Thai Roadtrip Phuket – Krabi

0 reacties


Met carnaval gaan we heerlijk twee weken terug naar Thailand. Fenny heeft haar baan bij de gemeente opgezegd en twee weken vakantie ingepland voor ze met haar nieuwe baan begint.

We gaan terug naar Phuket waar we de eerste week verblijven in het hotel Arahmas aan Nai Yang beach en de tweede week in het Tubkaak in Krabi. We vliegen met Eva Airways in de Evergreen Deluxe klasse van Amsterdam naar Bangkok. Van daaruit vliegen we direct door naar Phuket.

We verblijven weer in de fantastische poolaccess-room waarbij we rechtstreeks vanuit onze kamer zo het enorme zwembad in kunnen springen. Het hotel ligt heerlijk rustig, zo rustig dat er zelfs vrijwel niets te doen is in de omgeving. We hebben halfpension geboekt dus eten s’avonds vaak in het hotel. Ook gaan we enkele keren over het strand naar het kleine ‘straatje’ even verderop voor een massage en wat rond lopen langs de kraampjes en barretjes. We huren een auto en rijden ook een paar keer naar Patong beach.

Na een week rijden we met de auto naar Krabi, waar we inchecken in het Tubkaak Krabi Boutique resort. Het Tubkaak staat op Tripadvisor al jarenlang op de 1e plaats voor Krabi. Toch valt het ons in eerste instantie een beetje tegen. Het strand is niet echt om op te liggen, er zijn ook geen bedjes alleen een soort kersenpittenzakken. De kamer is erg klein, we kunnen ons bijna niet bewegen en het is erg claustrofobisch. De tegenstelling ten opzichte van het Arahmas is zo groot dat we overwegen weer terug te gaan naar het Arahmas op Phuket.

Patrick gaat iets regelen met de receptie en krijgt het voor elkaar dat we mogen verhuizen naar de Laurel Suite. Een prachtige bungalow met een aparte enorme woonkamer, slaapkamer, badkamer, buitenbadkamers en keuken. Het is schitterend ingericht, heel erg groot en super de luxe. Hierdoor komt het toch nog helemaal goed met het Tubkaak en genieten we van een fantastisch verblijf. Ook het Tubkaak ligt ver van de bewoonde wereld waardoor we iedere avond in het hotel eten. Na deze tweede week vliegen we vanaf het vliegveld van Krabi naar Bangkok met Thai Airways waar we om 22.30 uur aankomen. Vervolgens vliegen we om 3.30 uur met Eva Airways weer door naar Schiphol.

De foto’s zijn hier te vinden.

You may also like

Laat een opmerking achter