roadtrip California Poppy (CA,AZ,NV)

Vandaag op weg naar Las Vegas! Maar niet voordat we even stoppen bij Hi Jolly in Quartzsite. Daar zijn we ook geweest op onze vorige roadtrip met kerst oud en nieuw. De route ziet er als volgt uit:

Hi Jolly in Quartzsite

Na een heerlijk ontbijtje (met de vaste zelf gemaakte wafels) bij het Hampton Inn gaan we op pad. We rijden eerst een stukje naar het oosten over de I-10 naar Quartzsite. Dat is nu een stuk meer verlaten dan een paar maanden geleden toen alle snowbirds nog aanwezig waren in hun RV’s. We stoppen als eerste bij de Tyson Wells game store.. Daar was het aan het einde van het jaar nog super druk met een hele drukke markt. Nu is bijna niks meer en zijn er nog een paar mensen die hun spullen aan het pakken zijn. Zodra het winter wordt komen ze allemaal weer terug en wordt het weer drukker hier. Erg apart om te zien dat het gebied in de zomer helemaal leeg loopt, hoewel dat niet zo gek is als je weet dat de temperaturen hier de zomer makkelijk boven de 40 graden uitkomen (de triple digits zoals ze het hier noemen).

Wat we vorige keer nog niet gezien hebben is waarom de kameel het logo van Quartzsite is. Die kameel komt voort uit het verhaal van Hi Jolly. Hi Jolly in Quartzsite was een kamelendrijver in het midden van de 19e eeuw meedeed aan een experiment om te kijken of Kamelen iets waren voor de oorlog in het zuiden van Amerika. Nadat hij succesvol van Texas naar California was gegaan met de kamelen is het experiment helaas toch mislukt. De kamelen zijn losgelaten in de woestijn en hebben het daar nog een flink aantal jaren goed gedaan.

Hi Jolly ligt begraven op het kerkhof van Quartzsite. Het kerkhof staat er zelfs te ere van hem. Verder bestaat het uit flink wat oude graven van mensen die in Quartzsite hebben gewoond. In elk geval een bijzondere plek die bol staat van de historie.

Route 66

We vervolgen onze weg vanuit Quartzsite terug naar Blythe over hetzelfde stukje I-10 als we net heen gereden hebben. Vanuit Blythe volgen we de 95 omhoog via Vidal Junction naar Needles. Die 95 is een beetje een vreemde weg want er lopen twee 95’s tussen de I-10 en de I-40. Een paar maanden geleden hebben we de 95 wat meer naar het oosten gehad en zijn we via de Parker Dam en Lake Havasu omhoog gereden. Dat was echt een schitterende route. De route die we nu hebben op de wat meer westelijke 95 blijkt echt een route voor het vrachtverkeer te zijn. Het blijft mooi om door de woestijn te rijden en we pakken nog even een afslag naar de Colorado rivier, maar de oostelijke 95 is echt wel mooier.

Bij de kruising van de 95 en de I-40 komen we op een stukje historische Route-66. Dit is de plek waar Route-66 California in komt. Super leuk om te zien en ze hebben het zelf nog een beetje aangekleed met een bord en een speciale gateway-site.

Searchlight – Nipton en de Joshua Tree Highway

De weg naar Vegas gaat over voor ons bekend terrein. We rijden verder over de 95 richting Searchlight. Echt een hele leuke naam voor een plaats ‘zoeklichtje’. Wel altijd opletten als je het plaatsje binnenkomt want de weg gaat van 75mph naar 25mph en er wordt aardig wat gecontroleerd. Je zult niet de eerste toerist zijn die te pakken worden genomen met een speeding ticket in dat dorpje.

Vervolgens rijden we via de 164 naar Nipton en de I-15. Die 164 wordt ook wel de Joshua Tree Highway genoemd. Deze weg is altijd heel erg mooi. In de lente staat veel van de berm in bloei met allerlei woestijnbloemen en is het een hele kleurenpracht. Maar het meest indrukwekkend zijn toch alle Joshua Trees die er langs de kant van de weg staan. Het zijn er in elk geval vele malen meer dan in het Joshua Tree National Park.

