Roadtrip (self-drive) door Bali

0 reacties

Stad / Streek

Bali

Hotels:

Reisverslag

Onze tweede poging om Bali te bezoeken lukt deze keer gelukkig wel. In 2003 waren we ook al eens op weg, maar zijn toen blijven hangen in Maleisië, omdat op dat moment de 2e golfoorlog uitbrak en ook het SARS-virus in volle hevigheid toesloeg. Maar deze keer zijn er geen noemenswaardige belemmeringen, de dengue-fever en vogelpest schrikken ons in ieder geval niet af.

We vliegen met Garuda in de premiumklasse wat een fantastische ervaring is. Business-class stoelen en service voor een relatief zacht prijsje. Na een tussenstop in Singapore stappen we over in Jakarta waar we de lange vertraging lekker relaxed afwachten in de businessclass-lounge. Na de nodige avonturen op het vliegveld om uiteindelijk toch nog op tijd de vervolgvlucht te halen, komen we uiteindelijk na zo’n 24 uur aan in ons eerste hotel in de buurt van de beroemde tempel Tanah Lot aan de westkust. Het Meridien wordt (na het Tanjung Rhu in Langkawi) ons tweede favoriete hotel. Na een paar dagen lekker uitrusten aan het zwembad rijden we met een huurauto (en met gevaar voor eigen leven?) naar het centraal gelegen Ubud.

We verblijven 3 nachten in het mooie maar net iets te gezonde hotel Alila Ubud met een zwembad dat volgens toonaangevende reisgidsen tot de top-50 van de wereld behoort. We bezoeken een aantal keer dit (in onze ogen overgewaardeerde) kunstenaarsdorpje, waar we nog wel bij toeval een prachtig dans-optreden zien en maken een schitterende tocht naar Lake Bratan en omgeving. Hierna rijden we door naar Manggis, in de buurt van Candidasa, aan de oostkant van Bali. Ook hier een prachtig hotel met lekker zwembad. We bezoeken het buitengewoon toeristisch ‘authentieke’ dorpje Tenganan en de vleermuistempel waar we niet vluchten voor de vleermuizen maar voor de zeer opdringerige verkopers.

Hierna vervolgen we de reis naar Sanur aan de zuidkust waar we inchecken in het Bali Hyatt. Ondanks het feit dat we de ‘betere’ Regency-club kamer hebben geboekt, valt het hotel enorm tegen. En ook Sanur lijkt ons niet echt de ultieme eindbestemming voor deze vakantie. Na een rondgang langs de zwembaden en het strand besluiten we binnen een uur weer uit te checken en rijden we snel weer terug naar het le Meridien Nirwana bij Tanah Lot. Hier rusten we nog een kleine week heerlijk uit bij het zwembad en genieten van de zonsondergangen over de tempel. Een fantastische vakantie op een prachtig godeneiland Bali.

You may also like

Laat een opmerking achter