Dag 1 Amsterdam – Los Angeles

0 reacties

We zijn weer op pad! Dit keer met een speciale missie namelijk het ophalen van onze Global Entry op Los Angeles Airport. We starten onze vakantie zoals wel vaker in het Hilton Schiphol Airport. Dat is echt super relaxed op vakantie gaan omdat je ’s morgens gewoon rechtstreeks vanuit het hotel zo naar de vertrekhal van Schiphol loopt.

We parkeren de auto eerst op P6 Valet Parking op Schiphol. Daar staat hij veilig en bij terugkomst kunnen we terug wandelen via de terminal naar onze auto.

De vakantie is begonnen!Geparkeerd op Schiphol, vanavond hier slapen en morgen vliegen naar Los Angeles! https://t.co/DBqJXHW9tS

Vervolgens wandelen we met onze koffers naar het Hilton op Schiphol dat natuurlijk helemaal in kerstsfeer is.

We slapen in het Hilton op Schiphol, helemaal in kerstsferen https://t.co/u4B6dCFo3c

Omdat we Diamond status hebben bij Hilton krijgen we automatisch een upgrade naar de Executive Floor op de 10e verdieping waar we gebruik kunnen maken van de Executive Lounge. Het aanbod aan eten is nu niet echt om over naar huis te schrijven, maar er is voldoende drank aanbod. We drinken lekker nog wat Birra Moretti, maar helaas gaat die lounge al om 20:00 dicht en stoppen ze vanaf dat moment met het serveren van eten en drinken. Gelukkig waren we op tijd en hebben we nog 2 flesjes mee kunnen pikken.

Omdat we Diamond status hebben met Hilton, hebben we een upgrade gekregen naar de executive verdieping en toegang tot de lounge voor gratis drankjes. Heerlijk relaxed begin van de vakantie. https://t.co/lhGqI0HTKO
Het hotel is in een vierkant gebouwd, rond een soort ‘binnenplein en ziet er beetje futuristisch uit met al dat blauw. dit is het uitzicht vanaf de 10e verdieping op de binnenkant. https://t.co/oUtrYkE2uk

Dan maar lekker naar de kamer om daar nog even wat tijd door te brengen en lekker op tijd naar bed. We hebben super goed geslapen, alleen is het bed een beetje hard.

Uitzicht op Schiphol vanuit de hotelkamer. https://t.co/n97iUbrTuK
Uitzicht vanuit de hotelkamer op een regenachtig Schiphol. https://t.co/6sJMsZKZjc

In de ochtend zijn we op tijd wakker en pakken we een ontbijtje mee in de Bowery, het restaurant van het Hilton Schiphol. Het ontbijt was vanwege onze diamond status gratis en het zag er allemaal prima uit, echt super compleet!

Prima ontbijtje bij het Hilton is inbegrepen https://t.co/iW1oXKTFr7

Daarna pakken we onze koffers en wandelen we rustig door de vertrekhallen richting Schiphol. We vliegen business met KLM dit keer, dus we kunnen gebruik maken van de Sky Priority. De checkin was dan ook super snel. Helaas was bij de security de scanner defect. Het probleem was dat onze tas er wel doorheen was, maar onze jassen nog in de scanner zaten. Na 10 minuten wachten en het opnieuw opstarten van de machine kwamen die er dan ook aan.

Vervolgens op naar de douane. Zoals verwacht stond er een enorme rij voor de douane, maar gelukkig hebben we een Privium abonnement vanwege onze Platinum Express creditcard. Die is echt super waardevol is gebleken in de afgelopen keren dat we op reis zijn gegaan. We konden langs de rij af en met een irissscan staan we binnen 2 minuten achter de douane.

Schiphol is helemaal in kerstsferen, gezellig! https://t.co/wBLY2oMCnq
Nog meer kerstsferen ;) https://t.co/WuG6F6KQJv

Achter de douane zijn we richting de Privium West lounge gelopen. Naar aanleiding van onze eerdere ervaringen is die lounge wat ons betreft een stuk beter dan die van de KLM. Hij is lekker rustig en lang niet zo druk als die van de KLM.

Rustig wachten in de Privium lounge, ideaal! Heerlijk rustig, fijne stoelen, lekkere cola, we komen de tijd wel door :) https://t.co/tXLnGn10UE

Om 12:15 boarden we een 787 dreamliner die recent is omgebouwd met een nieuwe premium economy.

