Dag 4 Palm Springs – Laughlin

0 reacties

Hotels/Overnachtingen
Tropicana

Reisverslag
We zijn vroeg opgestaan in Palm Springs (jetlag), om 6:30. Op zoek naar een IHOPje (International House of Pancakes) voor Fenny om te ontbijten. Ze wist nog van de vorige keren in Amerika dat je daar zo enorm lekker kunt ontbijten met pancakes en wilde er graag weer eens heen. We vonden een IHOP downtown en hebben er heerlijk ontbeten. Ik met een ‘beef omelette’. Zeg maar een biefstuk met een ei eromheen. Enorm veel, maar ook enorm lekker! Nadat we die slag hadden gewonnen zijn we eerst gaan tanken. Ook niet makkelijk als je creditcard om een ZIP code vraagt (moeilijk als je in NL woont). Dus maar gewoon aan de balie afrekenen. Toen nog de winkel (Ralphs) in om wat laatste inkopen te doen en het tankstation om te tanken en een wegenkaart te kopen. Het was zondagochtend maar de winkels zijn gewoon open. Het weer was prachtig, strakke blauwe luchten, stralende zon en sochtends vroeg al 25 graden. Palm Springs licht niet voor niets in de woestijn. Zomers kan het er heel erg heet worden, maar mei is een prima tijd om er heen te gaan, wel lekker warm, maar niet te heet.

Terug in het hotel alle kleren die ik heb gekocht opbergen in de koffer. Dat bleek ook nog een heel karwei te zijn. Uiteindelijk zijn we pas om 10:30 onderweg .

Op weg uit Palm Springs komen we ook nog langs een Rabobank! Geen idee dat ze die ook in Amerika hadden…
Van Palm Springs komen in Palm Desert en Indian Wells. Allemaal een zelfde soort stadjes met grote malls en zelfde eetgelegenheden.

Vandaaruit rijden we naar het Joshua Tree National Park. Naar deze boom (eigenlijk is het een plant) is een album van U2 vernoemd. Anton Corbijn heeft in dit park de bandleden op de foto gezet met op de achtergrond een Joshua Tree. We hebben er in elk geval veel gezien. We hebben redelijk wat uren doorgebracht in het park en steeds gekeken naar de uitleg op de borden waardoor we heel wat opgestoken hebben over het woestijngebeuren. De entree voor het park was 15 dollar, maar we hebben meteen een Nationale Parken-pas gekocht voor 80 dollar, omdat dat voordeliger is met alle parken die we nog gaan bezoeken.

Vanuit het park zijn we naar Laughlin gegaan. Dat is volgens Holland International het nieuwe Las Vegas. Nou, dat is het dus niet! Het kan nog niet tippen aan Las Vegas, maar het is wel heeeel erg leuk om te zien . Het bestaat vooral uit blanke arme Amerikanen, van wie er eentje ook nog een petje op had met de tekst ‘White Trash’. Dat is ook precies de omschrijving van wat er zit. Er staan een heleboel gokkasten, het rammelt het rinkelt en je ziet er veel flessen bier en shirtjes die tot de navel open staan. Echt geweldig! Het is zeg maar de ‘poor mans Las Vegas’. Het hotel kostte ook geen deuk ($50) en was een van de beste die ze hebben. We zijn nog even wat gaan eten en het casino in gelopen. Wat dollars weggemikt in 2 kasten (zodat we gratis drankjes kregen) en op tijd weer naar bed gegaan. Morgen is een drukke dag met veel kilometers naar Sedona.

You may also like

Laat een opmerking achter