Dag 8-14 Las Vegas NYE 2023

0 reacties

De start in Aria is goed! We hebben heerlijk geslapen op ons tempur matrasje in de Stay Well kamer. Ik heb wel een beetje een vreemd gevoel in het topje van mijn middelvinger, maar dat zal vanzelf wel overgaan (niet dus, wat ik kom nog in een Urgent Care Center maar dat komt later…). Vandaag gaan we eerst lekker ontbijten bij de Egg Works. Dat is een keten van lokale restaurantjes in Las Vegas waar je een prima ontbijt/lunch kan krijgen. Deze keer gaan we naar de locatie in Summerlin.

Na het heerlijke ontbijt gaan we shoppen bij Dillards in Downtown Summerlin. Summerlin is (vinden wij) het mooiste deel van Las Vegas en de winkels zijn er even mooi. Dillards stelt ook deze keer niet teleur want we zijn er meer dan drie uur binnen en we komen alletwee naar buiten met een aantal nieuwe dingen.

Om de dag af te sluiten besluiten we nog een keer de heerlijke sushi van de Naked Fish te pakken. Ze gaan om 17:00 uur open en aangezien het vaak vol zit als je niet gereserveerd hebt besluiten we om te zorgen dat we iets voor 17:00 voor de deur staan. Dat is niet voor niks want we zijn niet de enige die er staan! Gelukkig hebben we het laatste tafeltje te pakken en eten we er heerlijk. Daarna terug naar de Aria en ’s avond pokeren we nog tot laat bij de nieuwe pokerroom van de Horseshoe. Die bevalt prima!

Aria kerstdisplay
Klein stackje over….

Op naar de dokter

’s Morgens wordt ik wakker en merk ik dat het topje van mijn middelvinger verder is opgezwollen en erg rood/paars en dik is. Dat ziet er niet best uit… Na een zoektocht langs allerlei plaatjes op internet komen we als thuisdokters tot de waarschijnlijke conclusie dat het fijt is. Omdat erbij staat “Als u niks doet kunnen de pezen en botten in uw vinger beschadigen”, besluiten dat we dat het verstandig is om er even mee naar een dokter te gaan. Hoewel we super vaak in Amerika komen, hebben we geen idee hoe dat hier werkt. We hebben een reisverzekering op de American Express Platinum en die schijnt heel goed te zijn. Eerst die maar eens bellen om aan te geven dat we op zoek gaan naar een dokter. Een vriendelijke man dankt ons voor het bellen en maakt een case aan, maar veel verder kan hij ons ook niet helpen.

CVS

We besluiten om eerst maar eens naar de CVS te gaan. Dat is een apotheek, maar daar zit vaak ook iets wat lijkt op een huisarts. Je moet er eigenlijk een afspraak voor hebben, maar aangezien die allemaal al voor de hele week vol zitten gaan we er op de bonnefooi naar toe. Na enige minuten wachten voor een dichte deur komt er een dame in een witte jas die vraagt of ze kan helpen. Ik laat mijn opgezwollen vinger zien en ze geeft aan dat het er niet goed uit ziet (‘it’s turning purple’, ja dat hadden wij ook al gezien…). Ze kan ons niet helpen omdat het vol zit met afspraken, maar ze stuurt ons naar een Urgent Care Center. Die zit een stukje verderop. Het blijkt dat in Amerika Urgent Care Centers tussen de huisarts en de eerste hulp in het ziekenhuis (ER) zit. Je kan er zonder afspraak binnenlopen en ze kunnen zelfs röntgenfoto’s maken. Dat klinkt in elk geval goed.

Urgent Care Center / Quick Care

We komen aan bij de Blue Diamond Quick Care. Het blijkt dat deze Quick Care een onderdeel is van het University Medical Center. Die kennen we want dat is hier gewoon het ziekenhuis! Dat geeft in elk geval vertrouwen. Bij binnenkomst volgt eerst een intake bij een super vriendelijke dame. Het kost ook direct $120,- aan voorschot die met de creditcard betaald kan worden. De wachtkamer zit redelijk vol. Er is een dame met een aardig hoestje die er af en toe in lijkt te blijven. Hopelijk is het geen Covid-19…

Urgent Care Center Blue Diamond Road

Na enige tijd zijn we aan de beurt en worden we binnen geroepen. Eerst allerlei checks, lengte, gewicht, bloeddruk etc etc. Dan naar een volgend kamertje. Na enige tijd komt hier een super aardige dokter uit de Filipijnen binnen. Hij kijkt naar de vinger en constateert, paronychia (oftewel fijt). Hij is ook in Nederland geweest en begint een heel verhaal terwijl hij driftig op de terminal aan de tikken is. Samenvattend komt het erop neer dat we antibiotica krijgen en dat het daarmee over zou moeten gaan. Op onze vraag aan de nurse hoe komen we aan die antibiotica kijkt ze ons een beetje vreemd aan. Gewoon bij de apotheek! En waar vinden we die? Euh hiernaast bijvoorbeeld in de Albertsons supermarkt.. Oh natuurlijk! Blijkt dat in elke supermarkt zowat een apotheek zit waar je medicijnen kan krijgen.

Albertsons supermarkt

Bij de Sav-On in de Albertsons supermarkt leveren we het recept in en krijgen we binnen 20 minuten de antibiotica. Er wordt nog gevraagd of we een verzekering hebben, maar die hebben we natuurlijk niet. De jongeman achter de balie besluit ons te matsen en daarom krijgen we iets van een ledenkorting en kost de antibiotica $19,- ipv de reguliere $60,-. Hoera! Hopelijk helpt het en is de infectie snel op zijn retour (helaas niet zoals later zal blijken…).

Conrad Resorts World Las Vegas

Na de laatste dag in de Aria verkassen we voor 3 nachten naar de Conrad in Resorts World waar we zullen zijn voor New Years Eve 2023. Het Conrad is een Hilton brand, dus we kunnen hier terecht met onze Diamond status. Bij het inchecken krijgen we een upgrade naar een high floor op de 54ste verdieping met een schitterend uitzicht richting downtown. Dat is weer een keer wat anders! Normaal gesproken kijken we uit over de strip of de bergen, maar omdat dit hotel aan de noordkant van de strip ligt kijken we nu richting downtown.

Kamer in Conrad Resorts World

We brengen de eerste dagen door met wat pokeren in de South Point en brengen een bezoek aan de Premium Outlets South om te kijken naar nog wat kleding.

Bazaar Meat by José Andrés

Met onze Amex Platinum hebben we nog een $150,- diner tegoed wat we kunnen gebruiken bij een beperkt aantal restaurants. Toevallig is Bazaar Meat van Jose Andres in de Sahara er eentje van. Normaal gesproken zouden we hier niet zo snel komen, maar dat tegoed moet toch op, dus we besluiten om hier te gaan eten. Zoals de naam al doet vermoeden is het geen visrestaurant, maar richt het zich op vlees. Een getuige daarvan is de enorme indoor BBQ die in de open keuken staat. Schijnt een super duur ding te zijn. Het is een duur restaurant en we moeten even opletten dat we meteen het dubbele kwijt zijn van ons dinertegoed. De ober uit Nigeria is alleraardigst en we eten er super lekker. Weer een ervaring rijker in een restaurant waar we anders niet zo snel gekomen zouden zijn.

Kip in een rode schoen….

New Years Eve 2023

Op 31 december worden we laat wakker. De avond daarvoor hebben we nog tot laat zitten pokeren bij de Horseshoe. Oudjaarsdag is altijd een hectische dag in Las Vegas. We laten de auto staan want de strip wordt op een gegeven moment afgesloten en dan kun je nergens meer komen. We wandelen in de middag naar de Wynn/Encore en brengen daar wat tijd door. Om 15:00 is het tijd om de familie een gelukkig nieuwjaar te wensen, want dan is het 0:00 in Nederland (wij lopen -9:00 uur achter).

Omdat NYE altijd super druk is met feestjes en diners hebben we al lang van tevoren een reservering gemaakt bij het Mexicaanse restaurant Viva in Resorts World. Daar staat een DJ in het restaurant en de muziek staat vrij hard zodat een gesprek voeren aan tafel bijna niet te doen is. Voor ons was die herrie niet nodig geweest, maar schijnbaar hoort het erbij hier.

Na het eten gaan we terug naar de Wynn/Encore. Daar is het een stuk rustiger qua herrie en genieten we van de sfeer en de ‘White Russians‘.

