Madurodam, het Kurhaus en het Space Center

0 reacties

Hotels/Overnachtingen

Kurhaus

Reisverslag

Met hemelvaartsdag is het altijd leuk om er een weekendje tussenuit te gaan. Vandaar dat we 3 dagen richting Den Haag zijn vertrokken om een paar dagen aan zee door te brengen. Bij aankomst in Den Haag eerst bij Madurodam langsgegaan. Het was voor ons beiden al een hele tijd geleden dat we daar langs zijn geweest. Ik kan best begrijpen dat er een heleboel bezoekers uit het buitenland komen. Het is echt Nederland in het klein. Als je in Madurodam bent geweest dan heb je heel Nederland gezien. Vandaar door naar het Kurhaus, ons hotel voor dit weekend. Het Kurhaus is een 5* hotel, maar zoals met alle hotels in NL, met een 3* service. Wonderlijk hoe de hotels in NL niet kunnen tippen aan de service van hotels in het buitenland. Het valet parking is wel een plus, je hoeft in elk geval niet te zoeken naar een parkeerplekje :-).

Het Holland Casino in Scheveningen is groot (3 verdiepingen), maar niet echt gezellig. De volgende dag in Den Haag het Binnenhof gezien en de Ridderzaal. Wonderlijk dat je deze dingen zo vaak op TV ziet, maar nooit in het echt hebt gezien. Een wandeling langs Paleis Noordeinde bracht ons bij het Panorama Mesdag. Een heel indrukwekkend schilderij/panorama.

De laatste dag naar het Space Center in Noordwijk geweest. Het is niet het Johnson Space Center in Houston, maar de europese ruimtevaart wordt er mooi in beeld gebracht. Grappig is de postcode kaart waarbij je satteliet foto’s kunt zien van je eigen woonplaats en wijk. Je eigen huis is prima te zien die foto’s. Na een mooie bollenroute, waar bijna geen bloemen meer stonden zijn we weer richting huis gegaan. Al met al een prima weekend in Den Haag.

You may also like

Laat een opmerking achter