Dag 8 Flagstaff – Laughlin

0 reacties

Vandaag de route van Flagstaff naar Laughlin. We bezoeken de south rim van de Grand Canyon en rijden via Williams aan Route 66 naar Laughlin waar we heerlijk eten aan de oever van de Colorado rivier.

We worden vroeg in de morgen wakker en hebben weer uitstekend geslapen. Het Twin Arrows is een prima plek om te overnachten. De kamer was ruim, het bed goed en ook de douche aardig groot. We hebben best honger en we besluiten om beneden te gaan kijken of we hier ook iets voor ontbijt kunnen krijgen. Er is een soort ontbijtrestaurant met de naam “Four Elements Cafe”. Ze hebben een ontbijtbuffetje voor niet al teveel geld, dus we besluiten om dat maar te doen. Het ontbijt is niet echt speciaal, maar er is koffie en diet coke, dus een prima start van de dag. We besluiten snel in te pakken en op weg te gaan richting de Grand Cayon. Nog even snel een foto van het hotel als we wegrijden en we zijn op pad!

Op weg naar de Grand Canyon South Rim

We pakken een klein stukje I-40 en verlaten bij Winona de interstate om een stukje binnendoor naar highway 89 te rijden zodat we niet in de drukte van Flagstaff komen. We maken nog een snelle tankstop bij de 76 om de auto af te toppen omdat er bij de Grand Canyon weinig tot geen benzinepompen zijn. De 89 is een mooie route die we al vaker hebben gereden, maar meestal zuidwaarts als we uit de Grand Canyon komen. Dit keer rijden we naar het noorden en krijgen we toch weer een andere blik op de omgeving.

Vandaag weer vroeg op pad. En hoewel het koud lijkt met die sneeuw was het toch heerlijk weer https://t.co/aFWCoTzaPk

Rond 11:00 uur komen we aan bij de ingang van de Grand Canyon. Hoewel we al wat aan de late kant zijn valt de rij auto’s voor ons gelukkig nog mee. De eerste stop bij de Desert View Watchtower slaan we over omdat dat altijd zo’n druk punt is en we we hier toch al vaker zijn geweest. We maken onze eerste stop bij het Navajo Point waar het stukken rustiger is.

We hadden maar 1 bestemming vandaag: de Grand Canyon! Was al weer paar jaar geleden dat we daar waren, dus geweldig om weer terug te zijn. https://t.co/MIcemd91SC

Wat we zien is echt weer zo super mooi. De Grand Canyon blijft toch echt wel één van de mooiste natuurfenomenen die er zijn (vinden wij). We rijden rustig verder langs de south rim en stoppen op alle stopplekken die er zijn. Op sommige plaatsen ligt er nog sneeuw vanwege de forse hoeveelheid sneeuw die er de afgelopen weken is gevallen. Uit ervaring van onze roadtrip “Winter in de Grand Canyon, Zion en Bryce Canyon!” weten we dat het hier flink tekeer kan gaan. Gelukkig schijnt nu de zon en is het met zo’n 20 graden lekker warm.

Zoveel foto’s vanaf zoveel uitkijkpunten, en geen enkele foto die echt de grootsheid, diepte en indrukwekkendheid tot z’n recht laat komen https://t.co/tgvg1yYT4T
Hier zie je een stuk van de loop van de Colorado rivier https://t.co/m0r8or73Mn
We hadden prachtig weer met volop zon, blauwe luchten en 20 graden. En dat terwijl het 2 weken geleden er nog gesneeuwd had. Er lag dan ook in de schaduw gedeeltes nog volop sneeuw. https://t.co/IkO0fVbw9H
https://t.co/mLmTJ6g2nm