Tegen twaalf uur lopen we naar buiten om te gaan kijken naar het vuurwerk. Dat is altijd een grote show in Las Vegas en ook dit jaar stelt het niet teleur.

Vuurwerk vanaf Resorts World

Vanaf 8 hotels knalt het vuurwerk synchroon omhoog en er is ook nog een drone-show. Super gaaf om mee te maken! Na al het vuurwerk gaan we terug naar Resorts World waar op dat moment Tiësto aan het draaien is in de Zouk nightclub.

Wij besluiten om lekker te gaan slapen want morgenvroeg gaan we naar de Mirage voor de laatste etappe van onze trip.

Mirage / Hard Rock

Op 1 januari checken we in bij de Mirage wat een paar degen geleden eigendom is geworden van Hard Rock. Bij binnenkomst kunnen we gebruik maken van het VIP center en de checkin loopt soepel. Je merkt wel dat de mensen allemaal nieuwe systemen hebben en nog niet alles werkt zoals het zou moeten werken. Voor ons niet erg want het voelt als thuiskomen omdat we hier al zo vaak zijn geweest.

Kerstversiering in de Mirage

De laatste dagen pokeren we in het Southpoint, de Horseshoe en het Red Rock. In het Red Rock ontdekken we ook nog een super leuk nieuw Thais Restaurant met de naam Lotus of Siam. Het is een restaurant met een aantal vestigingen in Las Vegas en vrij recent geopend in de Red Rock. Wij lopen er om 16:00 binnen en dat is maar goed ook want binnen een kwartier zit het helemaal vol. Schijnbaar zijn wij niet de enigen die het hier lekker vinden!

Urgent Care deel 2

Nadat in eerste instantie de antibiotica het wel leek te doen is de laatste dagen de zwelling toch weer groter en roder/paarser geworden. Hoewel we morgen terug vliegen naar Nederland besluiten we om toch maar weer even langs de Quick Care te gaan.

Dit keer is het er minder druk. Wij zijn het inmiddels gewend en bij de intake wordt wederom $120,- voorschot gevraagd. Ik kan ook direct de overige kosten van het vorige bezoek afrekenen en die blijken met een totaal van $13,- extra wel mee te vallen. Op de rekening zie ik dat we ook hier iets van $300,- self pay korting hebben gekregen.

Een prik met antibiotica?

Het proces is hetzelfde, eerst intake en dan door naar de arts. Die kijkt naar de vinger en geeft aan dat het eigenlijk opengemaakt zou moeten worden. Hij wil dat alleen niet doen omdat we morgen in het vliegtuig zitten en hij niet weet of het dan erger zou worden. Daarnaast is er meer en andere antibiotica nodig. Nou zijn die Amerikanen niet zo terughoudend met antibiotica en hij schrijft extra nieuwe pillen en een zalf voor. Dan stelt hij de vraag of ik misschien ook een shot met antibiotica erbij zou willen. Op mijn vraag of dat helpt, geeft hij aan dat het een soort van kick-start is, ‘it gets the ball rolling’ zoals hij zegt. Prima, ik ben niet bang van een prikje en als dat het proces helpt dan wil ik dat best doen. Ik stroop mijn mouw alvast op zodat de nurse zometeen de prik kan zetten. Dat blijkt echter een misverstand want die spuit moet in de grootste spier die je hebt en die zit in je bil…

Met een pijnlijk achterwerk en flink wat pillen en zalf later gaan we terug richting de Mirage. De laatste dagen bij de Mirage doen we lekker rustig aan we hebben een rechtstreekse vlucht terug met KLM.

Retour met KLM

Epiloog

Als ik twee dagen later bij mijn eigen huisarts ben (die het openmaakt) schiet ze bijna in de lach van de hoeveelheid antibiotica die ik gekregen heb. Ze geeft aan dat het haar erg zou verbazen als het hiermee niet over zou gaan. Schijnbaar geven ze die prik in Nederland alleen op de intensive care en die zalf alleen op de eerste hulp in het ziekenhuis. Het is geen half werk zullen we maar zeggen. Nou ja, ik heb ze nu toch dus smeren we maar door en na een week is het inderdaad een stuk minder en lost het zich bijna als vanzelf op.

You may also like

Laat een opmerking achter