Dag 7 Tusayan – Kayenta

0 reacties

Hotels/Overnachtingen
Hampton Inn

Reisverslag
Het is 7 mei en we gaan vroeg op pad om de Grand Canyon via de East-exit te verlaten. Eerst het gratis ontbijt van het Holiday Inn Express, dat leek wel een slagveld. Wij dachten vroeg te zijn, maar dat waren de andere gasten ook (veel nederlanders had ik al gezegd). Met wat koffie en sinaasappelsap hebben we het wel gehad. Snel de koffers inladen en een kop koffie ’to go’ meenemen en weer de Canyon in. We hebben zowat elk punt om te stoppen wel gehad. Heel veel foto’s gemaakt, maar je kunt de echte grootsheid van de Canyon toch niet vastleggen. Toen we aan het oosten de Canyon zijn uitgereden zijn we doorgereden naar Monument Valley (nog een aardige rit van zo’n 3 uur).

Bij Kayenta aangekomen ingecheckt in het Hampton Inn. De tijd staat hier een uur verder (vreemd hoor, ze hebben hier links en rechts verschillende tijden in hetzelfde gebied, Fenny zegt dat het iets met zomer een wintertijd te maken heeft). Kayenta is niet veel meer dan wat Hotels een shopping mall (z’n beste tijd gehad, maar wel een Cinema), een Burger King en een mcDonalds. Nadat we koffers hebben afgegooid rijden we verder richting Monument Valley. Die rotsen e.d zien er erg mooi uit. Dit gebied is het decor van veel Cowboy films (John Wayne) en die heb ik in het verleden veel gezien (duits gesproken weliswaar, maar toch). Het gebied komt me dan ook zeer bekend voor. We rijden in eerste instantie de ingang voorbij, maar komen na een km of 10 op onze schreden terug en we hebben de ingang alsnog gevonden. Daar be(s)talen we $5 per persoon om binnen te mogen. Na 25 meter de parkeerplaats op (hebben we daar $10 voor betaald?!?). We besluiten om de onverharde route te gaan rijden door Monument Valley. Volgens Fenny kunnen personenauto’s deze onverharde weg nemen, dus moeten wij het met een Jeep zeker kunnen. Nou, ik heb aardig wat personen auto’s gezien, maar ik was zeer blij dat we een Jeep hadden. Wat een weg!! Enorme kuilen, los zand etc. etc. Het was een mooie off-road ervaring die Fenny al veel te lang duurde. We zijn na 20 minuten dan ook weer omgedraaid om dezelfde weg weer terug te rijden. In de tussentijd verschillende personenauto’s zien ploeteren om weer een berg met los zand op te komen (die wij gelukkig makkelijk konden nemen).

In het visitor center nog twee souvenirs gekocht en kennis gemaakt met een aardige indiaanse die alleen ‘fourteen’ uit kon brengen, als het bedrag in dollars dat ik moest betalen. Mijn ‘Thank You’ en ‘How are you’ bleven onbeantwoord (vreemde lui, die Winnetoe’s)….

In het Hotel teruggekomen nog even de shopping mall bezocht (triest…), maar wel een aardige indiaanse tegengekomen. We mochten voor aan de kassa en ze zei ook nog meer dan twee woorden tegen ons (het kan dus toch ).

Wij zijn bij uitzondering in het hotel blijven eten (doen we anders nooit, maar we hadden keuze tussen Burger King, mcDonalds en de Blue Coffeepot). Dat bleek een goede keuze te zijn (lekker forel en mexicaans). Vanavond op tijd naar bed, want morgen staat er weer een grote rit naar Bryce Canyon op het programma.

You may also like

Laat een opmerking achter