Menu
Amerika

Dag 10-17 Las Vegas

De laatste week verblijven we in Las Vegas waar we genieten van het mooie weer en nog een roadtrip maken naar de Clark County Fair en Rodeo! De eerste dagen relaxen we wat aan het zwembad in de Mirage. Het weer is lekker en we genieten volop.

Clark County Fair & Rodeo

Na wat dagen aan het zwembad besluiten we om nog een dagtripje te gaan maken. We rijden noord op de I-15 om dan via Coyote Springs naar Logandale weer zuidwaarts langs Lake Mead te rijden. Onze auto was door tijdens de laatste dag van de roadtrip behoorlijk vies geworden. Zo was er bijna niet meer door de raam heen te kijken, dus eerst maar eens die ruit schoonmaken zodat we onderweg ook nog wat zien.

Zo heerlijk om weer even op pad te zijn en te genieten van de prachtige omgeving. Het is echt voorjaar en we zien de meest mooie cactussen en bloemen in bloei staan. Ook hier zie je in de woestijn weer dat de afgelopen periode aardig wat regen is gevallen want zoveel bloemen hebben we nog niet eerder gezien.

Als we voorbij Logandale komen zien we ineens een board staan van de Clark County Fair & Rodeo. Boffen wij weer even dat de kermis in de stad is!

We slaan meteen af en gaan op zoek naar de rodeo. Het blijkt een soort van kermis te zijn en er staan een heleboel RV’s, paardentrailers en paarden. We zien een aantal cowboys lopen waarvan er één zelfs een compleet gescheurd shirt aan heeft. Zo te zien heeft de stier waar hij op gezeten heeft gewonnen. Het leuke van dit soort roadtrips en dagtochtjes is dat je van tevoren nooit weet wat je allemaal tegenkomt. Dit was ook weer echt een unieke ervaring waarbij je niet zozeer toerist bent, maar gewoon als local op de kermis komt. Nu alleen die cowboyhoed nog…

Lake Mead

Na Logandale vervolgen we onze weg langs Lake Mead. Hoewel het de afgelopen maanden flink heeft geregend is het waterniveau in Lake Mead nog steeds laag. Het water wordt vooral vastgehouden in de bovengelegen meren zoals Lake Powell bij Page. Lake Mead ligt lager en is afhankelijk van de hoeveelheid water die zij doorlaten in de Colorado rivier.

Onderweg stoppen we even bij Echo Bay. Daar zien we een aantal mensen die proberen om een boot te water te laten. Omdat het water level zo laag is, wordt het super moeilijk om een boot in het water te laten. Na een paar pogingen laten ze het er dan ook bij zitten en gaan ze op zoek naar een andere launch plek om de boot in het water te laten. Wij lopen intussen nog even het dock op om uit te kijken over het meer en te genieten van de rust.

Bij Echo Bay was vroeger ook een hotel. Dat hotel is tegenwoordig niet meer in gebruik en compleet vervallen. Het lijkt een beetje op wat je bij de Salton Sea ziet, vergane glorie van iets wat ooit volop in gebruik was maar nu een complete bouwval is.

We rijden via de 167 zuidwaarts en stoppen nog bij de verschillende viewpoints zoals het Sunset View overlook point aan de zuidkant van het meer. Vervolgens rijden we via Boulder City over de Boulder Highway terug naar Las Vegas en de Mirage. Weer een super leuke dagtrip gehad!

Huiswaarts met TSA Pre

Na nog een paar heerlijke dagen in Las Vegas wordt het weer tijd om naar huis te gaan. Het moet gezegd, we hebben de laatste dagen ook nog geshopt en gaan met iets meer bagage terug dan dat we heen kwamen. Het is maar goed dat we onze twee skypacks bij hebben zodat we twee extra tassen mee terug kunnen nemen. Alles past gelukkig in de GMC Yukon (formaatje groot) zodat we op pad kunnen naar het vliegveld om de auto in te leveren bij National.

Op de luchthaven maken we voor het eerst gebruik van onze TSA Pre die onderdeel is van het Global Entry-programma. Het voordeel van TSA Pre is dat je in een aparte rij door de security kunt en je geen jas of schoenen uit hoeft te doen. Verder kun je laptops en de rest in je tas laten zitten en zo door het poortje.

Nou dat werkt prima. De andere rijen waren super druk, maar wij konden (ondanks dat er een paar mensen voor ons stonden) binnen twee minuten door de security. Na een laatste Blue Moon in de lounge stappen we in de blauwe vogel van de KLM636 op weg naar Amsterdam.

In Amsterdam wachten we voor onze overstap weer in de Privium Lounge, waar we meteen lekker ontbijten. De tijd vliegt en al gauw kunnen we op weg naar de gate. Deze is 20 minuten lopen, lekker om even te wandelen na zo’n vlucht van bijna 10 uur. En met het laatste stukje van Amsterdam naar Düsseldorf in de Embrear van German Airways komt er helaas weer een einde aan deze super mooie vakantie! Wij hebben ervan genoten!

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter