Menu
Amerika

Dag 6 Globe – Show Low

Vandaag de route van Globe naar Show Low. Via de Old West Highway en de Morenci mijn rijden we de Coronado Trail Scenic Road naar Show Low.

De dag begint vroeg. Hoewel het Holiday Inn Express er niet best uitzag in het begin hebben ze een heerlijk bedje en hebben we super goed geslapen. Toen we gisteren binnen kwamen zag het er niet echt gezellig uit beneden in het ontbijtzaaltje, dus het zal ons benieuwen hoe het ontbijt is. We hadden het goed gezien want het is zo ongeveer de meest ongezellige ontbijtruimte die er is. Het ontbijt is wel goed voorzien want ze hebben alles wat je zou verwachten. Helaas is de pannenkoekmaker stuk, dus die kunnen we niet gebruiken.

Met ons samen is er ook een dame met een blinde geleidehond. De hond krijgt van deze dame af en toe een stukje van het ontbijt en eet vrolijk mee. Er is een andere vriendelijke dame die bij het interieur lijkt te horen en een man in een oud kloffie die vraagt of hij ons kan helpen. Hij blijkt ook bij het hotel te horen. Het ziet er dan minder uit, maar vriendelijk zijn ze hier wel.

Bij het uitchecken zit er niemand achter de balie. In de ontbijtzaal zit nog een dame die opeens schreeuwt: “You need a receipt?”, Euhh nee…. Nou dan “Thank you!” en we konden op pad.

Globe en de Old West Highway

We rijden eerst een stukje terug naar Globe om in het dorpje te gaan kijken. Daar wandelen we door de main street en bewonderen we alle mooie oude gebouwen. Dat ziet er allemaal authentiek uit. We komen zelf nog een boom tegen die op een plek staat waar vroeger de moordenaars werden opgehangen in het wilde westen.

We vervolgen onze weg over de 70 van Globe naar Safford. Die weg wordt ook wel de Old West Highway genoemd. We rijden langs velden met uitgestrekte weidse uitzichten en bergen op de achtergrond. Onderweg komen we nog een Cowboy tegen die in elk geval een vergunning heeft om zijn wapen zichtbaar te dragen als hij een six-pack Coors aan het afrekenen is.

Morenci mijn

De route gaat verder via het oude mijnstadje Clifton. Clifton heeft een mooie oude dorpsstraat die bijna helemaal leeg staat op een dispensary na. Beetje vreemd om te zien maar wel grappig.

Clifton blijkt ook het begin te zijn van het gebied van de Morenci mijn. Deze mijn is de grootste koper reserve van de hele wereld en hij is echt heel erg groot. We rijden echt kilometers door het gebied waar ze koper aan het minen zijn. De machines die door de mijn rijden zijn gigantisch groot.

We stoppen bij een overlook point waar een hele mooie display is gemaakt en allerlei uitleg is over de mijn en wat er precies gebeurt. Onder ons rijden de speciale vrachtwagens af en aan volgeladen met rots die met springstof is losgemaakt. Leuk om te zien hoe zo’n mijn werkt.

Coronado Trail Scenic Road

Na de mijn gaan we verder over de 191 richting het noorden. Vanaf hier komen we bijna geen auto’s meer tegen. We rijden nl de Coronado Trail Scenic Road. De route is ongeveer 120 mijl lang en super mooi. Eerst komen we veel bos en wandelroutes tegen. We maken zo’n 400 bochten en rijden tot een hoogte van 3km waar nog volop sneeuw ligt. De route is een mooie afwisseling van sneeuw en gele velden die vol staan met heide. Er wordt zelfs gewaarschuwd voor beren.

Aan het einde van de Coronado Trail Scenic Road rijden we het laatste stuk naar Show Low. We kunnen redelijk doorrijden en komen nog langs een uitgestrekt landschap met allerlei gele velden. Wat is Arizona toch mooi.

Gelukkig hebben we in Show Low weer een vertrouwd Hampton Inn. De ontvangst in Show Low is erg leuk. Het zijn super vriendelijke mensen en de zelf gebakken koekjes staan klaar. Wat een verschil met de ochtend 🙂 Hier voelen we ons echt welkom. Achter ons hotel loopt een rivier waar we nog even een stukje gaan wandelen om aan onze stappen voor deze dag te komen. Het wordt echter al donker, dus we besluiten maar snel op zoek te gaan naar een restaurantje. Er is weer weinig keus en er blijkt alweer een Denny’s in de buurt te zitten. Het wordt wat eentonig na al die vorige dagen, maar goed dan maar weer iets nieuws op de de kaart proberen.

Als laatste op de terugweg de auto nog even aftanken en de ruit schoonmaken en de dag zit er alweer op. We gaan lekker slapen om morgen weer op pad te gaan naar ons eigenlijke doel van deze roadtrip, “The corner in Winslow Arizona“.

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter