Dag 10-17 Las Vegas

0 reacties

De laatste week verblijven we in Las Vegas waar we genieten van het mooie weer en nog een roadtrip maken naar de Clark County Fair en Rodeo! De eerste dagen relaxen we wat aan het zwembad in de Mirage. Het weer is lekker en we genieten volop.

Zonsondergang op de strip in Vegas https://t.co/zuZkHZKW61

Clark County Fair & Rodeo

Na wat dagen aan het zwembad besluiten we om nog een dagtripje te gaan maken. We rijden noord op de I-15 om dan via Coyote Springs naar Logandale weer zuidwaarts langs Lake Mead te rijden. Onze auto was door tijdens de laatste dag van de roadtrip behoorlijk vies geworden. Zo was er bijna niet meer door de raam heen te kijken, dus eerst maar eens die ruit schoonmaken zodat we onderweg ook nog wat zien.

Vandaag alle gekkigheid en hectiek van Vegas even ingeruild voor weer een dagje rust en ruimte in de woestijn in Nevada. Maar eerst moest de voorruit weer even worden schoongemaakt van alle insecten, er waren er helaas heel wat gesneuveld.. https://t.co/gtE0gM501R

Zo heerlijk om weer even op pad te zijn en te genieten van de prachtige omgeving. Het is echt voorjaar en we zien de meest mooie cactussen en bloemen in bloei staan. Ook hier zie je in de woestijn weer dat de afgelopen periode aardig wat regen is gevallen want zoveel bloemen hebben we nog niet eerder gezien.

De cactussen staan in bloei, we zijn echt precies op het goede moment hier voor alle bloemen. https://t.co/qdmRuerSlZ
https://t.co/rNdAcICD0e

Als we voorbij Logandale komen zien we ineens een board staan van de Clark County Fair & Rodeo. Boffen wij weer even dat de kermis in de stad is!

We slaan meteen af en gaan op zoek naar de rodeo. Het blijkt een soort van kermis te zijn en er staan een heleboel RV’s, paardentrailers en paarden. We zien een aantal cowboys lopen waarvan er één zelfs een compleet gescheurd shirt aan heeft. Zo te zien heeft de stier waar hij op gezeten heeft gewonnen. Het leuke van dit soort roadtrips en dagtochtjes is dat je van tevoren nooit weet wat je allemaal tegenkomt. Dit was ook weer echt een unieke ervaring waarbij je niet zozeer toerist bent, maar gewoon als local op de kermis komt. Nu alleen die cowboyhoed nog…

We kwamen in de middle of nowhere langs een Fair en Rodeo, heel de regio was uitgelopen, wij waren de enige toeristen, herkenbaar omdat we geen cowboyhoed ophadden ?? https://t.co/Jfd19QLYeJ
https://t.co/2apn5QN8aS
https://t.co/B9S2mztDkO
https://t.co/q63nIm0JJN
https://t.co/EvoP6lBplv

Lake Mead

Na Logandale vervolgen we onze weg langs Lake Mead. Hoewel het de afgelopen maanden flink heeft geregend is het waterniveau in Lake Mead nog steeds laag. Het water wordt vooral vastgehouden in de bovengelegen meren zoals Lake Powell bij Page. Lake Mead ligt lager en is afhankelijk van de hoeveelheid water die zij doorlaten in de Colorado rivier.

Ook tijdens onze route door de woestijn zagen we hier en daar nog wat bloemen langs de rand van de weg. Nu nog even van genieten want is er alleen deze weken. https://t.co/ohWP3Pbe3y
Maar ook zonder bloemen is er ook in de bergen volop kleur om van te genieten https://t.co/A4w6YSOrvt
Uitzicht op Lake Mead. Het is hier zo droog dat we ieder jaar Lake Mead zien zakken, het meer wordt steeds kleiner omdat er minder water door de Colorado stroomt https://t.co/7BLfzSpf6l

Onderweg stoppen we even bij Echo Bay. Daar zien we een aantal mensen die proberen om een boot te water te laten. Omdat het water level zo laag is, wordt het super moeilijk om een boot in het water te laten. Na een paar pogingen laten ze het er dan ook bij zitten en gaan ze op zoek naar een andere launch plek om de boot in het water te laten. Wij lopen intussen nog even het dock op om uit te kijken over het meer en te genieten van de rust.

Een voorbeeld van het lage water is dat deze mannen het niet lukte hun boot in het water te krijgen. Aan de witte rand op de rotsen kun je zien hoe hoog het water ooit stond https://t.co/F9eQ9HrCkU

Bij Echo Bay was vroeger ook een hotel. Dat hotel is tegenwoordig niet meer in gebruik en compleet vervallen. Het lijkt een beetje op wat je bij de Salton Sea ziet, vergane glorie van iets wat ooit volop in gebruik was maar nu een complete bouwval is.

Met het verdwijnen van het water is ook het hotel aan de rand van het meer gesloten.. wel zielig zo https://t.co/eCkYujaKn4
Deze pontonbrug lag ooit in het water… zoek het meer ?? https://t.co/o0Oey3pWJs

We rijden via de 167 zuidwaarts en stoppen nog bij de verschillende viewpoints zoals het Sunset View overlook point aan de zuidkant van het meer. Vervolgens rijden we via Boulder City over de Boulder Highway terug naar Las Vegas en de Mirage. Weer een super leuke dagtrip gehad!

Onderweg reden we nog achter een auto-fotograaf van Google Streetview, over een tijdje zien we onze huurauto ongetwijfeld terug op Streetview https://t.co/1Xc5b3TscW

Huiswaarts met TSA Pre

Na nog een paar heerlijke dagen in Las Vegas wordt het weer tijd om naar huis te gaan. Het moet gezegd, we hebben de laatste dagen ook nog geshopt en gaan met iets meer bagage terug dan dat we heen kwamen. Het is maar goed dat we onze twee skypacks bij hebben zodat we twee extra tassen mee terug kunnen nemen. Alles past gelukkig in de GMC Yukon (formaatje groot) zodat we op pad kunnen naar het vliegveld om de auto in te leveren bij National.

Op de luchthaven maken we voor het eerst gebruik van onze TSA Pre die onderdeel is van het Global Entry-programma. Het voordeel van TSA Pre is dat je in een aparte rij door de security kunt en je geen jas of schoenen uit hoeft te doen. Verder kun je laptops en de rest in je tas laten zitten en zo door het poortje.

Nou dat werkt prima. De andere rijen waren super druk, maar wij konden (ondanks dat er een paar mensen voor ons stonden) binnen twee minuten door de security. Na een laatste Blue Moon in de lounge stappen we in de blauwe vogel van de KLM636 op weg naar Amsterdam.

In Amsterdam wachten we voor onze overstap weer in de Privium Lounge, waar we meteen lekker ontbijten. De tijd vliegt en al gauw kunnen we op weg naar de gate. Deze is 20 minuten lopen, lekker om even te wandelen na zo’n vlucht van bijna 10 uur. En met het laatste stukje van Amsterdam naar Düsseldorf in de Embrear van German Airways komt er helaas weer een einde aan deze super mooie vakantie! Wij hebben ervan genoten!

You may also like

Laat een opmerking achter