Tijdens Corona naar Aruba

0 reacties

We hadden zo veel mooie vakantieplannen voor 2020, maar helaas.

Na dat we in maart terugkwamen uit Thailand barstte de coronacrisis in volle hevigheid los. Wat hadden we nog een geluk gehad dat we die heerlijke vakantie toch nog mooi hadden meegemaakt. De geplande reis in mei naar Aruba ging hem helaas niet worden, net zoals we ook de geboekte roadtrip in het westen van Amerika met doorvlucht naar Aruba tot onze spijt moesten annuleren omdat Amerika dicht bleef.

Maar naarmate de zomer naderde bleek er in Europa wel steeds meer te kunnen en vol goede moed begon ik met het kijken naar een roadtrip in Noorwegen, een heel oude favoriet. Helaas, Nederlanders bleven maar niet welkom, dus toen maar op zoek naar een roadtrip in Duitsland, Oostenrijk, Kroatie, Italie, Frankrijk, allemaal ook prachtige gebieden. Maar toch bleven we twijfelen, de echte zin ontbrak door alle beperkingen met te reserveren zwembaden, verplichte mondkapjes, gesloten restaurants en de angst dat de grenzen ineens weer dicht konden gaan.

Dan maar vakantie op een vaste plek, mooi hotel of villa zodat we niet met zoveel regels in verschillende landen rekening zouden hoeven houden. Van alles gezocht maar we werden nergens echt enthousiast van. Voor dat geld zouden we ook naar Aruba kunnen, naar ons favoriete Hilton. En toen eenmaal het Aruba-woord was gevallen, was er geen weg meer terug.

Aruba werd begin juli code geel, dus open, en ook het Hilton zou begin juli weer open gaan. We hadden nog KLM-tickets staan voor oktober die we konden wijzigen, dus waarom ook niet. De kans dat we in oktober daadwerkelijk zouden kunnen gaan leek ons heel klein, met alle waarschuwingen voor een 2e golf in het najaar. Dus, op naar Aruba in juli!

Enige hobbel die we nog moesten nemen was het bij aankomst in Aruba kunnen overleggen van een negatieve PCR-test. Hiervoor konden we terecht in Eindhoven, op de meest wazige locatie ergens in een magazijntje van een huisdrukkerijtje met DHL-ophaal punt. Daar mochten we, achter een kamerscherm tussen de pakketjes, een gorgeltest doen. Geen stok in neus of keel, maar een beetje gorgelen met wat zout water, ideaal! De 16-jarige meisjes die de test afnamen, geheel in plastic gehuld, deden normaal kassawerk maar vonden dit vakantiebaantje wel heel relaxed vertelden ze. Na 24 uur ontvingen we via de e-mail het verlossende woord, geen corona, dus we konden op pad!

Met een verse PCR test achter de kiezen en onze mondkapjes op konden we op pad.

Op het eiland was het natuurlijk heel erg rustig. Ons favoriete hotel het Hilton op Palm Beach had maar een bezetting van 15%. Het eerste ontbijtje was dan ook extreem rustig.

Ook op het strand was het super rustig. Waar normaal gesproken een groot deel van de palapa’s bezet zijn waren er nu maar een paar bezet.

Lunchen doen we zoals gewoonlijk meestal bij Bugaloe op de Pier bij het Hilton.

Belangrijk om overal de 1,5 meter afstand aan te houden.

En de volgende dag een lekker ontbijtje

You may also like

Laat een opmerking achter