We vertrokken in de regen en grijze luchten maar gelukkig was het boven de wolken zonnig en blauw https://t.co/2zQAINYtH2

Global Entry op Los Angeles Airport

We hebben een prima vlucht naar Los Angeles waar we op 15:00 aankomen. Op dit tijdstip stond er bijna niemand bij de douane, dus dat was lekker. Maar nu voor onze missie het ophalen van de Global Entry in Los Angeles. Omdat het druk is met de aanvragen was het niet mogelijk om ergens een afspraak te maken. We moeten dus gebruik maken van de Enrollment on Arrival. Dat houdt in dat je direct na de landing, nog voordat je het vliegveld weer uit bent een Enrollment doet.

Bij de CBP officer geven we aan dat we graag een Enrollment on Arrival willen doen voor de Global Entry op Los Angeles airport. Hij geeft aan dat we hiervoor beneden moeten zijn, de roltrap af en dan linksaf. Hij maakt nog netjes de foto zoals altijd als we Amerika binnen komen en we gaan de roltrap af naar beneden. Daar komen we uit in de bagagehal en wacht ik eerst op de koffers want de band gaat al rond. Fenny gaat op zoek naar de balie voor de Global Entry en is binnen twee minuten terug want ze heeft hem al gevonden! Het blijken een stuk of zes aparte balies te zijn op weg naar buiten voor de customs en er staat helemaal niemand in de rij.

Zodra onze koffers erdoor zijn lopen we naar een vriendelijke CBP officer voor het interview. Ik kan aan de linkerkant terecht en Fenny kan meteen naar een collega aan de andere kant. Het is niet echt een interview, maar meer een serie vragen waarin wordt bevestigd wat je allemaal hebt ingevuld op je aanvraag. ‘Welke landen heeft u allemaal bezocht?’, ‘Waarom bent u in Qatar geweest’ etc. etc.

Na zo’n 5 minuten aan vragen, foto’s en vingerafdrukken geeft de CBP officer aan, gefeliciteerd met je Global Entry, je kan binnen twee dagen een mail verwachten met de officiële bevestiging! Hoera! Als ik naar Fenny loop is die ook bezig met het afronden van het interview, maar die officer geeft aan dat de uiteindelijke beslissing nog gaat komen. Nou ja, we zullen zien. Maar lang hoeven we niet te wachten. Als we door de customs gaan en buiten staan te wachten op de hotelbus van het Hilton in LAX is de bevestiging al binnen! Missie geslaagd, we hebben Global Entry! Als bonus hebben we daarmee ook nog een TSA-Pre waardoor we als we door de security gaan een aparte snellere rij kunnen gebruiken. Kei fijn!

Aangekomen in LA werden we vriendelijk welkom geheten. Bij douane was het rustig, koffers kwamen snel. Meteen ook aangemeld voor Global Entry, voor een versnelde toegang de komende 5 jaar, ideaal. https://t.co/7kbgY8ylou
Met de gratis shuttlebus naar het Hilton-hotel, ook helemaal in kerstsferen https://t.co/8Sj90XyL8C

Hilton LAX

We pakken de shuttle bus naar het Hilton LAX en daar komen we voor de derde keer dit jaar aan. Niet omdat dit nu zo’n goed hotel is (helemaal niet vergeleken met de Hilton standaard), maar omdat we hier echt drie keer een super goedkope autohuur met Hertz hebben kunnen pakken die je moet ophalen bij de Hertz balie in het hotel. Die heb ik echter alle drie achter elkaar geboekt toen we nog niet precies wisten welke dagen of welke tijden we zouden hebben voor onze trips.

De ophaal tijd voor deze rental is dan ook 10:00 maar we zouden natuurlijk graag om 7:00 de auto ophalen. De man achter de balie van Hertz is niet echt behulpzaam (zoals gewoonlijk bij car rentals) omdat we een dag eerder zijn. waren. Nou ja we zullen morgenvroeg om 7:00 wel zien of er een auto is.

Is voor de 3e keer dit jaar dat we hier overnachten, ook afgelopen Pasen en zomervakantie. Nu dus volop in kerstsfeer. https://t.co/4vrde5by4x

Eerst maar eens lekker gaan eten bij Denny’s die op loopafstand van het hotel zit. We krijgen van het hotel nog de melding dat ’s nachts de stroom van het hotel af gaat vanwege een noodstroom test, nou ja we zullen wel zien hoe dat weer uitpakt. Om 20:00 gaat het lampje uit en gaan we lekker slapen.

Nog even wat gegeten bij de Denny’s en dan slapen. Het is inmiddels 4:30 uur Nederlandse tijd, maar hier nog maar 19:30 uur. Ongetwijfeld zijn we vannacht om 04:00 uur hier weer klaarwakker, maar dat went vanzelf 😎 https://t.co/vUJkDp5Ewj

Onderdeel van onze roadtrip Kerst in de Mojave en Sonoran Desert (CA, NV, AZ)

You may also like

Laat een opmerking achter