Traditioneel leggen we altijd even aan in Nipton. Nipton is een dorpje in California wat op de grens met Nevada ligt. Het is niet meer dan een verzameling gebouwen met een hotel een trading post en een RV park. Vroeger werden er vooral loterij tickets verkocht. Het dorpje is een tijd geleden verkocht en destijds wilde men er een cannabis bestemming van maken. Dat plan is helaas niet helemaal gelukt en nu staat het dorpje weer te koop. Voor een slordige 2 miljoen kun je het kopen en ben je in het bezit van een alleraardigst dorpje liggend aan een hele mooie spoorlijn.

Vegas Baby!

We besluiten om wat eerder van de I-15 af te slaan en de lange route over de Las Vegas Bldv naar Las Vegas te nemen. Dan komen we nog even langs de Seven Magic Mountains. Een aantal kleurige keien die midden in de woestijn staan. Het is er net zoals in de winter een drukte van belang. Waarom is ons echt een raadsel want die dingen stellen nou echt niet zo heel veel voor…

Omdat de Jeep die we in LA hebben gehuurd vandaag 3 verschillende lampjes heeft laten branden gaan we die maar direct omwisselen. De auto parkeren we nog even voor de car rental zodat we eerst kunnen kijken wat er op voorraad is bij Hertz. Binnen staat een rij van 50 mensen aan de balie. Daar gaan we dus niet in staan. We hebben al vaker auto’s omgewisseld als ze niet fijn waren en meestal hebben ze daarvoor ook een balie in de garage. Doorgelopen naar de garage treffen we inderdaad die andere Hertz balie in de garage aan.

Aan een zeer vriendelijke mevrouw (een uitzondering bij de car rentals) uitgelegd dat we in LA een kleinere auto hebben gekregen dan we hebben gehuurd en dat deze nu drie lampjes liet branden. Daarom zouden we graag een exchange willen. De inmiddels drie bonnetjes geven allemaal aan Class:T wat bij Hertz een Full Size is. De dame aarzelt geen moment, loopt naar buiten en pakt de sleutels van een zwarte Infinity QX80. Woehoe! Heel erg fijn, snel de Jeep Cherokee ophalen aan de voorkant, inrijden bij de return en aangeven dat we een exchange doen. Binnen 10 minuten hebben we de nieuwe auto en rijden we de laatste dagen in Vegas met wat meer luxe rond 🙂

Henk!

Oorspronkelijk waren we van plan om een langere roadtrip te maken en een aantal dagen later in Vegas aan te komen. Het bleek echter dat een vriend in die periode ook in Vegas was, die we net zouden mislopen. Dat zou toch jammer zijn. We zijn al vaker tegelijk met Henk en/of zijn vrouw in Vegas geweest en dat is altijd erg gezellig. Vandaar dus dat we besloten de roadtrip in te korten en twee dagen eerder naar Vegas te gaan, zodat we nog 2,5 dag samen zouden hebben. 

Na het inchecken gauw geappt naar Henk waar hij was. Hij zat nog bij Bally’s te pokeren, maar kwam snel richting de Mirage waar we allemaal verblijven. Afgesproken bij de California Pizza Kitchen waar je in een booth met uitzicht op de Sportsbook gezellig een pizza (of pasta) kunt eten. Precies 10 jaar geleden zaten we ook al eens hier met Henk, en ook nu was het weer heel gezellig.

Na het eten samen op zoek naar een pai gow tafel met een lage tafellimiet. Sinds de pandemie zijn alle prijzen in Vegas enorm omhoog gegaan waaronder ook de tafellimieten. De zoektocht bracht ons via Harrahs aan de overkant, de Linq en de Flamingo uiteindelijk weer terug bij de Mirage omdat er nergens een leuke tafel was te vinden. Uiteindelijk gingen de mannen toch maar in de Mirage aan de tafel zitten waarbij ze ook nog het geluk aan hun zijde hadden. Een goed einde van weer een heerlijke dag. 

Onderdeel van onze roadtrip California Poppy (CA,AZ,NV)

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter