Menu
Amerika

Dag 6-13 Las Vegas (Valley of Fire)

Onderdeel van onze roadtrip California Poppy (CA,AZ,NV)

We zijn heerlijk een aantal dagen in Las Vegas gebleven. Het weer in Vegas in april is perfect. Daarom zijn we er ook op uitgetrokken om een leuke roadtrip te maken naar de Valley of Fire en Lake Mead. Op deze kaart staat de route die we tijdens de dagtocht hebben afgelegd.

Egg Works & Naked Fish Sushi & Grill

Omdat het behoorlijk laat was geworden sliepen we voor het eerst deze vakantie wat langer door. Vervolgens samen met Henk op pad om te gaan ontbijten bij EggWorks: een van onze favoriete ontbijtrestaurantjes waar ze ongelooflijk veel verschillende gerechten op de kaart hebben staan, allemaal gebaseerd op minstens 2 of 3 eieren. EggWorks is onderdeel van een lokale keten van meerdere restaurants die helemaal gericht zijn op de lokale inwoners. 

Er komen vrijwel geen toeristen omdat je altijd een auto of taxi nodig hebt om er te komen. Dit maakt het extra leuk omdat je dan even echt het gevoel hebt tussen de normale mensen in het echte Amerikaanse leven te zijn. Het smaakte weer opperbest allemaal, inclusief de aardappeltjes met speciale kruiden en de toast. Vervolgens door om wat inkopen te doen bij de Walmart. Zo zocht Patrick nog een nieuwe iPad, maar ook een flesje Jack Daniels en wat nootjes voor op de kamer en de onvermijdelijke bananen als life-savers.

En dan snel door naar het Red Rock in Summerlin, een half uur van de Strip verwijderd. Dit is een van de weinige casino’s nog waar je limit kunt pokeren, iets wat we alle drie graag doen. Het was een uitstekende middagbesteding waarna we vervolgens doorreden naar de Naked Fish, ons favoriete sushi-tentje, waar we Henk trakteerden op een verjaardagsdiner, aangezien hij onlangs 50 was geworden. Ook dit is een echt lokale eetgelegenheid waar nooit toeristen komen, zeker een half uur van de Strip verwijderd. Het was als altijd weer grandioos, echt een aanrader voor wie authentiek japans wil eten zonder opsmuk. Terug op de Strip besloten de mannen om bij Treasure Island hun geluk te gaan proberen aan de Pai Gow Poker tafel en genoot ik van alles in de Mirage.

Poker!

De laatste volle dag met Henk stond vooral in het teken van poker. We gingen hem eerst aanmoedigen terwijl hij bij Bally’s met succes een pokertoernooitje speelde en ontmoetten daar ook Sheldon, een poker-bekende van hem uit het Excalibur, die eveneens stond te railen. Sheldon komt uit Canada en en was toevallig ook deze week in Vegas. Nadat Henk klaar was met het toernooi zijn we met z’n vieren gaan ontbijten bij Ellis Island, beroemd om zijn goedkope steaks. De 3 heren namen iedere een grote steak, maar ik hield het bij lekkere scrambled eggs. Fijn om eindelijke deze Vegas-klassieker nu ook een keer meegemaakt te hebben en bij Ellis Island geweest te zijn. Naast het RedRock kun je ook nog bij Southpoint limit pokeren, vandaar dat we daar met z’n vieren naar toe reden. Hier had ik een zeer succesvolle sessie waar ik met een mooie winst uiteindelijk van tafel ging. Terug naar de Mirage, waar we gingen eten bij Diablo’s Cantina, het Mexicaanse restaurant en de mannen vervolgens weer naar Treasure Island gingen voor een Pai Gow Poker sessie en gratis Corona’s. 

Op de laatste dag van Henk eerst gaan ontbijten bij de Cheesecake Factory in de Forum shops omdat Henk zin had in cheesecake. Naast het ontbijt uiteindelijk met z’n drieen het stuk cheesecake opgegeten en nog een stukje moeten laten staan, zo machtig was het. Gelukkig is het een heel eind lopen terug naar de Mirage, zodat toch ministens een paar calorieën zijn verbrand. De mannen gingen samen naar een (gelukkig winnend) PSV kijken in de Sportsbook en ik vermaakte mezelf ook prima in de tussentijd. En toen was het tijd om Henk naar het vliegveld te brengen, we konden hem recht voor de deur afzetten bij de balie van KLM. 

Nobu voor Patrick 50ste verjaardag!

Na het afscheid van Henk zijn we verder gereden naar Henderson om te winkelen bij Dillards en aansluitend naar de Aria te gaan voor onze reservering bij Lemongrass, onze favoriete Thai. Waar wij 10 jaar geleden nog zo’n beetje alleen zaten tijdens de opening van dit restaurant en we normaal altijd zo binnen konden lopen, was het afgelopen kerst ineens zo druk dat je wel moest reserveren. Ook nu was het maar goed dat we gereserveerd hadden want het hing met de benen buiten. Wel heerlijk gegeten waarbij we voor de goedkoopste variant gingen met een gele en groene curry met witte rijst, geen voorgerecht of alcohol, en toch zo rond de 80 dollar mochten afrekenen. Het eten in Vegas is echt enorm veel duurder geworden, met ook minder openingstijden, terwijl het tegelijkertijd ook veel drukker is geworden. Ben benieuwd of dit nog de inhaalslag na de pandemie is, of dat het ook zo zal blijven in de toekomst.

Bijzonder was ook het diner bij Nobu. Patrick had voor zijn 50e verjaardag vorig jaar een bon gekregen om hier te gaan dineren. Nobu is een chique en vooral dure Japanse ‘keten’ die op alle hippe plekken in de wereld vertegenwoordigd is. Normaal zouden we vanwege het prijsniveau hier niet snel zelf gaan eten maar als cadeau is het helemaal fantastisch om een keer mee te maken. Het was een hele belevenis waarbij we uitgebreid hebben genoten.

Ook de volgende dagen hebben we weer allerlei favoriete bezigheden gedaan, zoals pokeren bij het Red Rock, de conservatory bekijken bij de Bellagio, winkelen in Summerlin, ontbijten bij Tableau in de Wynn (maar goed ook dat we dat vooraf hadden gereserveerd) en bij de Egg&I, nog een keertje naar de Naked Fish etc. etc.

Valley of Fire

Na een paar dagen in de stad was het hoog tijd om er weer op uit te gaan om te genieten van de prachtige natuur in de omgeving. We waren al een paar jaar niet meer naar The Valley of Fire geweest. Met kerst waren we er nog wel langs gereden, maar niet afgeslagen omdat we het gebied achter de Valley ook eens wilden verkennen. Maar nu dus echt weer een compleet bezoek. De rode rotsen steken zo prachtig af tegen die blauwe luchten, de mooie route tussen de rotsen was gelukkig eenzaam en verlaten, en ook de andere gedeeltes waren prachtig in dit staatspark. De vele kleuren waren door de zon superintens en op diverse plekken zagen we ook nog wat wildlife zoals dikhoornschapen (bighorn sheep) en geitjes of zo. Uiteraard mocht ook een bezoekje aan het visitorcentrum niet ontbreken, waar gelukkig geen geweren waren toegestaan.

Lake Mead National Recreation Area

Nadat we alles bekeken hadden reden we eerst weer naar het nieuw ontdekte gebied van vorige kerst na de Valley of Fire met onder meer het dorpje Overton en vervolgens door naar Lake Mead. Hier verbaasden we ons over de lage waterstand, b.v. bij Stewards Point. En ook op sommige andere plekken is Lake Mead echt heel ver teruggetrokken, zo zagen we eilandjes droog liggen waar we normaal alleen het topje van zien, echt heel bizar. 

Op weg naar huis

Na deze heerlijke dagtocht hadden we nog maar een paar dagen Vegas over waar we ook weer heel erg van genoten. Het was echt als vanouds, en zo ongelooflijk fijn, onovertroffen. We hadden dan ook echt nog helemaal geen zin om weer naar huis te gaan. Toch moesten we helaas op donderdag de terugtocht dan maar weer aanvaarden naar London. Onze aansluitende vlucht vanuit London naar Amsterdam was geannuleerd, waardoor we een paar uur langer op Heathrow moesten wachten, maar voor het overige verliep het allemaal zeer voorspoedig.

Met een Corona souvenir…

Eenmaal thuisgekomen kreeg ik ineens een verstopte neus en voelde ik me behoorlijk moe. Jetlag en hooikoorts dacht ik nog, maar voor alle zekerheid toch ook maar een thuistestje gedaan. Tot mijn enorme verbazing zag ik binnen 3 seconden al een streepje komen bij de T waar ik nog nooit een streepje had gehad. Positief dus, ben ik toch nog ergens in Vegas er tegenaan gelopen. En hoewel Patrick in eerste instantie nog negatief was, begon ook hij 2 dagen later te hoesten. Dus na 2 jaar en (hopelijk) aan het einde van de pandemie zijn wij toch ook nog aan de beurt gekomen.

Gelukkig hadden we alletwee slechts milde klachten en hebben we tijdens de vakantie nergens last van gehad, dus geen problemen. We kijken terug op een fantastische supervakantie. En we kijken al weer vooruit naar onze volgende vakantie die over 2 maanden zal zijn. Ook dan gaan we weer die kant op, kan niet wachten!

Onderdeel van onze roadtrip California Poppy (CA,AZ,NV)

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter