Dublin en Knock in Ierland

0 reacties

Stad / Streek
Dublin

Hotel The Westin Dublin

Als dank voor al het werk wat we hebben verzet voor een bijzonder project op het werk krijgen we als extra beloning een “weekendje weg” aangeboden. We zijn nog nooit in Ierland geweest dus kiezen we er voor om naar Dublin te gaan.

We vliegen vanaf Eindhoven met Ryanair. Na een flinke busreis vanaf het vliegveld verblijven we 5 nachten in het mooie Westin-hotel, recht tegenover de beroemde Graftonstreet en naast het historische Trinity college en de Bank of Ireland.

Ierland maakt haar reputatie van veel regen helaas zeer waar, ondanks dat we er nog in de zomer zijn van 28 augustus t/m 1 september hebben we alle dagen regen. We bekijken alle beroemde gebouwen, zoals de St. Patrick’s Cathedral, en maken schitterende stadswandelingen. Ook eten we lekker en gezellig in typische Ierse pubs aan Graftonstreet en bezoeken we alle pokerrooms. Verder huren we voor twee dagen een auto.

We rijden dwars door Ierland naar Knock, aan de westkust. Hier heeft de moeder van Fenny enkele jaren geleden een mariabeeldje gedoneerd aan het plaatselijke kerkmuseum. We zien in het systeem dat het beeldje tijdelijk is opgeslagen in het museummagazijn.

Hierna rijden we via de westkust door zuid-Ierland weer terug naar Dublin. De tweede dag rijden we langs de zuid-oost kust, maar regenen bijna weg. Daarom gaan we ’s middags nog even winkelen in het overdekte hele mooie Stephen’s Green shoppingcentre in het centrum van de stad.

We vinden Ierland en Dublin erg mooi, maar wel nat. Een hele ervaring rijker vliegen we na 5 dagen weer met Ryanair terug naar Eindhoven.

Het fotoalbum is hier te vinden.

Laat een opmerking achter