Dag 6 Lake Tahoe – Ely

0 reacties

Vandaag rijden we over Highway 50 de Loneliest Road in America naar Ely. We bezoeken Virgina City en Reno voordat we over Highway 50 naar Ely rijden.

Vandaag van lake tahoe naar ely gereden via reno.
Om 6:00 uur opgestaan bij Harvey’s van daaruit langs lake tahoe gereden en eerst op pad naar Virginia city. Dat was een mooi dorpje. Nog geen mensen aanwezig, want het was nog vroeg 9:00 uur. Hier wat foto’s gemaakt en door naar reno. In reno de auto omgewisseld. De 12v aansluiting in de jeep patriot was defect. Daardoor konden we geen gps en motionx gebruiken. Er stond een hele mooie grand cherokee. Zo goed als nieuw 200 mijl op de teller.
We zijn toen reno in gereden en zijn eerst naar het amtrak station gegaan. Een mooi oud station. Van daar uit door naar het hotel el cortez. Het hotel zag er eigenlijk niet echt goed uit, maar het had zijn charme.
Toen naar de arch van de biggest litle Town. Daar wat foto’s gemaakt.

Na de foto’s op pad voor de lange rit naar Ely. Die zou minstens 5 uur gaan duren. Na 40 mijl ging echter het lampje branden van de transmissie temperatuur. Een onvriendelijke mevrouw gaf aan dat we maar terug naar reno moesten rijden. Als ze een tow moesten sturen dan moesten we die betalen. Als hij kapot ging dan was het gratis. Weer terug naar reno met brandend lampje. Daar weer birkam en George tegengekomen. Birkam regelde opnieuw een grand cherokee. Wel een óuder model, mar tenminste eentje die het wel deed.
Daar zijn we vervolgens mee op pad gegaan over highway 50. Dat was een hele mooie weg. We zijn onderweg nog twee dorpjes tegengekomen. Het eerste was austin en dat was nog een echt Western stadje. Meteen even getankd, want de Gc verbruikt wat meer dan de patriot. Bij het tweede dorpje eureka zijn we níet meer gestopt omdat het l laat begon te worden. Om 7 uur aangekomen in Ely. Nog even bij McDonald’s gegeten en een Miller lite gekocht bij de supermarkt.

Morgen weer een dag met een lange route naar Grand Junction.

You may also like

Laat een opmerking achter