Dag 6 El Cajon – Lake Havasu

0 reacties

We hebben heerlijk geslapen in het Sycuan Hotel en Casino en ’s morgens om 6:00 worden we wakker. Als we het gordijn open schuiven zien we een strakblauwe lucht en volop zon. Heerlijk om zo wakker te worden op eerste kerstdag voor onze trip naar de London Bridge in Lake Havasu! Vandaag weer een lange dag voor de boeg, want we rijden vandaag zo’n 500 kilomer naar de London Bridge in Lake Havasu. Vorig jaar in december 2021 zij we er doorheen gereden en vonden het toen zo mooi dat we er nu gaan overnachten.

We gaan naar beneden in het hotel en stoppen eerst even bij Starbucks. We zijn op zoek naar een snel ontbijtje dus het wordt een koffie met een banana nut muffin en een breakfast sandwich. Genoeg calorieën om het een tijdje vol te houden 😉

De auto wordt opgehaald door de valet en als volleerde reizigers mikken we de koffers en de handbagage achter en gaan we op pad.

Wakker worden met dit uitzicht en weer een prachtige blauwe lucht, heerlijk https://t.co/00Gkf8cMge

Tecate

De route brengt ons in het eerste deel lang veel groene grasvelden en ander mooi groens in de omgeving. Je kunt zien dat dit gebied nog zeker geen woestijngebied is. Er is hier nog veel landbouw en grazige weiden. We rijden over highway 94 richting het oosten dicht langs de Mexicaanse grens en naarmate we verder naar het oosten komen wordt de omgeving meer woestijn. Als eerste stoppen we bij het dorpje Tecate. Dat dorpje is nog het meest bekend van het Mexicaanse Tecate bier wat hier wordt gemaakt. Het grootste deel van het dorpje (inclusief de brouwerij) ligt aan de Mexicaanse kant van de grens en je ziet dat het helemaal is ingesteld om Mexicaanse arbeiders.

De omgeving en bergen in de buurt van San Diego zijn nog echt groen, wel iets heel anders dan de woestijn in Arizona en Nevada https://t.co/Ur47ire69T
Altijd interessant om weer eens de Mexicaanse grens op te zoeken, deze was bij Tecate https://t.co/XXFc08NiQW

Calexico

Na ons bezoek aan Tecate rijden we oostwaarts door over Highway 94 en Interstate 8 naar het dorpje Calexico. Hier zijn we in december 2014 tijdens onze roadtrip ‘Winterse Roadtrip met nieuwjaar in Las Vegas 2014 / 2015 (NV,CA,AZ)‘ al eens geweest. Calexico is een wat vreemd stadje wat helemaal is ingesteld op Mexciaanse arbeiders die op het land komen werken in de nabijgelegen landbouwvelden. Dwars door het stadje loopt een groot hek en alles is er gericht op Mexicaanse arbeiders.

Nu wij er zijn op eerste kerstdag hangt er een beetje een vreemde sfeer. Her en der rijden er wat Border Patrol auto’s rond en zitten er links en rechts wat Mexicanen die het iets minder goed getroffen hebben. Een aantal lijken dakloos, maar in elk geval doelloos wat rond te lopen. Er is zelf een gebouw waarvan een raam van een deur stuk is, maar waar matrassen binnen liggen. Schijnbaar slapen hier dus mensen… We wandelen wat rond en na een half uurtje hebben we wel genoeg gezien. We moeten tenslotte nog naar Quartzsite!

Vervolgens maar Calexico waar ook een grensovergang is. Je ziet een grote Mexicaanse vlag wapperen over de grens https://t.co/RlUhSw1Rlh
Ook hier weer het hek dat je overal langs de grens ziet staan https://t.co/3aamBxKqmD

Quartzsite

Op weg naar Quartzsite over de Highway 78 oost, komen we eerst nog langs het Hugh T. Osborne Lookout Park in de Imperial Sand Dunes bij Glamis. Daar is het een drukte van belang met allerlei buggy’s en four wheel drives. We parkeren de auto daar boven op de heuvel om te genieten van het uitzicht met de heerlijke zon. Het is er echt schitterend en er zijn flink wat mensen met RV’s en four wheel drives die zich hier op eerste kerstdag vermaken.

Na de Sand Dunes rijden we verder noordwaarts richting Quartzsite. In April 2022 met onze ‘California Poppy (CA,AZ,NV)‘ roadtrip en in december 2021 (tijdens de Covid-19 pandemie) met onze ‘“Fear is stupid, so are regrets” (AZ,CA,NV)‘ roadtrip zijn we hier ook al eens geweest. Rond 15:00 komen we in Quartzsite aan en daar rijden we een rondje door het dorp. We stoppen bij de game store van Tyson Wells, maar al snel komen we erachter dat er op eerste kerstdag helemaal niets open is. En dat is niet de laatste keer vandaag…. Dan maar snel door naar ons eindpunt van vandaag, Lake Havasu!