Rond 14:00 uur komen we aan bij het visitor center, maar daar is het echt ongelofelijk druk geworden. Dat is echt wel een een heel groot verschil met toen we hier de eerste keer in 2008 kwamen. Toen was er één parkeerplaats en kon je zo naar de rand van de canyon lopen. Tegenwoordig is het aantal parkeerplaatsen verviervoudigd en lijkt het aantal bezoekers dat ook te hebben gedaan. We moeten dan ook een paar keer rondrijden om eindelijk een parkeerplekje te vinden als er net iemand weggaat. Het visitor center is ook nog dicht vanwege een verbouwing en er staat een taco kar met luide muziek op de parkeerplaats. So far met het “away from it all” zijn… We gaan dan ook maar snel richting Williams zodat we uit deze drukte komen en weer lekker op weg zijn.

https://t.co/GghAj1MqNS

Williams aan Route 66

We rijden vanuit de Grand Canyon door Tusayan, waar we in het verleden al een keer of 7 hebben overnacht. Tusayan is een dorpje aan de zuidkant van de Grand Canyon, het dichtst bij de ingang, en wordt ook steeds groter. Een leuke plek om te overnachten, maar op sommige momenten wel echt prijzig. Nu rijden er alleen doorheen om na Tusayan over highway 64 zuidwaarts richting Williams te rijden.

Williams is een leuk historisch dorpje wat ligt aan Route 66. Er zijn nog allemaal authentieke elementen aanwezig zoals een echte 50’s diner, motels en verschillende oude auto’s.

We lopen een stukje door de dorpstraat die hier de oude route 66 is en vervolgens weer terug langs het spoor. Het is heerlijk weer en fijn om weer even te lopen en alles van dichtbij te bekijken. Na deze leuke stop vervolgen we dan onze weg naar Laughlin.

Op weg naar Laughlin

We verlaten Williams en rijden over de I-40 naar Laughlin. Laughlin is een beetje het “poor men’s Las Vegas”, maar wij vinden het er geweldig. Het heeft nog de authentieke Amerikaanse sfeer en de mensen zijn er altijd erg vriendelijk. Alle hotels liggen aan de Colorado-rivier wat het extra leuk maakt om van hotel naar hotel te wandelen.

Na de Grand Canyon via het historische Williams naar Laughlin gereden waar het om 19:00 uur nog 26 graden was https://t.co/vASXmcEFVQ

Rond 18:30 uur checken we in bij het beste hotel van Laughlin (en dat is niet heel best ;-)), het Aquarius Resort en Casino. We hebben hier in 2021 kerst gevierd en hebben eenzelfde kamer met uitzicht over de Colorado rivier en dat is schitterend.

Onze hotelkamer kijkt uit op de Colorado rivier, dezelfde rivier die ook door de Grand Canyon stroomt https://t.co/onnhvVY3GH

Het voordeel (soms nadeel) van Lauglin is dat het er altijd warm is. In de zomer is het meestal meer dan 40 graden, maar in de winter altijd wel een aangename 20. Nu in het voorjaar is het met 26 graden rond een uur of 19:00 nog heerlijk als we buiten gaan wandelen.

Nog een eind gewandeld naar een visrestaurant terwijl langzaam de zon onder ging. https://t.co/xswza1LNyB

We wandelen langs de Colorado rivier naar ons restaurant. We gaan naar Bubba Gump en we pakken een tafeltje buiten op hun grote terras aan de rivier. Dat is echt heerlijk eten op deze manier!

Omdat na het eten het inmiddels donker is geworden, pakken we op de terugweg een water taxi. Dat is één van de leuke dingen in Laughlin, er vaart een watertaxi tussen alle hotels. Kei leuk om te doen en de hotels vanaf de rivier te zien.

Met de water taxi via de rivier weer terug naar ons hotel, is weer eens wat anders dan over de weg https://t.co/L78UlFT5uH
We slapen in het Aquarius hotel en werden recht voor de deur weer afgezet. Morgen rijden we terug naar Vegas en gaan we daar nog even verder genieten van deze heerlijke paasvakantie! https://t.co/kJNDuyk7mY

Het wordt nog een latertje in het Aquarius en we vallen pas rond 01:00 in bed, maar het was weer een super leuke dag! Morgen de laatste rit van Laughlin naar Las Vegas.

You may also like

Laat een opmerking achter