Het groen heeft weer plaatsgemaakt voor woestijn, hier de Imperial sand dunes bij Glamis https://t.co/lvbFdCvSUP
Vandaag in twee Staten geweest: eerst Californië en daarna Arizona https://t.co/0c96q8EH12
In Quartzsite weer even naar de markt gegaan, alleen was alles dicht vanwege de kerst, zelfs de open lucht kroeg. Maar wat een heerlijk weer toch, het was rond de 23 graden de hele dag https://t.co/fLvD3jk1rD

Parker Dam

We rijden over highway 95 noord richting Lake Havasu. Op weg daar naartoe komen we langs de Parker Dam waar we in December 2021 al eens eerder zijn geweest. Dit keer komen we rond 16:00 aan bij de dam en de zon gaat dan bijna achter onder achter de woestijnachtige bergen. We staan aan de rand van het meer te kijken naar de dam en het is er helemaal stil… We lopen naar beneden en gaan even op het drijvende dok op het water staan om te genieten van de vogels en de stilte. Wat is het hier toch machtig mooi en wat ben je hier helemaal alleen (op wat vogels na dan..).

Bij de Parkerdam genoten van het uitzicht over de Colorado rivier. https://t.co/aTNYG7SQsF
De dagen zijn helaas zo kort in de winter, rond half vier worden de schaduwen al echt langer zoals hier, en rond half vijf wordt het dan echt donker https://t.co/y1mrBW3zmf

Lake Havasu

Net voor het donker komen we aan in Lake Havasu. We checken in bij het Holiday Inn Express in een kamer met uitzicht op de London Bridge. Dan snel op zoek naar wat te eten want we hebben honger! Een wandeling naar vier verschillende restaurants in de buurt van het hotel leert dat die allemaal gesloten zijn! Alleen de drive thru van de In-N-Out Burger is open. Dat lijkt ons nu niet echt een goed idee, dus we pakken de auto om maar eens rond te kijken wat er dan wel open is.

We hebben gezien dat er een Denny’s dichtbij is en we zijn niet de enige die dat gezien hebben. Het hangt er met de benen buiten en we wachten zo’n half uurtje op een tafel. Na ons wordt de wachtrij zo’n anderhalf uur, dus we zijn op tijd. Bij Denny’s komen ze er ook achter dat ze zo ongeveer het enige restaurant zijn wat open is op eerste kerstdag, dus het is flink aanpoten voor ze. Wij eten in elk geval super lekker en hebben medelijden met het personeel wat echt letterlijk aan het rennen is.

Vandaag waren we net voor het donker in het hotel, zodat we nog net de zonsondergang vanuit de kamer zagen. We hebben uitzicht op de beroemde London Bridge in Lake Havasu. https://t.co/Ci7c9MoROC

London Bridge in Lake Havasu

Na het eten rijden we terug naar het hotel. We kunnen lopend naar de London Bridge want die ligt voor het hotel. Daar genieten we nog van alle kerstverlichting en de lampen die de brug uitlichten. We zijn overigens niet de enige want het is er super druk met Amerikanen die zelf ook een kijkje komen nemen en genieten van de kerstsfeer. Het lijkt qua sfeer wel een beetje op een Duitse kerstmarkt, maar dan zonder de stalletjes. Op één van de gebouwen staat zelfs een soort van sneeuwmachine die bij 20 graden in de avond nepsneeuw aan het blazen is. Een beetje vreemd, maar het draagt in elk geval bij aan de sfeer zullen we maar zeggen. Nadat we een uurtje van het hele spektakel hebben genoten gaan we richting hotel en vallen we moe weer in slaap. Op naar morgen voor het laatste stukje naar Las Vegas!

Bij de London Bridge was het helemaal aangekleed met lichtjes https://t.co/u0Pw5DI2FK
Heel veel lichtjes! https://t.co/BLu6ur06CJ
Zelfs de boten in het water bij de London bridge waren verlicht https://t.co/SVwS6lFA0h
De brug zelf was ook een complete luchtshow met steeds wisselende kleuren https://t.co/dwj4R78mdf
En met nog 20 graden in de avond mag toch de sneeuw uiteraard niet ontbreken, dus een sneeuw maker op het dak zorgt voor extra sfeer en nep sneeuw;) https://t.co/Vtrr715gSW

You may also like

Laat een opmerking achter